Luni,
17.01.2022
Cer Senin
Acum
-6°C

In lupta dintre Bucur si Olaru a picat Budrala. Dar a sarit si Niedermaier

În ședința Consiliului Județean de azi, disputele acide între fostul director al CNM Astra, Corneliu Bucur, și actualul interimar, Valer Olaru, au dus la amânarea adoptării unor hotărâri. Inclusiv cea referitoare la componența CA al CNM Astra, consiliu pentru care erau propuși și Dumitru Budrala, directorul Studioului de film Astra, alături de Paul Niedermaier, consilier județean.
Ironiile între Bucur și Olaru nu s-au făcut simțite de la început. La proiectul de hotărâre referitor la aprobarea componenței CA a CNM Astra, alături de alte instituții subordonate CJ, primul care a deschis subiectul a fost Corneliu Bucur. ”Toți îl apreciem pe domnul Budrala, eu îl prețuiesc și îl admir, dar prin intrarea lui în Consiliul de Administrație, conducerea CNM AStra alunecă spre tehnicism și nu rămâne pe specialitatea instituției. Dispare din CA și ultimul membru cu experiență în etnologie, prin pensionarea domnului Valerie Deleanu. Dacă începem să pierdem din vedere esența lucrurilor, unde ajungem?”, a spus Bucur.
Prin intervenția sa, adoptarea unei hotărâri în ceea ce privește componența consiliului de administrație al CNM Astra a fost amânată pentru o ședință viitoare.

Intră și Niedermaier

După care, Paul Niedermaier, consilier județean desemnat pentru un post în CA al CNM Astra, a aprins fitilul. ”Cred că domnul Bucur, cum a fost atâta timp director al Astra știa că, într-o zi, domnul Deleanu se va pensiona. El este responsabil pentru că nu a crescut noi specialiști și nu a oprit plecările acestora din CNM Astra”, a spus Niedermaier. Valer Olaru a prins curaj și a intervenit și el în discuții, plin de ironii. ”Politica de reținere a personalului a fost una de asuprire și înlăturare”, a făcut Olaru aluzie la directoratul lui Corneliu Bucur. ”Acum avem trei dosare depuse pentru obținerea calificărilor de specialist. Un angajat a obținut acest titlu, alte două dosare sunt în lucru. Erau și înainte specialiști, dar erau prea preocupați pentru un anumit cult al personalității”, a ”mușcat” în continuare Olaru. După care a replicat și la discursul lui Corneliu Bucur, care făcea referire la inutilitatea creării unui nou post de director pentru Conservare-restaurare în cadrul CNM Astra. ”Păi, chiar domnul Bucur vroia, pe când conducea muzeul, să înființeze un post de director la Restaurare-Conservare”. Corneliu Bucur a revenit calm cu replica. ”Pentru dumneavoastră era. Dumneavoastră devenind director la Restaurarea Conservare, topeam în această funcție și postul de director general adjunct”.
Consilierul Județean, Dan Voinea, a calmat, într-o primă parte, discuțiile. ”eu consider că intervenția domnului arhitect Niedermaier și prima parte a discursului domnului Olaru au fost pur politice”, a comentat Voinea.
În cele din urmă, și proiectul referitor la organigramele instituțiilor din subordinea CJ Sibiu, inclusiv CNM Astra a fost retras de pe ordinea de zi.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

un cititor

Acum 11 ani

Si vreti sa spuneti ca Bucur se va potolii? Asta o cred doar cei care nu-l cunosc, va urma inca un proces...asa cum ii sta in fire...sigur Bucur va da in judecata pe toti consilierii...pe rand sau in grup, depinde de cum se va trezii dimineata
Raspunde

unu

Acum 11 ani

Ce frumos ar fi s-ar modifica putin mentalitatea romaneasca, si s-ar duce o politica de apreciere a valorii, a competentei reale a personalului.
Raspunde

doi

Acum 11 ani

Nu va lasati Domnule profesot BUCUR !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus