Duminică,
05.05.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Cate amenzi a aplicat Garda de Mediu in minivacanta de 1 mai? A plouat...

În perioada minivacanței de 1 mai, comisarii Gărzii de Mediu au efectuat mai multe controale pe teren, însoțiți de jandarmi. Concluziile acestor verificări au fost însă foarte pozitive: sibienii sunt atenți cu mediul înconjurător, administrațiile publice s-au îngrijit să fie locuri amenajate iar amenzile nu și-au prea avut rostul.

”În perioada 1 – 3 mai 2015, comisari din cadrul Serviciului Comisariatului Județean Sibiu al Gărzii Naționale de Mediu au desfășurat, în colaborare cu subofițeri din cadrul Jandarmeriei Române -Inspectoratul Județean de Jandarmi Sibiu, conform protocoalelor încheiate între instituții, acțiuni de patrulare și informare a cetățenilor pentru asigurarea respectării prevederilor impuse de Legea nr. 54/2012 (Legea picnicului), în zonele în care se obișnuiește desfășurarea activităților specifice de picnic și a zonelor de afluență publică consacrată cu potențial turistic (neamenajate), respectiv Valea Moașei (comuna Racovița - localitatea Sebeșul de Sus), Curmătura Ștezii (comuna Rășinari) și Valea Argintului (orașul Cisnădie)”, se arată într-un răspuns formulat de Comisariatului Județean către Turnul Sfatului.

Conducerea Comisariatului a mai explicat că scopul principal nu a fost acela de a aplica amenzi, ci de a informa cetățenii și a-i ajuta să înțeleagă importanța păstrării curățeniei. ”Rolul acțiunii a fost orientat pe prevenție și conștientizare, nefiind aplicate sancțiuni. Pentru o bună conștientizare și responsabilizare a persoanelor care desfășoară activități de picnic, Comisariatul Județean Sibiu al GNM a tipărit și distribuit materiale informative care conțin un set de reguli minime ce trebuiesc respectate în astfel de situații, indicând și sancțiunile la care se expun în cazul în care nu respectă prevederile legale”, mai arată conducerea Comisariatului Județean.

Peste toate acestea, nici vremea de după data de 1 mai n-a fost prea prietenoasă, astfel că numărul celor ieșiți la grătar în natură a fost restrâns. ”Din cauza vremii nefavorabile desfășurării acțiunilor de picnic, în perioada 01 – 03 mai, prezența cetățenilor în zonele amintite a fost redusă. Nu au fost constatate nereguli sau abateri de la prevederile legii, iar cetățenii erau dotați cu saci menajeri pentru colectarea deșeurilor rezultate; de asemenea, administrațiile publice locale din zonă au pus la dispoziția cetățenilor containere și spații special amenajate pentru stocarea deșeurilor și au perceput taxe speciale de salubrizare”, a concluzionat conducerea Comisariatului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

x

Acum 9 ani

cate amenzi au fost date pana acum stapanilor care nu aduna rahatii cainilor din parc cand ii scot la plimbare? ZERO
Raspunde

vasile

Acum 9 ani

Garda de mediu egal cu ZERO. au legi si nu le aplica. Sunt deseuri cat vezi cu ochii peste tot. Pe strazi . Parcuri strazi . Rauri peste tot. Si garda de mediu doarme
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

Sa vezi la Piatra broastei (arie protejata) in Cisnadioara de 1 Mai Comunist ce sexosi cu burta de om prosper la bustul gol erau si ce multime de gunoaie, sticle plastic......gratare vreo 4-5....legi avem, da\' degeaba mon cher !
Raspunde

@3

Acum 9 ani

De unde stii? Ai fost si tu pe acolo ,de ragai si acum mici si bere la pet?:)))))
Raspunde

LAURA

Acum 9 ani

Când ajungi să recunoşti în tine însuţi omul care eşti cu adevărat, îţi dai seama şi că \"mediul\" nu te va mai condiţiona niciodată, ba, dimpotrivă, că tu vei fi de acum înainte cel care va determina ce se întâmplă în jurul tău. Nici măcar nu e nevoie să părăseşti locul unde te afli, fiindcă forţa care s-a deşteptat în tine şi care se degajă din tine va transforma totul în preajma ta, astfel încât vei crea condiţii noi în contextul vechi. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”.***part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROI@ECT la *** luaracenter yahoo.com
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

da @4, am fost(mica excursie), am facut poze, deci dovezi sunt :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus