Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Crucea Rosie a distribuit peste o tona de alimente in Biertan, Copsa Mare si Richis

Crucea Roşie Sibiu a făcut, vineri, prima distribuţie de alimente din acest an, acţiune care face parte din proiectul Banca de Alimente. 54 de familii din Biertan, Copşa Mare şi Richiş au primit pachete a câte aproximativ 15 kg de alimente, cantitatea totală depăşind 1.000 de kg.
Beneficiarii din aceste localităţi sunt familii monoparentale fără loc de muncă, familii cu mulţi copii care trăiesc din alocaţiile copiilor sau din ajutoarele sociale, familii cu copii sugari sau care au diverse graduri de handicap. „Am găsit multe familii care trăiau în case dărăpănate şi afectate serios de inundaţiile de vara trecută. Am observat însă că era cald în case, ceea ce e un lucru bun. În Biertan, locuitorii care primesc ajutoare sociale de la primărie prestează câteva ore de muncă în folosul comunităţii, în schimbul acestui ajutor”, a declarat Raluca Morar, director Crucea Roşie Sibiu.
Câţiva membri ai Clubului de Aur au însoţit şi au ajutat voluntarii de la Crucea Roşie în acţiunea de vineri. Clubul de Aur este un club de socializare din cadrul Crucii Roşii care are ca scop reducerea sentimentelor de inutilitate şi de singurătate ale membrilor săi şi implicarea acestora în acţiunile de voluntariat ale Crucii Roşii. Din Clubul de Aur fac parte persoane vârstnice, ieşite din câmpul muncii.
Banca de Alimente reprezintă o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici. Proiectul presupune colectarea de alimente neperisabile în depozitele Crucii Roşii prin donaţii şi/sau sponsorizări, stocarea şi distribuirea acestora către persoanele vulnerabile din Sibiu şi din judeţ. De la începutul proiectului în Sibiu, Crucea Roşie împreună cu magazinele Carrefour şi Real au colectat aproximativ 3.000 de kg de alimente neperisabile, destinate persoanelor vulnerabile din judeţul Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus