Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Lipsiti de notiune

Criza economică a devenit un fel de bau-bau pentru noi. Ca zmeul din poveştile de seară cu care bunicii îşi sperie nepoţii ca să adoarmă mai repede. Televizorul minte poporul. Guvernanţii mimează relaxarea deşi îi vede toată lumea cum îşi şterg broboanele cu batista. Ne mint ca să nu înceapă revoluţia acum ci doar peste şase luni, când vom avea din nou preşedinte. Că nu sunt şanse să avem altul. în acelaşi timp, noi ce facem? în afară de să ne complacem în aceeaşi relaxare şi să adormim gândindu-ne că nu e cazul să luăm atitudine pentru că proverbul spune „mâine va fi mai bine”. Să ai un job în momentul acesta este un lux. Şi trebuie să îl respecţi, să îl tratezi cu devotament. Să munceşti cât de bine poţi în interesul firmei care îţi oferă acest loc de muncă. Da, poate au întârziat salariile, poate nu mai primeşti bonurile de masă. Trebuie să strângi cureaua. Nu e preferabil să o strângi o gaică decât să o agăţi la gât? Miserupişti siniştri ocupă nişte locuri de muncă pentru care alţii plâng. Şi duc acasă o pâine pe care nu o merită în timp ce alţii mor de foame. Şi refuză să înţeleagă că prestaţia lor la locul de muncă se reflectă în rezultatele financiare ale firmei, adică în propriul său salariu. Căutam să cumpăr un fax, în Media Galaxy. în cutiile cu faxuri era o harabură totală. Şi îl rog pe cel mai apropiat angajat să mă ajute cu nişte informaţii. „Nu”. Eu, client, care urma să cheltuiesc nişte bani acolo. Probabil mai bine de jumătate din salariul său. „Nu”. îţi permiţi să spui nu unui client, înseamnă că nu ţii chiar atât de mult la locul de muncă, la salariu. Nici 30 de minute mai târziu, la coadă într-un magazin TransAgape. în faţa mea, un bătrânel de vreo 80 de ani stătea cuminte la coadă şi îşi aştepta rândul. Deşi ar fi meritat să fie lăsat în faţă şi numai din respect faţă de vârstă. Ajunge într-un târziu la tejghea şi cere rachiu „Hanul Ars”. Iar vânzătoarea îi spune că nu are. Colegul femeii o strigă şi îi arată raftul în care era rachiul. Iar ea dă a lehamite din mână. „Dă-l dracului, să plece”. Un fax şi un rachiu nu sunt un capăt de lume. Dar va veni momentul în care vor fi. Şi atunci să nu plângeţi că o să rămâneţi pe drumuri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 803

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus