Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
3°C

Dragobetele in Prefectura: “ne iubim, iubim portocaliul!”

Directorul coordonator al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Sibiu a declarat astăzi în cadrul şedinţei lunare a Colegiului Prefectural că “iubeşte portocaliul” şi “iubeşte pe toată lumea”.

Declaraţia a venit la sfârşitul prezentării susţinute de Mircea Şteţiu, directorul DJPCCP Sibiu, referitoare la agenda culturală a anului 2010. Întrebat de colegii directori de instituţii deconcentrate, ce evenimente culturale există astăzi în Sibiu, cu ocazia sărbătorii Dragobetelui, Mircea Şteţiu a declarat că nu ştie să existe astfel de evenimente culturale, însă “ne iubim între noi, iubim portocaliul, iubim pe toată lumea”.

Imediat în discuţie a intervenit şi prefectul Constantin Trihenea care a încercat să menţioneze că nu este vorba despre o “discuţie politizată” şi că poate fi vroba despre orice culoare, inclusiv culoare violet.

Pentru a sărbători Dragobetele Muzeul Naţional Brukenthal găzduieşte astăzi expoziţia “Expozitia El si ea în lumea vie” – la Muzeul de Istorie Naturală, iar Complexul Naţional Muzeal Astra oferă intrare liberă în Muzeul din Dumbrava Sibiului tuturor îndrăgostiţilor care îşi declară iubirea. Tot pentru a sărbători dragostea la români Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale ”Cindrelul – Junii” Sibiu şi Cercul Miliar Sibiu organizează în această seară de la ora 18:00, la Cercul Militar spectacolul “Dragobetele sărută fetele”. Cântece şi rituri de dragoste vor fi prezentate de  Ansamblul profesionist “Cindrelul-Junii” Sibiu, Ansamblul “Ceata Junilor”, alături de soliştii: Alina Bîcă, Viorica Telcean, Robert Târnăveanu, Daniel Rosalim, Nelu Albu, Mariana Anghel, Răzvan Năstăsescu şi Teodora Ciocănea. Intrarea este liberă pentru toţi cei care simt această sărbătoare tradiţională a românilor.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus