Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Risc de avalansa de gradul patru din cinci la Balea

Meteorologii sibieni au anunţat că riscul de producere a avalanşelor în masivul Făgăraş este de gradul patru, pe o scară de la unu la cinci, iar în zona montană continuă să ningă. Potrivit reprezentanţilor Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, la Bâlea Lac, stradul de zăpadă este de 176 de centimetri şi ninge în continuare, relatează Mediafax. Stratul de zăpadă proaspătă are între 20 şi 40 de centimetri grosime, chiar mai mult în văi, iar instabilitatea este foarte mare. În aceste condiţii, s-a stabilit că riscul de avalanşă de gradul patru - risc mare - din cinci posibile. "Este posibilă declanşarea spontană (naturală) a unor avalanşe de mari dimensiuni pe pantele suficient de înclinate, riscul va fi sporit la supraîncărcari uşoare (trecerea unui turist sau schior)", se arată în buletinul de specialitate al Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, postat pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Avertizarea meteorologilor este valabilă până luni, la ora 20.00, dar aceştia anunţă că tendinţa se păstrează în următoarele două zile. În aceste condiţii, salvamontiştii recomandă turiştilor prudenţă maximă şi să nu părăsească zona cabanelor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 363

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus