Duminică,
28.05.2023
Parțial Noros
Acum
10°C

ULBS trimite angajatii in concediu o saptamana

Pentru a  reduce cheltuielile de personal Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a stabilit şapte zile de concediu fără plată pentru toţi angajaţii.

Conform Hotărârii Nr. 1 din data de 24 noiembrie 2009 a Comisiei Partiare „pentru realizarea diminuării cheltuielilor de personal în medie cu 15,5 la sută lunar în perioada noiembrie – decembrie 2009 este necesară acordarea unui număr de şapte zile libere fără plată personalului din ULBS, indiferent de statutul acestuia”.

Prin urmare Comisia Partiară a universităţii sibiene a stabilit ca zile de concediu de odihnă fără plată zilele de 30 noiembrie şi 21, 22, 23, 27, 28, 29 decembrie. Comisia a mai stabilit că angajaţii ULBS care îşi planificaseră deja concediu de odihnă pentru acea perioadă îşi suspendă perioada de concediu, zilele de odihnă astfel rămase urmând a fi luate într-o perioadă ulterioară.

Decizia Comisiei Paritare a ULBS a venit ca urmare a prevederilor cuprinse în  articolul 10, capitolul III – „Măsuri de reducere a cheltuielilor de personal în sistemul bugetar” din Legea numărul 329 din 2009.

Cu excepţia zilei de 30 noiembrie celelalte zile de concediu de odihnă impuse nu afectează aproape deloc activitatea didactică a cadrelor universitare şi a studenţilor întrucât în acea perioadă oricum era stabilită vacanţa de iarnă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

alex

Acum 13 ani

ar fi o idee sa mai taiati din salariile voastre, ale profesorilor universitari, ca aveti 100 de milioane pe luna, nu sa-i bagati in concediu pe toti...
Raspunde

Profesor

Acum 13 ani

Salariile noastre sunt, intr-adevar, mai mari ca ale altora. Pentru ele am muncit mult. Dar de ce nu ar trebui conducerea ULBS si cei protejati de ei in facultati sa suporta aceste consecinte?Fondul de premiere de 2% nu s-a mai dat cadrelor didactice de pe vremea rectorului Pop-Ciocoi. Cine il incaseaza? Dar toate favorurile financiare uriase pe care si le iau membrii Biroului Senatului? Noi, profesorii fara functii, suntem incadrati la minimum, iar sefii ULBS, care lipsesc enorm de la ore, sunt incadrati la maximum. Toti se plimba in lumea larga pe banii institutiei. Cred ca opinia publica se indreapta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus