Duminică,
05.05.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Elevii sibieni ghizi la Muzeul de Istorie Casa Altemberger

Muzeul Naţional Brukenthal a deschis luni, la Muzeul de Istorie Casa Altemberger, expoziţia „Interferenţe culturale sibiene reflectate de istoria orală”. Aceasta aduce în prim-plan cele mai importante momente din viaţa Sibiului din ultimul secol, precum şi interferenţele culturale pe care le-au generat cele două războaie mondiale, deportarea etnicilor germani, Revoluţia din Decembrie 1989. Ghizi în expoziţie vor fi chiar o parte dintre elevii care au contribuit la realizarea ei. Astfel, de luni până vineri, orele 8:30-14:00, elevii vor asigura ghidajul pentru colegii lor şi pentru toţi vizitatorii muzeului, sub supravegherea specialiştilor de la Muzeul de Istorie Casa Altemberger.

“Contribuţia elevilor de la Liceul Teoretic „Constantin Noica” Sibiu, Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu şi Colegiul Naţional „Octavian Goga” la această expoziţie este una substanţială, momentele istorice fiind evocate atât prin interviuri filmate, cât şi prin obiecte provenite din familiile elevilor. Şase din cele 12 interviuri au fost realizate în acest an de elevi implicaţi în proiect, iar alte şase au fost filmate în perioada 2000-2009 de foşti elevi, membri ai Cercului de studii istorice şi sociale de la „Samuel von Brukenthal”. Printre personalităţile care vorbesc despre interferenţele culturale se numără primarul Klaus Iohannis şi scriitorul Eginald Schlattner”, spun reprezentanţii muzeului.

Istorie orală este reliefată şi prin intermediul a peste 200 de exponate: fotografii din perioada celui de-al doilea război mondial, cărţi poştale trimise de soldaţi de pe front, adeverinţe eliberate unor persoane deportate, o legitimaţie de membru în Asociaţia Naţională a Veteranilor de război, un jurnal de război din 1941-1942, precum şi reproduceri foto, publicaţii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus