Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Adrian Streinu Cercel a fost demis de la conducerea comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății

Adrian Streinu Cercel a fost demis de la conducerea comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi, la Timişoara, că profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID-19, precizând că acesta nu mai este nici membru al comisiei.

"Domnul profesor Streinu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID, era chiar preşedinte. Noi avem discuţii, sunt propuneri, chiar şi aceste propuneri le gândim, dar n-am putut să fiu de acord cu dânsul. (...) Gândim şi oportunităţi, protejăm persoanele vârstnice, dar nu am putut fi de acord. Apariţia acelui plan de vacanţă nu a făcut decât să extrapoleze anumite gândiri. De altfel, decizia a fost de a-l demite din funcţia de preşedinte al acestei comisii, i-am comunicat şi dânsului acest lucru", a afirmat Tătaru, citat de Agerpres.

Profesorul doctor Adrian Streinu-Cercel a fost înlocuit din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID-19, a informat și Ministerul Sănătăţii.

"Conducerea Ministerului Sănătăţii a decis modificarea Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID-19 prin introducerea mai multor specialişti în boli infecţioase, cardiologie, epidemiologie, hematologie, precum şi înlocuirea prof. dr. Adrian Streinu Cercel din funcţia de preşedinte al acestei comisii", afirmă Ministerul Sănătăţii într-o informare transmisă joi.

Adrian Streinu-Cercel a prezentat presei, în minivacanţa de Paşte, un plan propriu cu măsuri de combatere a răspândirii COVID-19 după expirarea stării de urgenţă, intitulat "Programul VACANŢA MARE de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID 19", printre măsurile prevăzute fiind şi izolarea la domiciliu pentru 3 luni a persoanelor de peste 65 de ani şi chiar extragerea din familii a acelor bătrâni care locuiesc cu membri de familie mai tineri şi cazarea lor la hoteluri rechiziţionate de stat.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că nu se vor impune restricţii speciale vârstnicilor şi nici izolarea acestora, susţinând că atunci când autorităţile vor lua decizia de a relaxa restricţiile, acestea vor viza toate grupele de vârstă. Poziţii similare au fost exprimate apoi şi de către preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Letanico

Acum 3 ani

...un nebun mai putin !
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

inca un incompetent in guvernul incompetent pdlpnl mai bine o puneau pe gina pistol programul vacanta mare ,nu la mare, a fost prezentatla sf lui febr. nu in vacantaMINIde paste,rog vedeti documentul initial
Raspunde

pupatul in dos

Acum 3 ani

Dane, dar tu cum te-ai ajuns director la preftura? Pe competent? In ce?
Raspunde

Andu

Acum 3 ani

L-au demis doar de la sefia comisiei Covid.. dar un astfel de medic, despre care RiseProject a scris un vast articol, conduce Institutul de boli infectioase.. Si ia decizii cu privire la Vaccinarea obligatorie a persoanelor din Romania..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus