Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
16°C

Licitatie de 70 de milioane pentru turnurile lui Carabulea. Pe numele lui Dican

Transcar International SRL a lansat licitaţia pentru angajarea unei firme de construcţii care să finalizeze clădirile Centrului de afaceri Sibiu, situat pe strada Nicolaus Olahus (străpungerea Mihai Viteazul). Valoarea estimată a lucrărilor este de peste 59,42 de milioane de lei, fără TVA (aprox. 70,71 mil. lei, inclusiv TVA). Potrivit anunţului de licitaţie, clădirea va avea două niveluri la subsol, parter şi 15 etaje, iar termenul de execuţie al lucrărilor este cuprins între 20 noiembrie 2009 şi 17 mai 2011. Deschiderea ofertelor constructorilor interesaţi de această lucrare va avea loc pe 19 octombrie anul acesta. După cum a anunţat într-un cadru public şi Ilie Carabulea, patronul Holdingului Atlassib, finanţarea acestui obiectiv este asigurată prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 4 şi surse proprii ale beneficiarului. Proiectul Centrului de afaceri Sibiu are o valoare totală de aproximativ 85 de milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 46,7 milioane de lei.

Numele din spatele firmelor

Firma beneficiară a acestor finanţări, precum şi cea care controlează acest proiect nu are, însă, în acte, nicio legătură directă cu Ilie Carabulea. SC Transcar International SRL îl are ca unic asociat pe Octavian Dican, asociat în cadrul Atlassib Leasing IFN SA, societate în care, din nou, numele lui Ilie Carabulea nu apare. La Atlassib Leasing IFN SA acţionarul majoritar este Christine Liliane Ciobanu, cu peste 99,4 la sută din acţiuni. în acţionariat mai apar Andreia Botez, Octavian Dican şi Cosmin Toma Mihu.

"Ieftiniturile", respinse din start

Potrivit fişei de date a licitaţiei, firmele care vor dori să participe la licitaţie trebuie să facă, printre altele, dovada faptului că au capacitatea financiară de susţinere a lucrării, în sumă de minim şapte milioane de euro. în plus, trebuie să facă dovada că se pot baza pe 40 de dulgheri, 15 fierare, 50 de lăcătuşi, 20 de sudori, din care 10 autorizaţi, 20 de electricieni şi 20 de instalatori. "Pentru anul 2008 efectivul mediu trebuie să fie de minimum 480 de persoane angajate", se mai arată în documentul citat. Spre deosebire de licitaţiile organizate de instituţiile statului român, SC Transcar International SRL a cuprins în documentaţia de atribuire a licitaţiei şi o prevedere menită să îi descurajeze pe cei care vin cu preţuri de dumping: "se resping ofertele care prezintă un preţ neobişnuit de scăzut în raport în raport cu ceea ce urmează a fi realizat". Perioada de garanţie a lucrărilor este de 36 de luni de la recepţia la terminarea lucrărilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

heptagon

Acum 13 ani

ar fi interesant de aflat istoria terenului si a constructiei deja existente: acum 2 ani cand am trecut pe acolo turnurile erau ale lui Keul, dupa zvonuri insistente terenul mi se pare a fost cumparat de un baron local de la armata, la momentul scandalului cu blocarea circulatiei turnurile erau ale lui Carabulea, la pomana europeana nerambursabila erau tot ale lui Carabulea iar acum.... Mare e gradina potentatilor in Sibiu! Cel putin arhitectul care le transforma ( arhitectul de casa a lui Carabulea) e unul capabil, deci pot iesi bine! Era sa uit... cu inginerul de rezistenta din Germania cara le-a calculat tot Carabulea se proceseaza, asa de plictiseala....
Raspunde

m_m

Acum 13 ani

anul trecut ,prin toamna,primarul Johanis zicea ca din discutiile purtate cu dl.Carabulea santierul se v-a redeschide in maxim 2 luni,in caz contrar se va redeschide cea de a doua banda ce circulatie(care este inchisa de 2 ani si ocupata de cu materiale de constructii etc.).Santierul nu s-a deschis,circulatia pe banda inchisa nu s-a reluat,firma nu mai este a lui carabulea....ce poti sa mai intelegi????????dece a discutat primarul cu carabulea daca firma nu era a acestuia???cam multe i se permite acestui om de afaceri...cred ca nici primarul nu este strain de ce se intampla...
Raspunde

rectificare

Acum 13 ani

Banda de circulatie de care vb. e inchisa de 4 ani!!!
Raspunde

aaa

Acum 13 ani

Cei care au cele mai mici cunostinte in constructii din fotgrafie se vede ca aceasta constructie trebuie darimata sau in cel mai bun caz modificata daca se mai poate pt ca nu are grinzi orizontate intre stalpi ceea ce este absolut interzis intr-o zona seismica cum este Romania, la un cutremur s-ar darima ca un joc de domino.Probabil Ilie a vrut sa sacape de aceasta castana fierbinte pasand-o altora, asa e cand iti bagi nasul unde nu te stii te frigi!Din pacate suferim noi care avem singura vina ca suntem contemporani si cocitadini cu acest personaj.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus