Consiliul local Sibiu a aprobat alocarea a 8,5 milioane de lei pentru refacerea zonei din fața Cercului Militar. La argumentele USR că rezultatele nu vor fi pe măsura bugetului, primarul Astrid Fodor a arătat că respectiva zonă are mai multe funcțiuni, printre cele mai importante fiind aceea de a găzdui ceremonii de depuneri de coroane.
Cu excepția celor trei reprezentanți ai USR, consilierii locali ai Sibiului au adoptat în ședința de joi proiectul de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea piațetei din fața Cercului militar, situat pe bulevardul Victoriei. Lucrările prevăzute (a căror valoare este estimată la 6,1 mil. de lei) au în vedere, în principal, înlocuirea fântânii arteziene, a asfaltului cu pavaj natural, a iluminatului și amplasarea de bănci.
Adoptarea proiectului a fost precedată de o intervenție a Dianei Mureșan, consilier din partea USR. Ea a anunțat că formațiunea pe care o reprezintă se opune proiectului, deoarece – în ciuda costurilor ridicate – nu va reuși să creeze un spațiu atractiv pentru oameni. „Amenajarea gradenelor din beton și de materiale grele ar putea transforma piațeta într-o zonă mai puțin prietenoasă pentru cetățeni. Lipsa umbririi adecvate nu va face zona mai atractivă. Este o zonă în care aerul nu este de cea mai bună calitate fiind foarte aproape de două artere principale de circulație auto. Proiectul este excesiv de costisitor și cu un impact discutabil”, a justificat Diana Mureșan votul „împotrivă”.
Ea a arătat că fondurile ar fi mai bine alocate creării de zone verzi, amintind de un proiect de parc în zona Căii Șurii Mici.
„Noi avem o altă optică”, i-a replicat primarul Astrid Fodor, inițiator al proiectului. „Este foarte bine să avem un dialog, de aceea suntem aici. Este un proiect care face parte dintr-un complex la care lucrăm deja pentru revitalizarea și modernizarea anumitor zone din Sibiu. Aici se desfășoară anual cel puțin șapte ceremonii importante de depuneri de coroane, pentru cele mai importante zile naționale sau de altă natură ale țării noastre. Din punctul de vedere al unui minim patriotism pe care ar trebui să îl avem, putem să avem acolo o altă zonă de depunere. Mie, cel puțin, așa mi se pare când văd ce asfalt avem acolo și acea fântână arteziană care este cu mult depășită, pe care o reparăm de trei-patru ori pe an și nu rezolvăm nimic, pentru că trebuie de jos schimbat”, a replicat Astrid Fodor.
Depuneri de coroane la Cercul militar Sibiu. Sursa foto: arhiva Turnul Sfatului
În opinia primarului, utilizatorii celor trei instituții din proximitate – Cercul Militar, Universitatea și sediul vechii Primării – pot găsi în viitoarea piațetă un loc de „loisir public”. Iar proiectul face parte dintr-un ansamblu de inițiative de modernizare, care se continuă cu parcul Sub Arini și, mai apoi, Valea Aurie. „În ceea ce privește valoarea s-au făcut câteva analize, s-a discutat cu proiectantul. Importantă este calitatea materialului, nu doar se toarnă un beton pur și simplu și cred că acea zonă merită materiale de calitate și care sunt durabile, astfel încât o perioadă lungă de timp să nu ne mai dea de lucru”, a încheiat primarul Sibiului.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 1509
Ultimele comentarii
Acum 23 ore
Ciprian
Acum 1 zi
Costi
Acum 1 zi
Nelson
Acum 1 zi
H
Acum 1 zi
Remus