Sâmbătă,
04.05.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Festivaluri si multe concerte in acest weekend la Sibiu

Weekend-ul debutează la Sibiu cu cea de-a V-a ediție a Zilelor Hungarikum, eveniment care se va desfăşura în perioada 27 - 28 iunie.

Evenimentul, care prezintă valori specific maghiare, se va desfăşura în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (zona Târgul de țară).

„De vineri până duminică, meşteri populari maghiari din diferite colţuri ale Transilvaniei vor expune cu vânzare în muzeu. Sâmbătă, se vor organiza ateliere meşteşugăreşti pentru copii în iurta, special construită la faţa locului cu acest prilej. Evenimentul cel mai aşteptat de publicul larg va fi ca în fiecare an, concursul de gătit gulyás, la care poate participa orice doritor, indiferent de etnia din care face parte, echipa câştigătoare de anul trecut fiind chiar mixtă din acest punct de vedere”, spun organizatorii.

În programul din acest an se mai regăsesc: prezentarea unui „hungarikum” recunoscut oficial şi internaţional Béres Csepp (Picătura Beres) şi a doctorului care a inventat „acest elixir al sănătăţii”. De asemenea, vor fi prezentate, de către redactorii-şefi, două reviste de cultură, una din Transilvania şi una din Ungaria. Tot sâmbătă va fi vernisată expoziţia „Albastru de iobag”, iar duminică seara se va organiza un concert în aer liber.

Concertul de muzică americană „A Fiddler`s Tale“ de Wynton Marsalis de vineri 27 iunie 2014, care trebuia să se desfăşoare în Curtea Muzeului Brukenthal a fost mutat la Sala Thalia.

„Condiţiile meteo sunt improprii desfăşurării acestui eveniment, motiv pentru care am ales să mutăm concertul în sala Thalia”, a declarat Ioan Bojin, directorul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Concertul, care se va desfăşura de la ora 19:00, face parte din proiectul „Concerte Estivale. Zilele muzicale Româno-Americane”, organizat de Filarmonica de Stat Sibiu.

Cursul Internaţional de Măiestrie Instrumentală "Masterclasses" se desfăşoară tot la Sibiu în perioada 20-30 iunie. Astfel, vineri şi sâmbătă, între orele 9:00-13:00 vor avea loc cursuri individuale şi colective - pregătirea recitalului participanţilor, iar vineri, de la ora 19:00 va avea loc un concert cameral – Cvintetul Marsalis, la Sala Thalia, urmat duminică, de la ora 10:00 de Recitalul participanţilor şi înmânarea diplomelor şi a premiilor, în aceeaşi locaţie. Cursurile se vor încheia duminică, de la ora 21:00, cu un concert în Piaţa Mare susţinut de soliştii Daniel Szasz – vioară şi Mc Enroy – trompetă.

Cel de-al doilea turneu internațional din acest an, Pamira Open, va avea loc între 21 și 29 iunie și poate fi considerat drept o avanpremieră a principalului turneu de tenis din Transilvania, Sibiu Open. Turneul de calificări început în 21 iunie continuă astfel, finala competiției de dublu se va disputa vineri, de la ora 17:00. semifinalele turneului de simplu sâmbătă, începând cu ora 11:00, iar marea finală a turneului de 10.000 de dolari va avea loc duminică, 29 iunie, de la ora 15:00.

Festivalul International de Film Transilvania Sibiu TIFF 2014 continuă în weekend cu zeci de filme care vor putea fi văzute în mai multe locaţii din oraş. Printre filmele care nu trebuie ratate se numără „Tabu” şi „All is lost / Când totul e pierdut”.

Sâmbătă, 28 iunie, Muzeul în aer liber Astra va fi locul de desfășurare perfect pentru o producție spectaculoasă, avându-l în distribuție pe Robert Redford – „All is lost / Când totul e pierdut”(r. J.C. Chandor). Cetatea Cisnădioara găzduieşte vineri, 27 iunie, din nou un eveniment deosebit: „Tabu”, renumita melodramă a lui Friedrich Murnau din 1931, care va rula în acompaniamentul live al trupei Foley`Ala.

Tabara de zi Music Camp, care este programată pentru perioada 29 iunie - 4 iulie, reuneşte copii din toată ţara la Sibiu. Asociaţia Music Camp Internaţional organizează în acest an tabere de zi pentru copiii din ciclul gimnazial. Pe lângă cursul de cor, copiii vor participa şi la 2 cursuri de instrumente.

„La încheierea taberei se va organiza în data de 3 iulie 2014, un spectacol de divertisment muzical împreună cu orchestra de cameră a Filarmonicii de Stat din Sibiu de tip Broadway, în sala festivă a Colegiului Naţional Brukenthal. În următoarea zi, se va desfăşura concertul final ce va consta în demonstraţii de muzică instrumentală şi corală ale copiilor, în acompaniamentul orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu”, spun organizatorii.

De vineri, până dumină, la cinema Arta sibienii care aleg să se relaxeze la un film, vor putea viziona „The Fault in Our Stars”, „Maleficent” şi „Blended”.

A XI-a ediţie a festivalului „Zilele Muzicale româno-americane“, organizat de Filarmonica de Stat Sibiu se va încheia duminică, 29 iunie cu un concert simfonic în Piaţa Mare din Sibiu.

Concertul, programat duminică, 29 iunie, cu începere de la ora 20:30, este intitulat „Russian Night“ şi îi va reuni pe scenă pe dirijorul Horia Andreescu, solistul Daniel Szasz (SUA), Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu şi Corul Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca.

Programul concertului are la bază extrase din lucrări ale unor compozitori ruşi precum P. Ceaikovski, D. Şostakovici, A. Haciaturian şi A. Borodin.

Festivalul Internațional de Muzică pentru copii și tineret “Hermannstadtfest” aflat la a doua ediție, organizat de catre Asociația “David Petrovich pentru Copii” şi Palatul Copiilor Sibiu îi aşteaptă pe sibieni la Palatul Copiilor pentru a asista la concertele micilor muzicieni

„Este un regal muzical anual de o înaltă ținută artistică, reunind mici artiști din țară și străinătate – soliști de muzică ușoară, populară și muzică clasică”, spun organizatorii.

Foto: www.mirceahodarnau.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

8 comentarii

edy

Acum 9 ani

sa va fut natia cu bozgori si mancarea lor
Raspunde

eu

Acum 9 ani

edy, este vorba de un eveniment cultural, rasist prost ce esti. nu sunt ungur, dar orice eveniment prinde bine idiotule
Raspunde

edy

Acum 9 ani

Imi pare rau ca sunt rasist, prost, idiot, incult... si aparent sitofob dar potent :)
Raspunde

@edy

Acum 9 ani

Pericolul nu vine de la sitofobie ci de la potenta. Foloseste prezervativul, sa nu lasi urmasi!
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

in weekendul asta o sa-i fut numeroase labe in cinstea maghiarimii si a picaturii Béleș
Raspunde

@edy@joseph

Acum 9 ani

pt ce va injuratzi stramosii?nu va invatzat vacutza de mama voastra k de bunicii maghiari trebuie sa avetzi respect haladelelor....dc nu erau ei si acum mancatzi barabule la corabia si braila
Raspunde

Florin

Acum 9 ani

Picaturile elixir Béres mi-au dublat lungimea organului, acu\' are 4 cm in erectie!
Raspunde

nicu

Acum 8 ani

edy,sincer,i-mi este mila de tine ,nu trebuia sa te nasti viu,esti jalnic,daca o sa mai ai vreodata un moment de luciditate,sinucide-te,spre bucuria neamului tau.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus