Sâmbătă,
04.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Cindrea: anul viitor avem 50 de noi proiecte in judet

Toţi primarii din judeţ sunt aşteptaţi în prima zi a săptămânii viitoare la şedinţa în cadrul căreia vor fi stabilite cele 50 de noi proiecte de infrastructură pe care CJ Sibiu le va finanţa. Proiectele vizează domeniile social, cultural, sportiv, cu accent şi pe infrastructura rutieră.
"Aceste proiecte sunt incluse în Strategia de dezvoltare a judeţului Sibiu, aprobată în unanimitate de consilierii judeţeni. Toate primăriile care au solicitat sprijin au fost cuprinse în acest program multianual de cofinanţare destinat unor investiţii de extremă importanţă pentru dezvoltarea şi creşterea calităţii vieţii în comunităţile locale", anunţă reprezentanţii administraţiei judeţene.
"Luni avem o întâlnire cu toţi primarii din judeţ şi serviciile deconcentrate ale judeţului, pentru definitivarea celor 50 de obiective noi. Pentru anul viitor ne propunem şi modernizarea a peste 100 de km de drumuri comunale", a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea.
Din cadrul strategiei judeţene, anul acesta au fost alese spre finanţare proiectele de realizare a şapte centre medico-sociale, reabilitare a 11 cămine culturale, de construire a şapte locuri de joacă pentru copii şi a cinci terenuri multifuncţionale de sport.

Stadiul proiectelor demarate anul acesta

•    Crearea/reabilitarea, modernizarea de centre medico-sociale
Contribuţia Consiliului Judeţean Sibiu este de 315.00 lei (45.000 lei/obiectiv)
Din cele 7 dispensare medicale (centre medico-sociale) pentru modernizarea cărora Consiliul Judeţean Sibiu a alocat fonduri, trei au fost deja finalizate (Şura Mare, Alămor – comuna Loamneş, Boiţa), iar alte două vor fi terminate până în luna decembrie 2013 (Orlat şi Sadu), în timp ce investiţia în alte două centre este una multianuală (Vurpăr, Turnu Roşu).
1.    Şura Mare, lucrare finalizată
2.    Alămor, lucrare finalizată
3.    Boiţa, lucrare finalizată
4.    Orlat, lucrare în curs de derulare, termen de finalizare: 30 noiembrie 2013
5.    Sadu, lucrare în curs de derulare, termen de finalizare: 15 decembrie 2013
6.    Vurpăr, lucrare în curs de derulare (s-a executat 20%), termen de finalizare: 2014
7.    Turnu-Roşu, investiţie multianuală. În luna noiembrie se va demola construcţia existentă, urmând să fie organizată licitaţia pentru executarea lucrărilor pentru o clădire nouă.

•    Crearea/reabilitarea, modernizarea de cămine culturale
Contribuţia financiară a Consiliului Judeţean Sibiu este de 1.775.400 lei (161.400 lei/obiectiv).
Pentru anul 2013, au fost incluse un număr de 11 cămine culturale, dintre care cinci au fost deja finalizate (Vurpăr, Turnu-Roşu, Şoroştin – comuna Şeica Mică, Roşia, Nemşa – comuna Moşna. Lucrările de modernizare la încă trei cămine se vor încheia până în luna decembrie (Aţel, Bogatu Român – comuna Păuca, Armeni – comuna Loamneş), iar la alte trei cămine lucrările sunt multianuale (Şura Mare, Mălâncrav – comuna Laslea, Coveş – oraşul Agnita).
1.    Vurpăr, lucrare finalizată
2.    Turnu Roşu, lucrare finalizată
3.    Şoroştin, lucrare finalizată
4.    Roşia, lucrare finalizată
5.    Nemşa, lucrare finalizată
6.    Aţel, lucrare în curs de derulare, termen de finalizare: 15 decembrie 2013
7.    Bogatu Român, lucrare în curs de derulare, termen de finalizare: 30 noiembrie 2013
8.    Armeni, lucrare în curs de derulare, termen de finalizare: 15 decembrie 2013
9.    Şura Mare, lucrare multianuală. Licitaţia pentru execuţia lucrărilor a avut loc în 12 noiembrie
10.    Mălâncrav, lucrare în curs de derulare, termen de finalizare: mai 2014
11.    Coveş, lucrare multianuală

•    Amenajarea de terenuri de joacă pentru copii
Contribuţia Consiliului Judeţean Sibiu este de 237.500 lei (33.928 lei/obiectiv).
Toate cele 7 terenuri de joacă pentru copii sunt amenajate de către firma  SC Teracom SRL Mediaş, suprafaţa în fiecare localitate fiind de 300 mp. Terenurile de joacă sunt amplasate în centrul comunei, lângă grădiniţe şi şcoli.
Fiecare teren este dotat cu:
•    3 leagăne
•    3 balansoare
•    1 tobogan simplu
•    1 groapă de nisip
•    1 complex de joacă turn
•    spaliere
•    1 carusel
•    3 bănci de lemn
•    2 coşuri de gunoi

Din cele 7 locuri de joacă prevăzute a fi amenajate în anul 2013, au fost finalizate trei (Richiş – comuna Biertan,  Alma Vii – comuna Moşna, Valea Viilor), iar alte patru (Alămor – comuna Loamneş, Alţâna, Merghindeal, Roşia) vor fi terminate până la sfârşitul anului.
1.    Richiş, finalizat
2.    Alma Vii, finalizat
3.    Valea Viilor, finalizat
4.    Alămor, se va finaliza în 21 noiembrie
5.    Alţâna, în curs de derulare
6.    Merghindeal, în curs de derulare
7.    Roşia, în curs de finalizare

•    Amenajarea de terenuri multifuncţionale de sport
Contribuţia Consiliului Judeţean Sibiu este de 600.000 lei (120.000 lei/obiectiv).
Firma care a câştigat licitaţia pentru lucrările de amenajare de terenuri de sport este SC Pieţe SA Sibiu. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 21 octombrie şi s-a început organizarea de şantier şi execuţia lucrărilor, termenul de execuţie fiind de 6 luni.
Terenurile sunt amenajate pe o suprafaţă de joc care variază între 526 mp şi 1.056 mp şi sunt amplasate în intravilanul localităţilor, în vecinătatea şcolilor. Fiecare teren multifuncţional include:
•    1 teren de minifotbal
•    1 sistem de porţi pentru minifotbal şi handbal
•    Sistem de baschet pentru exterior cu 2 coşuri
•    Stâlpi de tenis, volei şi badminton

Terenurile vor fi împrejmuite şi vor beneficia de iluminat pe timp de noapte.
Primele localităţi din judeţul Sibiu care vor avea un astfel de teren multifuncţional de sport sunt:
1.    Alma
2.    Agârbiciu – comuna Axente Sever
3.    Bârghiş
4.    Laslea
5.    Alămor – comuna Loamneş
Lucrările se vor finaliza în anul viitor, conform termenului prevăzut în contract.

Sursa: Consiliul Judeţean Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

,

Acum 10 ani

ai promis pista de bicilete in afara orasului \"cati km alearga prefectul pe 1 mai\"
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

jenant acest personaj....
Raspunde

gargarisima

Acum 10 ani

apucate o data ca a trcut 2 ani de cind esti la butoane ,afara sa-ti angajezi neamurile si prietenii nu se vede nimic ,comparativ cu johannis a modernizat intr-un an peste 50 de strazi s-a nu mai vorbim de cele peste 20 de noi sensuri giratori adevarate capodopere afara ca a modernizat si fluidizat traficul este o placere s-a travensezi orasu ,afara de multele flori care iti incinta ochiul sunt nemaipomenit de utile ,vezi ca pista de la aeroport este tot asa cum ai preluato de spitalu ala nou [regional ] ce s-a mai vorbim ,acuma ca vei fi vataf peste judet nu o s-a mai pe cine da vina ,si vezi intreaba la mitici tai de la bucale de ce a primit ,sibiul cel mai mai mic buget ,ca acum nu mai poti da vina pe sasi tai dragi
Raspunde

indian

Acum 10 ani

o alta realizare ar fi si vizita tiganului in Dumbrava siplimbarea lui cu bicicleta printre copaci ??? Cindrea, du-te ! lasă-ne! ești un papagal penibil . Cât despre comparația cu fuhrer-ul este de-a dreptul penibila ! la statistici stăm bine ! unde sunt oamenii in ecuatiile astea ???
Raspunde

@ 1

Acum 10 ani

exact...unde e pista de biciclete pe lista de mai sus???
Raspunde

ARDELEANUL

Acum 10 ani

SPITAL ??? AEROPORT pt.marfuri ??? PROMISIUNI in CAMPANIE !!!Daca tot vin alegerile europarlamentare poate se face ceva sa vada lumea ca PSD-ul se tine de cuvint !!! Atentie cultura tine de JUDET si poate se face si OPERA si OPERETA la Sibiu si D-nul Cindrea poate sa puna tabla pe OPERA ca a fost facuta de CJ.sub conducerea sa !!!
Raspunde

Halal

Acum 10 ani

Adica marile proiecte ale tov. cindrea sunt investitii de nici un milion de euro/an?! In ce? In zugravit dispensare si camine coltorare si maidane cu doua bare? Insa groapa de nisip din locul de joaca face toti banii! Daca nu iesea asta presedinte de raion copiii ar fi ramas fara groapa de nisip! Si ce se faceau matele? Se ca.cau pe el psd!
Raspunde

karla

Acum 10 ani

unul dintre ele e sa-ti dai demisia nu??? PS n-am citit articolul, daca vreau happy hour am destule pe youtube & altele
Raspunde

Un dezamagit

Acum 10 ani

Nu cred ca a auzit stimabilul Cindrea de Poli de dezvoltare, Investitii, Fonduri Structurale si alte aspecte importante economice si culturale si nu in ultimul rand sportive! caci despre chestii esuate (gen aeroport) si altele inexistente (sprijinirea zonelor cu probleme economice) habar n-are!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus