Miercuri,
30.11.2022
Cer Senin
Acum
7°C

Muntean: Daca pleaca Romgaz, plecam din PD-L

Preşedintele PD-L Mediaş, Florin Muntean, a caracterizat discuţiile despre desfiinţarea Romgaz drept o diversiune ieftină. "Nimic nu se va întâmpla nici la Romgaz nici la Transgaz, decât acele lucruri care să facă din aceste societăţi unele mult mai prospere. în caz contrar, dacă apare o variantă de acest gen, instantaneu ne vom da demisia din PD-L", a spus Muntean. Directorul general al Romgaz, Marcel Piteiu, a declarat că discuţiile despre desfiinţarea Romgaz sunt simple speculaţii politice, ţesute în jurul transferului termocentralei de la Iernut în patrimoniul Romgaz. "Totul a pornit de la un proiect de OUG, transmis de la Minister, prin care ni se spunea să ne spunem punctul de vedere asupra reorganizării sistemului energetic, Romgaz-ul fiind prins în acest complex energetic. Ca director general al Romgaz, de la începutul discutării proiectelor de restructurare a sistemului energetic românesc, pot să vă spun că niciodată nu s-a pus problema ca Romgazul să facă parte dintr-una sau alta din variante", a declarat Piteiu. Directorul Romgaz spune că instituţia pe care o conduce a fost prinsă într-o diversiune. "Romgaz are de recuperat, cu titlu executoriu, aproximativ 1.800 de miliarde de lei vechi, din anul 2005. După ce am ajuns director general al Romgaz, am început discuţiile de recuperare a acestor bani. Termoelectrica nu poate plăti aceste datorii şi am cerut să ne dea o termocentrală electrică. Şi de atunci am pornit discuţia de transfer a centralei de la Iernut, înspre Romgaz de la Termoelectrica. Este mult mai complicat, bineînţeles că sunt mai multe interese de o parte şi de alta", a completat Piteiu. Potrivit lui, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a semnat acordul de evaluare a centralei de la Iernut, iar Consiliul de Administraţie al Termoelectrica şi-a dat acordul pentru transfer. "Urmează ca Adunarea Generală să avizeze pentru promovarea unei hotărâri de Guvern pentru transferul pasivului şi activului. De aici au început toate discuţiile. Iernut va fi o sucursală a Romgaz. Toate celelalte discuţii sunt speculaţii politice, în jurul unor chestiuni pur tehnice. Sindicatul a participat la discuţii cu Ministerul şi atunci s-a spus clar că Romgaz nu va face parte din aceste complexe energetice", a mai adăugat Piteiu. Potrivit liderilor PD-L Mediaş, în scandalul politic iscat pe seama Romgaz, sunt implicate şi persoane din conducerea Transgaz care ar fi distribuit proiectul nesemnat de schimbare a sistemului energetic al României.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

doru

Acum 13 ani

Plecati din PDL , CARE E PROBLEMA?
Raspunde

basescul

Acum 13 ani

ba lume! cainele nu pleaca de la macelarie!
Raspunde

observatie importanta

Acum 13 ani

in fotografie se remarca un superb calcio vecchio de exterior, lucatura maiastra, bine ca ati imortalizat-o. restul personajelor fac figuratie ieftina.
Raspunde

baseasca

Acum 13 ani

pleaca, muntene, si asa nu are nevoie de tine nimeni din partid. nu ai facut altceva decat sa-ti sapi proprii colegi, bosorog borat!
Raspunde

altul

Acum 13 ani

De abia astept sa vad plecarea lui Munteanu din partid.
Raspunde

uowewrur

Acum 13 ani

Very nice site!
Raspunde

@uowewrur

Acum 13 ani

e bine bai in Jakarta ? :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus