Duminică,
05.05.2024
Parțial Noros
Acum
10°C

Bebelus de 7 luni, refuzat de sase spitale. A murit inconjurat de indiferenta

Nu mai puțin de șase spitale mari din țară au refuzat să preia un copil din Sibiu, care încă nu împlinise 8 luni. Până înainte de Sărbători un copil normal, care se juca împreună cu sora sa de 2 ani, Dorian a ajuns un simbol al eșecului sistemului sanitar din România: a murit după mai puțin de 48 de ore după ce a fost diagnosticat cu tumoare la ficat. Un diagnostic care i-a speriat pe cei mai mulți medici din țară și care au refuzat, pur și simplu, să preia cazul. La Sibiu nu există o secție de pediatrie oncologică.

Părinții micuțului nu aveau nici cea mai vagă idee că vor trece printr-un calvar, înainte de Sărbători. Se pregăteau să petreacă primul lor Crăciun în familie lărgită, alături de fetița lor de 2 ani și de băiețelul născut la începutul lunii mai. În 21 decembrie seara, micuțul a început să fie mârâit și să refuze mâncarea. Era prima dată când acest lucru se întâmpla. Părinții au crezut că este vorba despre o simplă enterocolită. A doua zi, însă, Dorian a început să verse, iar la un momentdat, a leșinat în brațele mamei sale. Părinții s-au speriat și au mers imediat la Urgență. Diagnosticul a fost nemilos: tumoare gigant la ficat.

Eșec 1: tomograf după o zi

Dorian se simţea din ce în ce mai rău, dar a durat încă o zi până când i s-a făcut o analiză la computerul tomograf. Și aceea, la Polisano, pentru că nici spitalul de Pediatrie și nici cel Județean nu dispun de acest aparat. Părinții nu au plătit această analiză, dar și-au pus întrebarea de ce a fost nevoie de o zi întreagă pentru o analiză vitală, în cazul unui copil în stare critică. Reprezentanții Spitalul se apără și spun că starea copilului era prea gravă ca să poată suporta un CT.

Eșec 2: refuzat de șase centre medicale

Pentru că pediatria din Sibiu nu are o secţie de oncologie, medicii au hotărât să îl transfere de urgenţă la o altă unitate din țară. Au fost refuzați, pe rând, de nu mai puțin de șase spitale. “S-a sunat la următoarele spitale sau instituții medicale: Institutul Oncologic Cluj, secția Oncopediatrie Cluj Pediatrie 2 Cluj, UPU Spital Clinic Pediatrie Cluj, Spital Marie Curie București, Institutul Oncologic București, Spitalul Clinic Fundeni București, Spitalul Clinic de Urgență Târgu Mureș. Aceste instituții sanitare au refuzat transferul, pentru următoarele motive: secții de oncologie și institute de oncologie pentru că sunt închise în perioada sărbătorilor de iarnă, iar clinici de pediatrie și secții de oncopediatrie sunt supra-aglomerate”, spune purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie, Alina Cozac.

În cele din urmă, medicii de la Târgu Mureș au fost de acord să îl preia pe Dorian.

Eșec 3: nu se găsește o ambulanță

A venit o nouă încercare pentru părinți, care au aflat că nicio ambulanță din Sibiu nu este disponibilă pentru copilul lor, iar elicopterele SMURD erau în continuare sub interdicție de zbor. Din disperare, au hotărât să sune la cabinetul secretarului de stat Raed Arafat. „Am fost sunată de șeful de cabinet al domnului doctor Arafat în legătură cu acest caz, am sunat în momentul respectiv în dispecerat și colegii mi-au confirmat că apelul atunci a fost efectuat, de 2-5 minute”, recunoaște managerul Ambulanței din Sibiu, dr. Alina Tărnăuceanu.

Dorian a ajuns la spitalul din Târgu Mureș după mai bine de 24 de ore, în care tumoarea de la ficat s-a rupt, iar corpul i-a fost inundat de lichid.

Eșec 4: lipsa comunicării

Părinții copilului spun că, la Târgu Mureș, au fost lăsați mai bine de o jumătate de oră să aștepte la urgență, deși Dorian avea deja convulsii. Li s-a explicat că există o neînțelegere între medicul de la Sibiu și cel de la Târgu Mureș. Ba mai mult, susțin părinții, medicii au vorbit în limba maghiară, fără să le explice cât de gravă este starea copilului. „Dacă părinţii consideră că este malpraxis, să facă o plângere către Colegiul Medicilor, partea de malpraxis este apanajul Colegiului Medicilor. Numai ei pot să răspundă dacă, într-adevăr, a fost malpraxis sau nu. Pe de altă parte, conform legii, dacă un deces este înregistrat într-o unitate sub 24 de ore de la momentul în care s-a prezentat pacientul în unitatea respectivă, decesul nu aparţine unităţii care a primit pacientul ci unităţii de la care a venit pacientul”, este explicația pe care o oferă purtătorul de cuvânt al Spitalului din Mureș, Mariana Negoiță.

Eșec 5: nu mai avem fonduri

Cei doi soți spun și că au fost avertizați că trebuie să plătească toate analizele, pentru că spitalul și-a terminat fondurile de la Casa de Asigurări. “Să mi-l fi făcut bine și după aia puteau să-mi ceară și 100.000 de euro. Dar el era, practic, pe patul de moarte și mie îmi spuneau că trebuie să plătesc analizele”, se plânge Simina Sporiș, mama lui Dorian.

Reprezentanții Spitalului din Târgu Mureș neagă, însă, această acuzație. “Este exclus acest lucru, pentru că, în timpul foarte scurt, din momentul în care s-a internat şi până când s-a alterat de tot, până la deces, starea copilului, efectiv medicii nu aveau cum, nu aveau timp să ceară bani pentru analize. Pe de altă parte, întotdeauna, când sunt cazuri grave, la noi în spital se fac tot timpul analizele de care este nevoie”, spune purtătorul de cuvânt Mariana Negoiță.

Părinții lui Dorian spun că lucrul cel mai grav pe care îl au de reproșat oamenilor din sistemul medical nu este lipsa de profesionalism, ci indiferența. „Noi suntem supărați pe momentul în care... Vezi că cineva face ceva pentru acest copil. Face ceva pentru acest copil. Chiar dacă, până la urmă, nu supraviețuia. Dar când vezi că autoritățile au stat cu mâinile-n sân și nu-ți încearcă măcar să salveze... Adică să vezi măcar că au intenția să facă ceva pentru el...”, spune tatăl copilului, Mihai Sporiș.

Refuzat de toate centrele medicale mari din țară și după o luptă cu lipsurile sistemului sanitar românesc, Dorian a murit în seara zilei de 23 decembrie, pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului din Târgu Mureș.
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

36 comentarii

x

Acum 9 ani

romania lucrului bine facut
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

...si se mai plang doctorii ca nu au salarii mari.Eu mi-am pierdut tatal in spital din cauza indiferentei..sa nu sa se mai victimizeze cadrele medicale.satul de lacrimi de crocodili
Raspunde

oana

Acum 9 ani

X vezi ca aberezi,lucrurile astea se intampla de foarte multa vreme ,cand in spitale interesul nu mai exista decat prea putin si sa ai noroc de la Dumnezeu.
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

eh..ne-am lamurit si cu SMURD, \'\'marile\'\' centre de CACAT universitare/medicale cluj, satul-mures & bucale \'\'poarta h\'orientului\'\' ! superb actionat \'\'domni\'\' doctori, superb ! PENTRU ASTA MERITATI SA INFUNDATI INCHISOAREA
Raspunde

Codruta

Acum 9 ani

Spitalul de copii din Sibiu = multi bani publici investiti, reclama ieftina si incompetenta = afacere de familie pentru Neamtu si Mihut. Bine ca acesti mafioti stiu sa se acopere...
Raspunde

xyz

Acum 9 ani

Păcat de acest suflet nevinovat !! Odihnește-te în pace îngeraș ! Ce vina a avut acest bebeluș domnilor doctori ? Este al doilea caz făcut public în acest an la Sibiu, cazuri care reflecta incompetenta și nepăsare din partea dumneavoastră domnilor doctori , după bebelușul de 2 luni mort de pneumonie ( concluzia dumneavoastră ). Câți îngeri trebuie sa se mai înalte pana când v-am avea bunăvoința sa ÎNCERCAȚI măcar sa îi salvați ? Oare ați fi procedat la fel pentru unul din copiii dumneavoastră ?
Raspunde

Cititor

Acum 9 ani

Trist! Domnule Iohannis (nu că ar fi președintele responsabil pentru acest caz, vă rog să inițiați de îndată o discuție despre pașii pe următorii zece ani necesari punerii sistemului de sănătate pe calea cea bună! Lucrurile încep și de la noi prin a refuza să dăm șpăgi la doctori, prin a denunța când se cer bani, prin a nu mai face evaziune fiscală sau a plăti la negru pe alții. Totul e o consecință a lucrului prost făcut!
Raspunde

Unu din multi

Acum 9 ani

Ia uitati-va cine conduc sectiile spitalelor din Sibiu. Numai lighioane batrane atotputernice. Apoi uitati-va cati si-au bagat odraslele fara valoare pe posturi. Si tineri medici pleaca din tara. Cata vreme ii vom mai tine pe post din pacate asemenea lucruri se vor repeta.
Raspunde

Mirela

Acum 9 ani

Nu am cuvinte pt acesti oameni lipsiti de inima si de etica.imi doresc sincer ca fiecare medic care lasa sa se intample asa ceva,sa pateasca la fel.fiecare pe rand!asa sa le ajute Domnul.
Raspunde

spital

Acum 9 ani

Trasi la raspundere si luati la intrebari toti cei care sau opus construirii spitalului regional la Sibiu,nu se poate asa ceva, un oras ca Sibiul cu cea mai indelungata mostenire si traditie medicala din tara sa nu aiva toate sectiile necesare unui spital regional performant, care l-au obligat si pe dr. Vonica care o construit cel mai performant spital din tara, sa se sinucida. Faceti ba cercetari si la puscarie cu ei, mor copii si oameni nevinovati din cauza unor aroganti, sabotori, banditi si ticalosi.
Raspunde

netgamero

Acum 9 ani

Ce comentarii stupide pot sa vad.... Iohannis e de vina, sau Ponta, sau Basescu... NOI TOTI SUNTEM VINOVATI, pentru ca vedem cum ne fura si isi bat joc de noi si nu facem nimic. De ce nu iesiti in strada sa ii linsam pe acesti nesimtiti??? Pentru ca va e lene, dar stiti sa scrieti bazaconii pe internet. Lasati-o balta, ca e bine si-asa, pentru ca asa va invatat Iliescu si comunistii pe care ii votati din 4 in 4 ani.
Raspunde

ion

Acum 9 ani

Prin canalizarea exclusiva atuturor urgentelor din teritoriu catre unitati UPU SMURD din spitale judetene cu excluderea altor spitale din sistemul de asistenta a urgentelor se produce practic o supraaglomerare a Smurd UPU si asa trebuie tot pacientul sa aiba TIMP SA AJUNGA LA A FI CONSULTAT. Calitea asistentei se dilueaza si prin faptul ca SMURD a devenit centru de educare pentru personal medical care pleaca rapid din tara dupa ce acumuleaza experienta pe si in detrimentul cetatenilor romani. Circa 62% din interventiile SURD sunt tardive sau inutile,de tip TAXI medical,,,, (vezi articol Ziar Adevarul }
Raspunde

nu conteaza

Acum 9 ani

Stimabililor, inainte sa incepeti sa aruncati cu acuzatii in stanga si in dreapta, ar trebui sa stiti ca stirile din ziare sunt construite pentru a scoate la iveala senzationalul, nu neaparat adevarul. Sper insa, ca inainte sa trageti flegme in ochii doctorilor va asumati riscul ca maine puteti face apendicita de exemplu si o sa trebuiasca sa va opereze unul din acele \"lighioane\", ca nu o sa ajungeti vii pana la AKH cum v-a invatat presedintele vostru. O sa va spun cateva chestii in cunostinta de cauza....sa nu ma intelegeti gresit, imi pare nespus de rau pentru ce s-a intamplat cu Dorian! Insa: in momentul in care ceri acordul unui spital pentru transportul unui bolnav, ambulanta nu il transporta decat daca se scrie numele medicului care a acceptat transferul (din spitalul primitor), ceea ce inseamna ca acela este direct reponsabil de ce se intampla cu pacientul pe drum. Ca atare, la un caz de gravitatea acestuia, nici macar medicii de la Seattle nu ar fi dat acordul. Nu avem de unde sa stim noi ce fel de tumora era, ce procent din ficat era afectat, si ce se putea face tehnic pentru el. Marea problema este ca in ultimii 24 ani, singurul om care a investit ceva in serviciile de pediatrie din tara a fost actualul ministru, in rest NIMENI. Asadar, problemele sunt multiple, nimeni nu ii apara pe medicii care conditioneaza actul medical (desi aici nu s-a pus problema), insa ar fi cazul sa nu generalizam si sa flegmam in ochi o intreaga tagma, pentru ca nu este corect fata de oamenii care lucreaza 36 ore fara intrerupere pentru un salariu de 1500 RON, dupa minim 18 ani de studii, ca sa ii calcati voi in picioare!!!
Raspunde

adrian

Acum 9 ani

La Sibiu este cel mai prost sistem medical sin cate am vazut, iar doctorii si asistentii sunt de o indifirenta grava, greu de imaginat cum pot oamenii acestia sa doarma lunistiti noaptea stiind ca lasa copii si oameni sa moara.
Raspunde

auzi ala de la @13

Acum 9 ani

cine pe cine calca in picioare ba scula? tu-ti mortii matii de arogant !
Raspunde

@14

Acum 9 ani

Si eu stiu o fata care o fost internata la spitalu din Cluj care are sistemu medical mai prost ca la Sibiu si o murit la nici 30 de ani
Raspunde

@14

Acum 9 ani

vezi-ti de bucurestiu ala al tau si nu-ti mai tot da cu parerea despre sistemu medical sibian, ba gugustiuce ca ne-ati furat, izolat si sabotat destul.
Raspunde

@17

Acum 9 ani

Amice,tu cred ca ai ceva blocat la mansarda ,de o tot dai la orice articol cu sabotari,comunisti,deconcentrate,furat,izolat...sigur nu esti~cucu~??
Raspunde

@15

Acum 9 ani

Bai plavane daca esti asa revoltat de ce nu te faci tu doctor sa te vedem cat de tamaduitor esti tu. Doctorii sunt ca orice alt meserias unii mai buni altii mai putin buni nu sunt Dzeu sa te videce cu duhul. Eu te intreb daca un electician monteaza un bec si duca 3 zile becul se arde inseamna ca e electricianul prost sau becul defect? Saracul copil era probabil foarte bolnav (in mainile lui Dzeu) de aceea atatea spitale au refuzat preluarea lui. Nu sunt medic si nici nu tin partea lor desi am avut si am mult de a face cu ei (la fel unii mai buni si altii poate de impuscat) dar asta e sistemul de sanatate romanesc nu va asteptati la miracole si nici la episoade biblice gen Lazar. Condoleante familiei!
Raspunde

scuze si iar scuze....

Acum 9 ani

Ne-am saturat de scuze! N-au fonduri, n-au salarii. Daca vor sa faca meseria de doctor si au depus un juramant, atunci sa faca meseria asa cum trebuie, indiferent de salariu, din convingere si cu talent, si apoi vin si banii si multumirea sufleteasca. Pentru ca oricum, pe langa salariul ala mic, iau spaga la greu, nu trece nimeni pe-acolo fara plic :( Si totul e foarte normal! Asa e la doctor, trebuie sa-i dai!! Dar de ce trebuie, si pana cand?? Problema cea mai grava e cu PREGATIREA PROFESIONALA! Majoritatea fac facultati pe bani, fara har spre meserie si ajung licentiati mediocri sau zerouri barate, cu examene platite. Facultatile ca sa incaseze cati mai multi bani ii lasa sa treaca si se lauda cu concurenta mare!!! Si uite asa, peste 10-15 ani cand o sa plece cei care mai sunt meseriasi...atunci sa vedeti \"distractie\".
Raspunde

pt cel ce nu conteaza

Acum 9 ani

Daca trebuie sa ma opereze o \"lighioana\" de apendicita cred ca ar putea chiar si un tanar medic de pe sectia lui daca lighioana ar face ce ar trebui sa faca adica sa ii invete pe alti veniti in sectia lui cu profil universitar. Problema este ca lighioanele astea perverse isi baga copii in sectie ocolind modul normal de devenire si apoi ceilalti medici din sectie sunt faultati astfel incat sa straluceasca bezaideaua. Aici ar trebui un pic sa ii scuturati astfel incat cazurile grave sa nu mai plece ca eu zic ca un profesor universitar este la fel si in Sibiu si in Cluj de exemplu Nu aveti pediatrie oncologica, atunci faceti ! Nu faceti, atunci sa vina un individ care sa faca ! Nu aveti si nu faceti atunci.............
Raspunde

tot pt 13

Acum 9 ani

si 30 de ani de studii daca produsul muncii lor nu este bun si mai trage si pe altii in jos nu merita. Si apoi de ce muncesc 36 de ore? Eu nu as vrea sa ma vada un medic nici dupa 20 de ore de munca. Ca raspuns intrebarii de mai sus: tot fiindca trebuie sa faca si munca lighioanelor care sunt feudale. Pestele de la cap se impute sau in cazul nostru \"fara de cap\"
Raspunde

ioan

Acum 9 ani

pt NU CONTEAZA: credema ca nu sunt povesti ce spune presa cateodata pt ca spitalele noastre au ajuns o mare afacere. Cum ii posibil sa te duci in spital si sa ajungi sa iti cumperi ce ar trebui sa fie in dotarea spitalului pt ca spitalul nu are fonduri si noi suntem platitori la c.a.s. si nu de oriunde esti trimis direct unde domn doctor Xsi Y din spagile luate si-au facut farmaci in jurul spitalului si culmea acolo gasesti de toate. RUSINE domnilor doctori.
Raspunde

milu

Acum 9 ani

E greu de crezut ca suntem in 2015,un alt lucru nu inteleg cum poate fi permis ca intr-un spital sa vb intre ei (medici de la tg mures in ungurește? Asta o stiu cu siguranță ca am avut neplacerea sa ii cunosc,esti in romania vb romaneste ,nu iti convine dute fra la Budapesta
Raspunde

daniel

Acum 9 ani

Eu am fost operat de tumoare hepatica in 1979,cand aveam doar 4 saptamani ,aici in Sibiu.Atunci se putea!
Raspunde

ion

Acum 9 ani

am mai fost de parere in cazul bebelusului de 2 luni ca indiferenta omoara am ajuns din nou la aceasi problema sibiu<trezitiva oameni buni>azi a fost necazul acestor oameni carora dumnezeu sa le dea putere, sa -i intareasca dar maine rindul al cui este?
Raspunde

io

Acum 9 ani

De sarbatori,spitalele sint bintuite doar de portari si citeva infirmiere. Acest lucru trebuie sa se schimbe in tara lucrului bine facut!
Raspunde

Tot 13

Acum 9 ani

Majoritatea personajelor care urla aici pun pariu ca nu au fost niciodata internati intr-un spital! Si daca au fost, sa imi zica mie cui i s-a conditionat actul medical? Din pacate, aveti dreptate cu favorizarea beizadelelor...insa vreau sa cred ca sunt cazuri izolate...cunosc si eu vreo cateva, insa nu foarte multe. \\dar nu asta este discutia! Trebuie sa recunoastem ca sunt bolnavi si boli imposibil de tratat! Dupa cate mi-am dat seama, ghinionul saracului Dorian a fost ca boala a fost diagnosticata prea tarziu...era un caz depasit, indiferent unde in lume! Asta nu da dreptul oricui sa isi dea cu parerea! Iar atitudinile de peluza gen 15 nu isi au locul. Tu poti sa mori in mizerie prietene, si sper din suflet ca niciun doctor sa nu te poata ajuta. Ma mir ca ai putut posta, ca aici este o intrebare peste puterea ta intelectuala....sau poate te-a ajutat fi-tu de clasa 0!
Raspunde

13 ptr 22

Acum 9 ani

Muncesc 32 de ore continuu pentru ca asa este construit SISTEMUL. Dupa o garda de 24 ore, medicul sta la program normal inca 8-12 ore pana isi termina treaba (in cazul unora chiar operatiile). Insa trebuie sa facem diferenta intre SISTEM si DOCTOR. Si stai linistit, ca probabil ca ai fost consultat in viata asta de un medic dupa cateva zeci de ore de munca.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

@86.125.156.54. Este cel puțin șocant cum gândești, dar mă bucur că postezi, pentru că așa putem vedea cum gândesc (probabil) tinerii medici din sistem. 1. Ești medic pentru a salva vieți, așa cum spune jurământul pe care l-ai făcut, adică să te implici și nu să dai neputincios din umeri dând vina pe boala mult prea gravă. Poate nu înțelegi ce s-a întâmplat în realitate în acest caz, acei medici (atenție, nu sistemul) au dat înapoi, preferând să nu se implice, toți au pasat castana fierbinte de la unul altul, ceea ce e inuman, ca să nu mai spun că au încălcat deontologia profesională. Una era să moară acel copil în timpul operației și alta e să moară nebăgat în seamă. 2. Te-ai făcut medic pentru că ți-a plăcut, e de presupus, deci o muncă făcută cu plăcere nu e percepută ca și o caznă. Garda nu înseamnă doar consultații și operații ci și momente de odihnă. 3. Nu mai dați vina pe sistem, în războaie se opera în tranșee și corturi improvizate și tot se salvau vieți, sistemul voi sunteți de fapt, nimeni altcineva.
Raspunde

@30

Acum 9 ani

Sunt curios ce meserie ai tu desi banuiesc ca tu esti atotstiutor si mester de mester. Daca tu ai primi o sarcina care stii sigur ca nu o poti duce la capat ai accepta-o numai de dragul unui \"juramant\". Nicaieri in lumea asta nu ai acces la doctorii cei mai buni respectiv cele mai bune tratamente daca nu ai sacul cu bani si nici asa nu esti salvat ca poate doctorul ala e in concediu si se cheama ghinion. Logica ta cu operatul in transee e probabil la fel de inteligenta ca si tine - te-ai intrebat vreodata cati combatanti nici macar nu au apucat sa vada macar un pansament sau e tot vina doctorilor ca erau lenesi si stateau in transee de salvau vieti?
Raspunde

Ciupitu

Acum 9 ani

Evolutia nefericita a cestui caz a prilejuit aruncarea unor tone da laturi in capul sistemului medical sibian, chiar in perioada Sarbatorilor de iarna. Inclusiv expunerea cazului de catre dl jurnalist sa facut pentru a adauga mai multa otrava in sufletele oamenilor. Este regretabil modul de a gandi si a vedea lucrurile cu atata ura. Pana mai ieri Spitalul de Pediatrie din Sibiu era in subordinea Dlui Iohannis (adica al Primariei Sibiu). Parintele Arsenie BOCA spunea `copii facuti sufera in contul celor nefacuti`. Dumnezeu sa primeasca in imparatia lui sufletul ingerasului Dorian, iar familiei sa-i ajute sa treaca peste aceste clipe grele.
Raspunde

marginean

Acum 9 ani

cata patima nejustificata intr-o discutie care nu aduce nimic . Reporterul daca ar fi vrut sa fie serios ar fi facut cunoscut diagnosticul exact, sansele de supravietuire, ce ar fi fost in caz ideal de facut, cat de repede ( analize, operatie,) si pe urma sa dea vina pe medici, pe spitale, etc. Intr-adevar e un caz tragic si rar, dar trebuie de luat in considerare ca un bebelus de 8 luni nu poate fi tratat si operat oriunde. De fapt scopul si dorinta majoritatii este ca sistemul de sanatate sa se imbunatateasca, nu ca medicii capabili sa-si ia talpasita, ori cu improscat cu noroi nu se ajunge la nici un rezultat. Chiar si parintii au recunoscut ca nu mai era nimic de facut.
Raspunde

@24

Acum 9 ani

ce ai cautat ma alumilu la Marosvasarhely? N-ai gasit pe nime la Sibiu?
Raspunde

xyz

Acum 9 ani

După cum am scris și mai sus, medicii sunt de vina !!! Cunosc cazul foarte bine . 1. nu ți un bebeluș de 8 luni cu tumoare în spital de pe o zi pe alta dacă ști ca nu ai medic oncolog pediatru. Il trimiți cu ambulanta la un spital care ști ca dispune de unul. 2. După ce găsești spital îi dai părintelui și bebelușului ambulanță nu spui ca nu ai dar aceasta este disponibila doar după ce este contactată asistenta domnului Raed Arafat. Haideti domnilor doctori sa fim realiști tot așa ați fi procedat și în cazul copiilor dumneavoastră ? Cate suflete nevinovate mai sacrificati ?
Raspunde

xyz

Acum 9 ani

După cum am scris și mai sus, medicii sunt de vina !!! Cunosc cazul foarte bine . 1. nu ți un bebeluș de 8 luni cu tumoare în spital de pe o zi pe alta dacă ști ca nu ai medic oncolog pediatru. Il trimiți cu ambulanta la un spital care ști ca dispune de unul. 2. După ce găsești spital îi dai părintelui și bebelușului ambulanță nu spui ca nu ai dar aceasta este disponibila doar după ce este contactată asistenta domnului Raed Arafat. Haideti domnilor doctori sa fim realiști tot așa ați fi procedat și în cazul copiilor dumneavoastră ? Cate suflete nevinovate mai sacrificati ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus