Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

VIDEO Numele presedintelui, o greseala a unui functionar. Iohannis se semneaza Johannis

Numele președintelui ales al României e scris cu ”i”. De ce se scrie Iohannis și nu Johannis, așa cum îi cheamă pe părinții săi, a fost explicat în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV chiar de către acesta. ”Numele meu se scrie simplu, cu ”i”. Pentru că atunci când tatăl meu m-a înregistrat ca și copil nou, funcționarul de la primărie a refuzat să scrie numele cu ”J”, așa cum a fost scris în familia mea de la cinci sute și ceva de ani. Una peste alta, în acte am rămas cu ”i”, dar recunosc că tot eu sunt acela care își scrie numele cu ”j”. În privat, în corespondența privată, în email, eu mă semnez cu ”J””, a declarat Iohannis.
Întrebat de ce nu a corectat greșeala comisă de funcționar Iohannis a spus că nu i s-a părut oportun. ”Nu mi s-a părut necesară, e o procedură birocratică ceva mai complicată și chiar dacă cunosc pe cineva la primărie am preferat să las lucrurile așa”, a mai spus primarul.
Iohannis a explicat și că nu are decât o singură cetățenie, cea română. ”Sunt cetățean român get-beget și numai cetățean român. Nu am avut și nici nu mi-am dorit o altă etățenie. Bănuiesc că lumea a crezut că am cetățenie germană, ceea ce nu este cazul. Nu am dorit-o, nu mi-o doresc, sunt foarte mulțumit cu cetățenia mea română”, a mai spus Iohannis. Johannis.
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4663

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

@@@

Acum 9 ani

mda...nascut in 59 parca, perioada tembelo-comunista in care orice era strain sau burghezo-mosieresc era dusman de moarte, logic in mintea lor inculta si bolnava sa scrie cu i, nu cu j.
Raspunde

K.Samuel

Acum 9 ani

Exact asa a patit si familia noastra, cand din nume a disparut un N de la final si s-a schimbat K-ul in C.
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

Trist...sa inteleg ca din Klein a devenit Clei? :))) In capul lor ar avea logica si justificare...
Raspunde

greseala?

Acum 9 ani

Nu. A fost politica de romanizare. Romanii, care pe timpul ungurilor trebuiau sa-i spuna lui Ioan, Janos, la randul lor au facut din Johann , Ioan. Memorie scurta.
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

...de era numai atat era bine ! Despre trimis in Siberia & altele plus miscari masive de populatie ce mai zicem? Un exemplu: Stela Popescu stim de unde e si unde a ajuns. Romanizare??? Exterminare ! Memorie scurta !
Raspunde

david

Acum 9 ani

cumnatul meu a devenit din Johann,Ioan
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Curios, pe mine din Iosipescu m-au botezat Joseph, că cică era mai ușor de pronunțat. Dar eu am o bănuiala, că ăla de la starea civilă era bozgor.
Raspunde

@7

Acum 9 ani

...nu cumva din Pisleag te-ai transformat in joseph?:)))))
Raspunde

Aisambag

Acum 9 ani

Pe mine ma cheama de fapt Ilie de Metru. Pe bunicul, Istvan Demeter, l-au facut nobil: Fane deMetru.
Raspunde

gheorghe de gheorghe

Acum 9 ani

terminați cu prostiile. săsălăul se semnează de ani de zile, în actele oficiale, cu I și nu cu J. a avut 25 de ani la dispoziție să-și schimbe numele...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus