Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Panica la Institutul Matei Bals

Medicii Institutului Matei Balş din Bucureşti s-au trezit astăzi cu sute de bucureşteni panicaţi de vestea răspândirii virusului gripei noi. Medicii nu au putut deservi atâţia oameni, care au început imediat să se plângă că nu sunt băgaţi în seamă de autorităţi. Între timp, autorităţile se pregătesc să demareze vaccinarea populaţiei. Secretarul de stat din ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel a precizat că vaccinul este încă în teste, potrivit antena3.ro. Până începe campania de vaccinare, autorităţile au luat măsuri pentru limitarea răspândirii virusului. În unităţile de învăţământ din Capitală vor fi distribuite gratuit 60.000 de măşti de protecţie şi peste 7.000 de litri de dezinfectant. Institutul Cantacuzino va produce 5 milioane de doze de vaccin până la sfârşitul anului. De anul viitor, lunar, vor fi produse aproximativ un milion de doze. Potrivit lui Geza Molnar, preşedintele Institutului de Epidemiologie, dacă în februarie se va atinge vârful pandemiei, aproximativ 30% din populaţie va fi vaccinată.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus