Duminică,
21.07.2024
Partial Noros
Acum
25°C

Monitorul 21 august

Monitorul publică astăzi un material despre eventualitatea construirii unei centrale nucleare în judeţul Sibiu şi dezvăluie opinia primarului din Porumbacu, ce refuză vehement centrala nucleară.

„Ministerele sa hotarasca in problemele care le privesc, nu in comuna pe care o conduc eu. Cat timp va fi Strava primar, in Porumbacu nu se va construi nicio centrala nucleara, indiferent de riscuri. Nici nu discut cu asa ceva. Poate o centrala hidroelectrica, dar de nucleara nici nu vreau sa aud. Aceasta este pozitia mea oficiala", a spus, raspicat, Ioan Strava, edilul-sef din Porumbacu de Jos. Strava este sustinut indeaproape si de „omologul" sau din Talmaciu, care este a doua locatie sibiana vehiculata ca posibila gazda a centralei. Constantin Barbu, ceva mai maleabil, a declarat ca nu considera oportuna o astfel de centrala in zona sa administrativa, dar si ca nu ar avea de ales daca autoritatile nationale ar decide sa o construiasca aici. „Nici vorba sa se construiasca o centrala nucleara aici. Cel putin, oficial. Au existat ceva zvonuri in primavara, iar vicele nostru a declarat ca ar insemna un mare castig financiar pentru judetul nostru, dar eu, personal, nu ma declar multumit cu o asa lucrare. Daca se va lua o hotarare, nu avem de ales, dar speram sa nu fie cazul", a recunoscut Barbu.Tot în Monitorul

puteţi citi un articol cu şi despre omul momentului în Sibiu, patronul Trident, Constantin Mateescu.

“Oamenii sunt intelegatori, sunt extraordinari. Au plecat cei cu salarii mari, dar au ramas tinerii si cei mai vechi, cu care lucrez de 6-7 ani. Au ramas cei care sunt buni profesionisti. Managerii cu bani multi si masini straine au plecat. Am avut manager de recrutare care cred ca a fost platit de altcineva, a angajat multi oameni neprofesionisti, nepregatiti. Practic acesti manageri sunt de vina. Sigur am avut si am oameni deosebiti, exista si samanta buna. I-am aunat pe toti, le-am explicat, iar 99la suta din ei au inteles. Acum cu 50 la suta din personal ducem firma asta la fel de bine ca si inainte”, spune Mateescu într-un interviu realizat de Radu Micu în Monitorul

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus