Sâmbătă,
25.09.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Viata privata a noilor baschetbalisti

Baschetul este lege în Sibiu. La orice pas, la orice discuţie, răsună numele echipei CSU. Oamenii vin la sala, aplaudă, încurajează. Baschetbalişti se schimbă în funcţie de meci, azi sunt mai buni ca ieri sau, poate, mai slabi ca mâine. Tot ce se aşteaptă de la ei este să fie “up” tot timpul.
Turnul Sfatului a însoţit, însă, noile nume ale CSU în viaţa lor de dincolo de meciuri. Pe  Darnell Clavon, Mike Haiduc şi Roland Calvin.

Antrenorul din Matiz

Viaţa lui “Dee” se prezintă precum a unui adolescent. Nu mulţi ştiu că Darnell este pasionat de jocuri video. “Mă duc la Bibi, Cristi Ban, şi ne jucăm. El are play-station şi uneori pierd 2-3 ore pe zi jucând. Cu Kevin joc poker, iar cu Bibi Fifa. Imi place în Sibiu, oamenii sunt altfel decât în America. Insă diferenţa dintre cele două ţări este că nu pot face ce vreau. Spre exemplu, dacă vreau să joc bowling stau vreo trei ore până să ajung să joc că trebuie să plătesc nu ştiu câte bilete şi altele. Dar în America, dacă vrei să faci ceva imediat se rezolvă, nu trebuie să aştepţi atâta”, a mărturisit Clavon. Antrenorul de la CSU mai dezvăluie că îi place să gătească. Mâncarea preferată: carnea prăjită şi cartofii prăjiţi. Conduce un Matiz, iese la bere cu fiecare nou jucător şi se uită la televizor numai la filme. Opusul obiceiurilor lui Dee le are Mihnea Haiduc. Porecla este “Mike” şi aceasta a pornit din America.

Mike, românul

“Familia îmi zice Mihnea, dar ceilalţi Mike. Eu când făceam cunoştinţă cu cineva acolo şi îi spuneam Mihnea el nu putea să pronunţe cuvântul şi mă întrebau: cum, Mikna? – Nu, Mihnea. – Miknnea?. Las-o baltă, şi zi-mi Mike, ziceam într-un final. Şi până la urmă mi-a rămas Mike”, povesteşte Haiduc. Acesta mărturiseşte că nu vroia să continue cu baschetul după ce a terminat colegiul - e specializat în management şi finanţe-, dar a avut un noroc pentru că a primit oferta din Danemarca. După terminarea contractului cu Lemvig, vroia să renunţe, dar a primit oferta din România şi a dorit să vadă cum este să joci în ţara în care te-ai născut. “Imi plac sarmalele şi tocăniţa pentru că în Chicago, unde îi este casa, familia a păstrat tradiţia din România”.
Merge în cluburi pentru că fetele sunt foarte frumoase, dar spune că nu a făcut o obişnuinţă din acest lucru. “In copilărie, a existat o vară în care am jucat în fiecare zi jocuri video, mi-am petrecut toată vara jucând cu un amic. După, mi-am dat seama că am pierdut timpul aiurea. Aici, am fost bolnav, am avut o toxiinfecţie alimentară de la o pizza. A fost groaznic la spital, am stat cu acul acela în mână, mi-a fost rău toată ziua. La meciul cu Bucureştiul am minţit că m-am făcut bine ca să joc, la fel şi Brown. Sper să nu mai trec niciodată prin aşa ceva”, a mai adăugat Mike.

Al şaselea frate. Roland

Un nou venit în România este  americanul Roland Calvin. Provenit dintr-o familie numeroasă, cu şase fraţi, el a primit o şansă în România pentru că îl cunoştea pe Clavon. Cu toate că sunt mulţi fraţi, se înţelege foarte bine cu ei şi îi este greu departe. La fel ca şi ceilalţi jucători noi, Roland este încântat de Sibiu. Iese în cluburi, îi plac româncele şi este foarte bun prieten cu Johnson şi Brown. “Fanii sunt minunaţi, mă opresc pe stradă şi îmi vorbesc. Cel care îi cunoaşte mai bine este Earl, ştie pe toată lumea. Aici îmi place mâncarea, de fiecare dată încerc altceva. Problema este că nu am încă o cameră, stau la hotel şi nu pot face ce vreau eu” povesteşte Calvin. A găsit, însă şi aici, la Sibiu, o bucată din America. "Cel mai mult îmi place mall-ul, îl ador, îmi aminteşte de mall-ul din America şi de familia mea. Nu cumpăr prea multe, dar îmi place să mă plimb prin el". Prima greşeală făcută de Calvin în Sibiu a fost să treacă strada pe culoarea roşie. "O chestie stupidă pe care am făcut-o aici a fost să trec pe roşu la semafor fără să mă uit şi era să mă calce o maşină. Cred că m-a şi înjurat acel şofer".

Comentarii

1 comentarii

sibian

Acum 12 ani

traiasca sportul din sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus