Duminică,
05.05.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Inspectorii DSVSA Sibiu au confiscat in ianuarie peste 31 de tone de alimente

 

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sibiu au confiscat, în luna ianuarie, peste 31 de tone de alimente de la agenţii comerciali din judeţ, în valoare de peste 46.000 de lei, şi au dat amenzi de peste 6.600 de lei pentru încălcarea normelor sanitare.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de DSVSA Sibiu, în luna ianuarie, au fost controlaţi 353 de agenţi economici din judeţ, transmite corespondentul Mediafax.
"În urma controalelor efectuate, s-a constatat depozitarea necorespunzătoare a materiilor prime şi a produselor finite, manipularea defectuoasă a produselor alimentare, completarea necorespunzătoare a documentelor privind monitorizarea temperaturii în spaţiile de depozitare şi expunere, lipsa elementelor de identificare a produselor alimentare, în special cele expuse în vrac, legume sau fructe, dar şi lipsa documentelor care atestă calitatea produselor alimentare. Au fost retrase de la comercializare 31,6 tone de produse alimentare diferite, din abatoare, unităţi de procesare şi din hipermarketuri, în valoare de 46.800 de lei, produse cu deficienţe tehnologice şi termen de valabilitate expirat, care au fost dirijate la unitatea specializată pentru distrugere", se arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, tot în luna ianuarie, au fost analizate în laborator 395 de probe pentru examen microbiologic şi 84 de probe pentru examene fizico- chimice recoltate din materii prime şi produse alimentare finite, 52 de probe pentru determinarea parametrilor de calitate a laptelui crud, materie primă, 291 examene trichineloscopice din probe recoltate de la porcii sacrificaţi în gospodăriile populaţiei şi 32 de la mistreţi împuşcaţi, toate probele examinate fiind corespunzătoare pentru consum uman.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus