Joi,
01.12.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Primele pasapoarte electronice la Sibiu

Începând de astăzi sibienii îşi pot elibera paşapoarte electronice.

 Preţul unui paşaport electronic va fi de 266 lei, din care 234 lei vor fi achitaţi la CEC, iar 32 lei, la unităţile de trezorerie. Termenul său de valabilitate va fi de 5 ani, iar pentru copiii în vârstă de până la 6 ani, valabilitatea va fi de 3 ani. Paşaportul simplu electronic va fi eliberat în 30 de zile lucrătoare.

Pentru paşaportul simplu temporar taxele vor fi de 96,2 lei, din care 64,2 lei vor fi achitaţi la CEC, iar 32 lei, la unităţile de trezorerie, unde se va achita un tarif suplimentar de 100 lei. Paşaportul va avea valabilitatea de 1 an şi se va obţine în maximum 3 zile.

 
Situaţii în care va fi eliberat paşaportul simplu temporar

 
   1. Titularul declară în scris că urmează să călătorească în state între care există stare de beligeranţă ori conflict diplomatic şi are aplicată în paşaportul simplu sau în paşaportul simplu electronic o ştampilă ori o viză eliberată cu statul cu care ţara în care călătoreşte se află în conflict;
   2. Titularul nu dispune de timpul necesar pentru eliberarea unui paşaport simplu electronic;
   3. Titularul deţine paşaport simplu sau paşaport simplu electronic care conţine vize valabile, dar ca urmare a epuizării filelor destinate aplicării acestora călătoria în acel stat sau în alte state decât cele care au emis vizele nu mai este posibilă;
   4. Titularul a depus paşaportul simplu sau paşaportul simplu electronic pentru obţinerea unor vize şi trebuie să călătorească de urgenţă în străinătate;
   5. În cazul minorului care urmează să se deplaseze în străinătate pentru studii ori pentru a participa la concursuri oficiale sau pentru a urma un tratament medical de care viaţa ori sănătatea îi este pusă în pericol şi nu există timpul necesar pentru obţinerea acordului celuilalt părinte prevăzut la art. 17 (al Legii 248/2005). În acest situaţii, autorităţile care eliberează paşaportul simplu temporar au obligaţia de a informa celălalt părinte, concomitent sau de îndată ce este posibil;
   6. Cetăţenii români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile şi care declară că este necesar să îşi continue călătoria în străinătate sau să îşi reglementeze şederea pe teritoriul unui stat.

Prefectul Constantin Trihenea şi comisarul şef Costea Costel, şeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple - Sibiu, au prezentat în această dimineaţă paşaportul electronic, ce va fi eliberat începând de astăzi. “Este punctul final al aplicării Legii 248/2005 şi îmi exprim speranţa că serviciul nostru va face faţă tuturor solicitărilor din partea publicului, mai ales în privinţa respectării termenului de eliberare a paşaportului”, a declarat prefectul Trihenea.

Primul sibian care a solicitat eliberarea este o fetiţă care a fost însoţită de părinţii ei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus