Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

16 copii imbolnaviti de laptele si cornurile distribuite in scoala

25 de copii au ajuns, astăzi, la dispensarul din comuna Racoviţa, după ce au mâncat lapte şi corn, 16 dintre ei fiind trimişi la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Pediatrie din Sibiu, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, transmite Mediafax.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Adela Morar, a declarat, vineri, că 25 de copii de la şcola generală din comuna Racoviţa au ajuns, vineri, la dispensarul din comună, cu greţuri, vărsături şi dureri de cap. Aceasta a afirmat că şaptesprezece dintre ei au fost trimişi la Sibiu la Policlinica de Copii, iar de acolo şaisprezece au fost trimişi la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Pediatrie din Sibiu. Morar a firmat că în prezent copiii sunt supuşi la spital unor investigaţii medicale, existând suspiciunea de toxiinfecţie alimentară.
Adela Morar a afirmat că au fost luate probe din apă, lapte şi corn. "Am luat probe din apă şi din alimente, corn şi lapte. Credem că laptele şi cornul ar fi cauza toxiinfecţiei, pentru că simptomele au apărut imediat după ce elevii au consumat aceste produse", a spus Adela Morar. Potrivit primarului localităţii Racoviţa, Florina Peciu, data de expirare a cornului este vineri, iar laptele expira în noiembrie.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Banciu, a declarat că va avea loc o anchetă după ce se vor primi rezultatele de la DSP. Acesta a adăugat că, în cazul în care se dovedeşte că laptele şi cornul au fost cauza îmbolnăvirii copiilor, se vor lua măsuri împotriva distribuitorilor care pot merge până la desfacerea contractului. Laptele este furnizat elevilor de Prodlacta Braşov, iar cornurile sunt distribuite de Vel Pitar Vâlcea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

SANEPIDUL ATENTIE

Acum 14 ani

Nu cumva panza freatica este contaminata,alaturi este fantana ...de celebra fosa septica sau latrina,proba la apa potabila sa luat...
Raspunde

SANEPIDUL, pt. #1

Acum 14 ani

bine buey , ejti destept, protu' dreaq! acu poti sami belejti ciomaga, da sa fii nostalgic.
Raspunde

realitatea cruda

Acum 14 ani

73% din cei imbolnaviti nu au fost vaccinati cu vaccinul obligatoriu de tip 1 (ciubucul lui bazac); 19 % au facut laba pe stomacul gol; 46 % dintre bolnavi nu au rezulate extraordinare la invatatura; 35 % au baut mai intai laptele, apoi au mancat cornul cu plescaituri. concluzie: daca iese basescu presedinte, am belit-o!
Raspunde

x

Acum 14 ani

titlul este fals si induce altceva decat scrie in stire. Se supsecteaza nu inseamna ca aia este cauza.... dar este drept ca oricine poate face presa la sibiu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus