X
teren baschet elemer

FOTO Terenul de baschet ”Elemer Tordai” a fost recepționat. Utilizarea lui este gratuită

Reprezentanții Sălii Transilvania au recepționat în cursul zilei de luni lucrările de amenajare a unui teren de baschet 3×3, dotat cu o suprafață specială de joc și cu nocturnă.

”Inițial era vorba să fie ridicată o statuie în amintirea lui Elemer Tordai, cel care a fost căpitan și antrenor secund al echipei de baschet CSU Sibiu. Dar am decis să facem mai bine un teren de baschet, unde tinerii să poată să învețe și să practice acest sport”, declară Adrian Bibu, directorul Serviciului Public Sala Transilvania. Noua suprafață de joc a fost amenajată în zona Sălii Transilvania, care în anii trecuți era închiriată pentru amplasarea unui bar.

Suprafața de joc este una specială, recunoscută de FIBA

Suprafața de joc este una specială, recunoscută de FIBA

Suprafața de joc este una specială, adusă din Statele Unite ale Americii. ”Este o suprafață recunoscută de Federația Internațională de Baschet”, explică Adrian Bibu. Noul teren de baschet amenajat pentru meciurile din categoria 3×3 beneficiază și de bănci de rezervă, alături de care au fost amplasate încărcătoare ”wireless” pentru telefoane.

Terenul de baschet este dotat cu nocturnă, astfel încât programul de utilizare al acestuia se va întinde până la ora 22:00. De altfel, utilizarea terenului este gratuită, fiind realizată pe bază de rezervare. Închirierea contra-cost a noului teren de baschet va fi realizată doar în anumite condiții, care vor fi stabilite prin regulamentul de utilizare a noii facilități. ”De săptămâna viitoare, cel mai probabil, se va putea juca baschet aici”, adaugă Adrian Bibu. Evident, utilizarea terenului în perioada imediat următoare se va supune regulilor stabilite de autoritățile naționale în contextul epidemiei noului coronavirus.

Lemnul utilizat pentru amenajarea tribunei este unul special (massaranduba), un lemn de esență tare cunoscut pentru durabilitate. Valoarea investiției este de aproximativ 100.000 de euro.

teren baschet elemer suprafata

teren baschet elemer 7 teren baschet elemer 5 teren baschet elemer 4 teren baschet elemer 2 teren baschet elemer teren baschet elemer 6

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

13 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Iooo

   Pare intradevar scump, dar inteleg ca s-au folosit materiale mai speciale. Sper ca aceste materiale sa fie si durabile.
   Eu nu inteleg de ce a durat atat de mult pana s-a finalizat aceasta lucrare!? Nu mai trec foarte des prin zona dar de fiecare data cand am trecut nu am vazut sa lucreze cineva la acest mic santier. Probabil executantul a fost platit la zi, de aceea s-a ajuns si la aceasta suma.

   In concluzie, terenul este fain, sper sa ne bucuram de el in conditii civilizate.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dan

  in sfarsit o parte din taxele sibienilor se intoarce la ei.
  la mai multe – terenuri de minifotbal cu acceasi filozofie – utilizare gratuita.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Marin

  Din pacate acel teren a ocupat din spatiul folosit pentru piata Transilvania ducand la o inghesuiala foarte mare. Cu siguranta acea piata unicat este mult mai importanta pentru comunitate decat inca un teren de baschet. Chiar nimeni nu s-a gandit la disconfortul adus miilor de vizitatori si comercianti care platesc taxe ca sa vanda in piata? Acolo era singurul loc posibil de amplasare a terenului?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Carcotel

   Tu esti chiar cu capul? Cine a mai auzit de piata agro-alimentara langa o sala polivalenta? Kkturi dinastea numai in SB vezi, in primaria aia condusa de ciobanasi de la jina! Piata aia n-are ce cauta acolo, dar anumiti indivizi cu buzunarul gros si relatii bune au reusit sa “corceasca” un spatiu destinat sportului cu un spatiu destinat vanzarii de branza.
   Auzi la el, ca e inghesuiala la piata agro alimentara din cauza la teren. Pai stai linistit, o sa ma asigur ca vin si bat mingea acolo exact cand aveti voi piata aia plina cu asa numitele produse autentice! Hai sictir, mars inapoi la coada vacii!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mister

  Bravo. Avem nevoie de astfel de spatii in toate cartierele orașului. Copii trebuiesc încurajați să facă sport. Este al 2 lucru cel mai important dupa educatie.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  BuMBum

  De unde din America? Nu tot ce-i din America se potriveste si in Romania!!! Aici variatiile de temperatura infuenteaza materialele..stiti voi..inghet-dezghet, umiditate, caldura excesiva, dar sunt convins ca au doat luate in calcul aceste aspecte si ca aveti garantie 50 de ani la materiale:)) la 100.000€, costul unui teren de tenis este aprox 25.000€ astia au platit pentru juma de teren de baschet pretul a 4 terenuri de teni:))) penibililor, jalnicilor, oribil stat!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   BuMBum

   Doar numele imi place la acest teren! Toata aprecierea pentru ceea ce reprezinta Elemer Tordai pentru baschetul Sibian, national si international!

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Carcotel

  IN SFARSIT, spatiul din jurul Salii Transilvania este dedicat sporturilor, asa cum ar trebui si nu crashmelor facute pentru ca anumiti indivizi sa-si spele banii. Cine mai tine minte, asa era si acum multi ani zona respectiva, erau 4 panouri de baschet, simple, dar eficiente. La cat mai multe!

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sport
 • Contact