Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Magistratii sibieni intra in greva

Tribunalul Sibiu îşi suspendă activitatea începând de miercuri, 2 septembrie. Sălile de justiţie vor fi închise, magistraţii şi judecătorii vor protesta astfel, alăturându-se celor din Bucureşti, Cluj, Târgu Mureş şi Timişoara. Tribunalele din aceste oraşe şi-au încetat activitatea, de la 1 septembrie. „Noi ne vom alătura Bucureştiului, pentru că suntem nemulţumiţi de legea salarizării. Ei se raportează la salariile care sunt mari, la un magistrat, însă este o mare diferenţă între un salariu al unuia cu funcţie mare şi un salariu de judecător obişnuit. Se vor suspenda şedinţele şi se vor amâna procesele. Dacă sunt chestiuni urgente, acelea vor fi rezolvate însă procesele nu se vor mai ţine. Este unicul mod prin care vrem să se facă dreptate”, a spus Gabriela Berghezan, preşedintele secţiei comerciale şi contencios administrativ din cadrul Tribunalului Sibiu. Din cauză că se va întrerupe activitatea la tribunal, două procese civile, şapte penale şi două în contencios administativ vor fi amânate.
Aceeaşi situaţie va fi şi la judecătoria din Avrig. Cei care lucrează în cadrul judecătoriei îşi vor suspenda activitatea începând din 2 septembrie, iar şedinţele şi procesele vor fi amânate. Judecătorii vor protesta pe perioadă nedeterminată. In ziua de miercuri, la judecătoria din Avrig erau programate patru procese.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Nesimtire

Acum 14 ani

Ce inseamna sa ai tupei. Au salarii imense, pensii fabuloase in conditiile in care ies la pensie inca tineri. In sectorul privat au salarii de 7-800 lei, muncesc mult si ies la pensie la 65 ani cu cateva sute. Sunt niste nesimtiti magistratii si mai iau si spaga
Raspunde

Black

Acum 14 ani

Proteste inutile....risca sa fie dati in judecata individual de justitiabilii care vor incerca prejudicii materiale,morale sau de alta natura...Legea salarizarii unice dictata de FMI se va pune in aplicare...In vecii vecilor nu vor mai prinde lefuri ca pana acum...vor ramane cu cca 4o% din ce au luat pana acum...plus cu ratele uriase la care s-au inhamat pentru a-si cumpara vile si masini de fite...vor cunoaste si ei umilinta de a numra fiecare leu ptr a-si putea plati facturile,ratele la credite etc...sigur vor deveni mai umani si poate mai...religiosi..
Raspunde

Florea Ceghevaru

Acum 14 ani

Lasa-i ma, ca magistratii au muncit de s-au spart, merita tot ce cer ei si inca ceva pe deasupra (sau pe langa)!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus