Miercuri,
23.06.2021
Partial Noros
Acum
22°C

A ’cazut’ proiectul parcarilor supraetajate

Amenajarea din fonduri europene a unor sisteme de parcaj supraetajat în cartierele aglomerate ale Sibiului, gen Hipodrom sau Vasile Aaron, nu mai este un proiect de actualitate. Cel puțin nu pentru cele aproape 15 milioane de euro care revin Sibiului prin Programul Operațional Regional. Acești bani urmează să fie cheltuiți conform Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), plan care va fi supus adoptării prin votul Consiliului local. Potrivit PIDU, cei 14,86 de milioane de euro alocați Sibiului prin POR, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere, vor fi direcționați către șase proiecte prioritare: Modernizarea străzilor Faurului, 9 Mai, Ocnei, Turnului și Piațetei Târgu Peștelui, modernizarea centrului de recuperare și reabilitare copii cu handica pe de Aleea Streiu, și, în fine, construirea viaductului Calea Șurii Mici – Kogălniceanu. Pe lângă aceste șase proiecte, celelalte două ”de rezervă” sunt Sistemul de control și management al traficului urban în Sibiu și modernizarea spațiului public din zona centrală a cartierului Țiglari (strada Cuptorului).
În vara anului trecut, în momentul redactării PIDU, administraţia locală şi realizatorii planului integrat au luat în calcul şi ridicarea, din fonduri europene, a unor parcări supraetajate utilizând, eventual, structuri uşoare, în cartierele aglomerate din Sibiu. Acest proiect, însă, nu a mai fost luat în calcul.Foto: metropotam.ro

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

oare?

Acum 11 ani

de ce nu vrea primaria sa concesioneze aceste parcari supraetajate si atunci s-ar gasi si o sursa de finantare a lor. nu de alta dar e nevoie mare de parcari in vasile aron.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus