Vineri,
10.07.2020
Cer Senin
Acum
28°C

Pomi tăiați, lăsați pe marginea drumului. Primarul: Unde să-i duc?

29 Aprilie 2020 18:20

Pomi tăiați, lăsați pe marginea drumului. Primarul: Unde să-i duc?

De trei săptămâni, pe drumurile din satul Scoreiu, comuna Porumbacu de Jos, grămezi întregi de lemne stau lăsate de izbeliște de reprezentanții primăriei comunei, după ce pomii de pe marginea râului din apropiere au fost tăiați, se arată într-o sesizare trimisă către Turnul Sfatului. De asemenea, o canalizare din sat, făcută de primărie și de localnicii din sat s-a spart și a refulat în drum. În sesizare se precizează faptul că s-au făcut nenumărate reclamații către primărie, dar până acum, nu s-a luat nicio măsură în cele două situații. Primarul comunei confirmă că de trei săptămâni pomii stau tăiați pe marginea drumului, dar precizează că este vorba despre un proiect pe fonduri europene și că nu a ridicat până acum crengile pentru că nu are unde să le ducă. Cu privire la canalizare, spune că, este în temă cu situația și că urmează sa ia măsuri.

Într-o sesizare făcută către reporterii ziarului Turnul Sfatului, se precizează că, de trei săptămâni, în urma tăierii unor copaci au rămas mai multe grămezi de lemne neridicate de primărie. „De trei săptămâni cei de la primărie au igienizat răul care traversează localitatea și efectiv dânșii au lăsat crengile și resturile de la copaci în stradă. Am făcut sesizare la primărie si nu am primit niciun răspuns”, se arată în sesizare.

Contactat telefonic primarul comunei Porumbacu de Jos, Ioan Strava, a recunoscut că acele crengi sunt încă pe drumul din sat, spune că este vorba despre un proiect pe fonduri europene și motivează situația prin faptul că nu are unde să le ducă. „Este un proiect pe fonduri europene care este în curs de desfășurare, un proiect pentru protecția asfaltului, pentru că drumul se asfaltează și este prevăzut un dig, fiind lângă apă. Executanții au tăiat crengile și urmează să intre cu excavatorul să scoată rădăcinile. Oamenii au defrișat și nu le-au ridicat. Nu ei sunt de vină că nu le-au ridicat. Eu sunt de vină că nu le-am ridicat, dar unde să le duc? Nu am unde să le duc. Trebuie să le iau de acolo, să le duc într-o zonă mai ferită să le pot arde, de asta nu le-am luat de acolo. Legile din ziua de astăzi ale Mediului nu reglementează acest aspect. Dacă îmi spune cineva că există o reglementare și să-mi indice un loc unde le pot duce, eu le spun mâine să le ducă”, spune primarul.

ScoreiuUn alt aspect despre care se vorbește în sesizare este o canalizare, tot din satul Scoreiu, care a refulat. „Localnicii împreună cu primăria au făcut o canalizare pe o străduță si acea canalizare s-a spart. A fost anunțată primăria, au promis că vin să remedieze, dar nu s-a făcut nimic. Tot lichidul se scurge pe stradă”, spune cel care reclamă. Primarul spune că știe despre această situație și că va rezolva această problemă. „O să rezolvăm și canalizarea. Ambele situații sunt în curs de rezolvare”, spune Ioan Strava.

WhatsApp Image 2020-04-28 at 20.57.46 Scoreiu 2 scoreiu 3 WhatsApp Image 2020-04-28 at 20.57.44 (1) WhatsApp Image 2020-04-28 at 20.57.44 WhatsApp Image 2020-04-28 at 20.57.46 (1)

Vizualizari: 2917

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Cultură, Social
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

8 comentarii

Shadow

Acum 2 luni

Și cetățenii satului nu pot lua crengile alea și să le ducă undeva? Trebuie să vină primarul să le ridice?
Raspunde

Radu

Acum 2 luni

Toaca-le , fertilizant pentru flori , pe un site de anunturi se inchireaza tocator cu 150 Ron pe zi. Trebuie doar sa vrei.
Raspunde

Tomy

Acum 2 luni

Daca nu ai unde le duce de ce le-ai mai taiat! Gospodari ca la noi.
Raspunde

Ghitza

Acum 2 luni

Nu este nici unul cu o tocatoare de crengi sau mandria domnului primar este mare? Mai bine sa putrezeasca decat sa le dea altcuiva, dati la soma pt compost. Asa incuiati uni primari, ma mir ca iasa la vot.
Raspunde

xxx

Acum 2 luni

daca ca primar nu stie ce sa faca cu ele si le lasa la marginea drumului acea persoana nu este deloc gospodari si nu merita in fruntea satului si cu canalisarea probabil asteapta sa se faca balti si sa se adune broaste.sa faca putina galagie.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 2 luni

sa le dea dnul primar la prietenii lui iohhanes aia cu padurili sa vedet ca va rade tot intro zi,nu numa crengile,toata padurea
Raspunde

Vasilicu ombilicu

Acum 2 luni

sa puna pe ele un panou cu NU LUATI. Pana dimineata nu va mai fi nici una
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus