Sâmbătă,
04.05.2024
Parțial Noros
Acum
19°C

”Prin gafele rostogolite, Klaus Iohannis produce trei efecte negative”

Prestația președintelui Klaus Iohannis în ieșirile publice din ultimele zile – mai ales la ședința Consiliului Superior al Magistraturii de marți -  a declanșat o serie de critici la adresa fostului primar al Sibiului. Printre aceste voci se regăsește și cea a poetului sibian Radu Vancu, unul dintre puținii tineri intelectuali locali preocupați și de mersul politico-social al țării, nu doar de fenomenul cultural.
Printr-un text publicat în cursul zilei de marți, Radu Vancu – cel care înaintea alegerilor prezidențiale s-a arătat drept un susținător al Monicăi Macovei, după care în turul doi, al lui Iohannis – deplânge ”inacțiunile” noului președinte, rostogolind exprimarea ”tace și nu face”, propagată în ultimul timp mai ales în mediul de dezbateri on-line.
”Ne așteptam, apoi, ca un președinte, oricât de mediator, să aibă totuși reacții când cineva își subordonează legea în interes personal. Nu voiam să-l ia pe Ponta la șuturi, dar măcar putea să spună decent că nu e de acord cu ordonanța de urgență pro-plagiat. A ratat, de această dată, o ocazie de a se delimita de un regim al ilegalității, cum a fost regimul Ponta de la cap la coadă”, apreciază Radu Vancu.
El consideră că discursul susținut de Iohannis înaintea ședinței de alegere a noii conduceri a Consiliului Superior al Magistraturii duce și la critici pentru ceea ce începe să facă președintele.

Scriu acest text nu doar cu dezamăgire, ci aproape cu furie”, Radu Vancu

”Ce m-a îngrijorat cel mai mult a fost, de fapt, pasajul următor: «Consider important de subliniat faptul că Justiția este una din cele trei puteri ale statului, nu o supraputere. Justiția trebuie exercitată cu demnitate, respect și sobrietate, nu etalată sub aspect de exotism mediatic». «Justiția ca supra-putere» – e o mantră pe care au repetat-o până la sațietate marii campioni ai anti-anticorupției de la noi. E mantra lui Voiculescu. E mantra lui Năstase. A fost, până recent, mantra lui Victor Ponta. Prin discursul lui prezidențial de azi, complet nefericit, Klaus Iohannis riscă să legitimeze această mantră”, mai arată Radu Vancu.
El consideră că ultimele (in)acțiuni ale lui Iohannis produc trei efecte negative: scăderea popularității președintelui, distragerea atenției de la ”mizeriile recente ale lui Victor Ponta” și ”non-combatul față de asaltul asupra Justiției”.

Textul integral al comentariului publicat pe contributors.ro sub titlul ”Klaus Iohannis. Altă mantră, alte vecinătăți” poate fi citit aici.


Credit foto: Ivan Hristov

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

i-o

Acum 9 ani

Vechea poveste...oare ce face capra vecinului ?cred ca aveți prea mult timp liber....
Raspunde

poetule

Acum 9 ani

vezi de poezii nu de ce zice iohannis. la magistrati li s-a cam urcat la cap cu independenta lor si cand cineva ii pune la locul lor sar ca arsi.
Raspunde

Ciupitu

Acum 9 ani

N-am auzit pana acum de acest poet. Probabil ca nici el de mine. De critici nu ducem lipsa. Nici de parerologi. E clar ca nici o putere nu trebuie sa fie deasupra celorlalte. Insa pana sa se creeze un echilibru, probabil ca mai dureaza mult in aceasta tara. s-auzim numai de bine.
Raspunde

vasiladi

Acum 9 ani

poate scrie si tinarul poet niste....ca v.c.tudor,etc..etc!
Raspunde

sibian 100%

Acum 9 ani

Fiecare cu prostia lui.Daca scrii poezii pe care nu le citeste nimeni probabil nici comentariul nu va fi citit de nimeni.
Raspunde

anonimus

Acum 9 ani

De îl facem celebru pe acest ilustru anonim??? Dacă nu-l băgăm în seamă, atunci va rămâne în turnul lui. Dacă i se va da importanță, atunci va prinde curaj sa mai faca postări publice. Sa-l lasam in obscuritate, ar fi cea mai buna solutie.
Raspunde

Impartial

Acum 9 ani

Bla bla bla .... mai basisti, macovisti, pontisti si pseudointelectuali de speta veche. Eu chiar nu vad ce greseli sau gafe ar fi facut iohannis. Pai iohannis nu va face jocul, asta va doare. Si eu am votat in frig iohannis de 2 ori in diaspora. Asat nu inseamna ca iohannis trebuie sa stea la cheremul si gustul meu. Cei mai multi care au votat au stiut foarte bine pe cine au votat. Eu unul nu ma bagam in mocirla din bucale, pentru ca este un job aproape imposibil de exercitat ca presedinte normal si cu adevarat . Iohannis are de luptat cu structurile vechi securiste, dar mai ales cu mentalitatea romaneasca. Sa ramana asa cum a fost in sibiu si sa isi continue drumul lui asa cum crede el ca este bine. Am cea mai mare incredere ca va conduce romania spre un drum bun si normal. Cum o va face este irelevant,rezultatul conteaza dupa 5 ani!!!!
Raspunde

AICI

Acum 9 ani

www.contributors.ro/reactie-rapida/klaus-iohannis-alta-mantra-alte-vecinata%C8%9Bi/
Raspunde

Nemilosu

Acum 9 ani

Vancule, ca eseist politic esti o nulitate (locala). Scrie poezie daca te pricepi, daca nu, ia-ti o masa in piata.
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Ultrasii macoveisti (mai basisti decat Idolul) vor fi adevarata opozitie. Necredibila. (Nici vorba ca Iohannis sa fie infailibil, dar criticile nefondate nu ajuta) .
Raspunde

###

Acum 9 ani

Asta e! Fiecare pasare pe limba ei piere! O sa vedeti in curand pe cine ati votat orbeste!!!
Raspunde

periscop

Acum 9 ani

Autorele pare a fi rămas blocat în... tantra lu\' Băsexu...
Raspunde

constatare

Acum 9 ani

Vancu in turul doi a fost ultras cu Iohannis. Dar in mod corect atragea atentia de atunci asupra unor posibile derapaje viitoare ale acestuia. Apoi l-a sustinut pe Iohannis desi Vancu organiza un festival international printre cele mai puternice din Romania, iar Iohannis prin consiliul local nu i-au dat un ban, desi primaria finanteaza la capitolul cultura destule actiuni de doi bani. Apoi in 2013 l-a facut praf si tandari pe Cindrea, cu ocazia desfintarii revistei Transilvania, cand un un judet intreg, inclusiv Iohannis taceau malc si erau complici ai USL. Despre valoarea lui Vancu, cautati pe google. Despre ce a scris inclusiv in articolul mentionat despre Iohannis, reiese clar ca tot e mai bun decat Ponta. Iar despre ce zice lumea: oare de ce tot ce face Iohannis e perfect? Unii sunt atata de ultrasi incat daca maine , Doamne fereste, ar calca Iohannis beat o femeie pe trecerea de pietoni,unii ar fi in stare sa zica de batrana ca e de vina ca a traversat strada, nu de Iohannis ca a baut? Reveniti-va la viata oameni, ca nu mai trebuie aplaudat \"unicul Conducator\".
Raspunde

vio

Acum 9 ani

eu nu vad niciun derapaj, justitia a devenit un stat in stat si nu e bine intr-o democratie. Ce face parchetul este circ mediatic nu un act de justitie si aduce cu un stat totalitar. Probabil poetul respectiv nu a trait si nu cunoaste cum arata un stat totalitar. Eu nu vreau sa ma intorc acolo
Raspunde

dt1961

Acum 9 ani

@ ### „Asta e! Fiecare pasare pe limba ei piere! O sa vedeti in curand pe cine ati votat orbeste!!!” Foarte corect! Voi ati votat orbeste vreo cateva zeci de ani numai comunisti (asa zisi dar de fapt numai hahalere care sub pretextul egalitatii in drepturi si bunastarii generale ne-au „tras-o” la propriu si la figurat nonstop) iar in noiembrie ,cand fiind in culmea extazului, ati pierit in cateva ore exact pe limba voastra. Acuma urmeaza sa vedem cat de repede vom pierii si noi (cei care nu am fost niciodata adeptii stangii de orice fel) care abia am deschis o poarta spre o lume mai civilizata, care a fost ferecata atata timp. @constatare! Ar fi culmea culmilor ca Johanis sa se apuce crunt de bautura incat sa calce oameni nevinovati pe trecerile de pietoni. Oare crezi ca va mostenii chiar toate obiceiurile predecesorului de la Cotroceni? Ma refer la chestia cu alcoolul. Acuma eu zic ca intre Klaus Johanis si Stanbolovan este totusi si o mare deosebire de nume daramite de fapte. Pai mai criticosilor! (inclusiv poetul autor al articolului) Din 21 decembrie 2014 si pana in 7 ianuarie 2015 au fost exact 7 zile lucratoare. Pai numai Dumnezeu a facut lumea intr-o saptamana. Voi credeti cumva ca Johanis este Dumnezeu 2? Pai daca nu ati fi niste carcotasi frustrati ,nu ati putea emite nici cea mai mica pretentie. Putem vorbi eventual peste vreo cateva zeci de ani in care Romania sa aiba numai politicieni de tipul lui Johanis. Prima data uitati-va ce constitutie si ce legi avem si cine invarte manivela puterii in aceasta tara. Si inca ceva: Cainele care latra nu musca. Se stie foarte demult aceasta zicala. Asa ca puteti fi foarte ingrijorati deoarece nu se stie niciodata de unde vine „pleasca”.
Raspunde

v

Acum 9 ani

Trist ca asemenea nulitati sunt promovate doar prin faptul ca a adus critici presedintelui.Tot ce a spus Iohannis a fost corect insa dupa 25 de ani in care anormalitatea a reprezentat \"normalitatea\" la noi a reintra in adevarata normalitate provoaca astfel de comentarii nefericite. Trist ptr. ca pare tanar si se stie ca tinerii nu prea au rabdare....
Raspunde

hop

Acum 9 ani

ce bine,ca exista Dl. T.Deleanu,altminteri nu am fi stiut ce Grozavii,a spus Presedintele....da ciinii latra ursul isi vede de drum,acest jurnalist s-a facut remarcat prin intunericul in care traieste(punct)
Raspunde

hop

Acum 9 ani

SCUZE.....R.Vincu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus