Duminică,
05.05.2024
Innorat
Acum
11°C

O mare companie germana a ales Clujul, in detrimentul Sibiului, pentru o investitie de 10 milioane de euro

O mare companie germana a ales Clujul, in detrimentul Sibiului, pentru o investitie de 10 milioane de euro

O mare companie germană, Henschel GmbH, producătoare de componente mecanice, a analizat posibilitatea de a deschide o fabrică la Sibiu, însă după negocieri s-a orientat către orașul Cluj-Napoca.

„Negocierile cu Henschel au durat aproape şase luni, Tetarom fiind în competiţie cu parcurile din Braşov şi Sibiu. Avantajele noastre au fost aeroportul, infrastructura, dar şi Universitatea Tehnică din Cluj, cei de la Henschel fiind interesaţi în principal de absolvenţii de la Facultatea de construcţii de maşini“, a declarat Viorel Găvrea, director general al parcurilor industriale Tetarom din Cluj, citat de Ziarul Financiar.

Henschel GmbH produce componente mecanice de transmisie pentru maşinile pe şine (tramvai, metrou, tren) și va investi peste 10 mil. euro în construirea de la zero a unei unităţi de producţie în parcul industrial Tetarom III din Jucu, în apropierea fabricii Bosch.

Fabrica va avea o suprafaţă totală de 4,4 hectare, din care 3,6 hectare reprezintă suprafaţă utilă, şi va produce componente pentru cutii de viteze. Într-o primă etapă vor fi create 40 de noi locuri de muncă, urmând ca pe termen lung să fie angajate câteva sute de persoane.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 232

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

dabija

Acum 8 ani

pt suport ar putea merge oriunde...sa schimbi 2 cote nu e chiar asa usor
Raspunde

adi3

Acum 8 ani

linga jucu e si aeroportul cu n curse spre germania si alte tari pista se va lungi si pentru avioane mai mari se va deschide si un cargo intermodal avion camion tren/cititi in presa/ cum de ai nosrtii sefi din sibiu nu gindesc economic sau spaga e in euro aici si in forinti in cluj?
Raspunde

tarom

Acum 8 ani

si uite cum proiectu lui ,boteesh ,cu dezvoltarea in etape a proiectului aeraportului [cargo ,nod d transportu conex pe toate variantele ,rutier ,cf si aerian]esre copy -paste la cluj ,ba cineva dupa ce nu face nimica mai sifoneaza si proiectele lasate de fosta conducere a judetului ,si uite cum noi facem mici proiecte [piata de zarzavaturi la sala de sport ] alti dupa modelu copy -paste ,ce nu este bun la sibiu este bun ,a cluj ,etc ,ba sforaiti si datile ideii la aia de se dau cu multelew fabtici de diplome ,univessitare ,ba apucativa de marile proiecte [spitalu regional ,bazinu olimpic ,stadionu de 50 000 locuri sala polivalenta de 10 000 locuri acua -parc,etc ] nu chiciuri si sabotori ,ba ce se mai aude din partea ministerului aparari in legatura schimbu de terenuri pentru constructia noului spiyal ,am trecut prin zona unde trewbuia s-a se construiasca spitalu regional [poligonu ,calea poplaci ]si am vazut niste balari cit copaci ,nu s-a cazut de acord de 30 de ani tot cautati soluti ,si intrte timp tot in cel mai batrin spital din tara ne tratam bolile ca nu toti avem bani pentru a ne tratsa ,la stambul ,viena ,paris ,etc ,ba care nu va pricepeti aventi decenta si dativa deoparte ,ca faceti numai dservici comunitati ,as se face intro democratie adevarata ,nu va sudati de scaune stiu ca viata grea si un job sigur este la stat degeaba ,leafa vine si noi ne facem ca muncim ,ba sibiu nui este la vreo 100 de prieteni si neamuri ,wste la vreo 300 000 de sinieni .la anu cind merfeti la vot votati sibieni adevarati carea dat ceva comunitati ,nu de aia care trece pe la sibiu de 1 decembrie si 1 mai in rest ni-l cinoste nimeni [iliesiu de maramures ,ala cu marele proiect sibiu patrimoniu ,UNESCO ]bai nu cedeti cum mai toate guvernele ocoleste marile investiti pentru sibiu ,inainte de 2012 spunea ca nu ne da fonduri ca la conducere sunt ,sasi ,acum din 2012 sunt psd ,de ce sutem la primit bani de la bugetu tari pe locu 39 -40 ,si la dat suntem pe locu 3-4 ,ba deconcentratele inapoi
Raspunde

@3

Acum 8 ani

normal, doar n-o fi venit dincu de la cluj ca sa ne evalueze aeroportu. O venit sa mai copy paste ceva de la aeroportu sibian dupa proiectele fostei conduceri a consiliului judetean si sa mai pape ceva marafeti de la sibieni , ca actuala conducere e in pozitia ghiocel si pe burta in fata la aia de la cluj.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus