Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Justitia in mana presei

M-am săturat de Voicu până peste cap. Așa cum probabil o să mă satur de Cășuneanu, Locic ori Costiniu. Așa cum o să-i văd și în somn fața craioveanului care l-a bătut pe pensionarul care nu a grăbit pasul pe zebră. M-am săturat să citesc într-un ziar de sport, respectiv Gazeta Sporturilor, despre cum se storc bani din patinoare. Sau cum și-a ascuns urmele fostul ministru Ridzi. Cred că și în revista Mickey Mouse se scriu dezvăluiri despre cum fură căciulițe copiilor de la grădiniță odrasla vreunui senator. E justiție la televizor și în presă de îți pică deja greu la stomac. Dar e bine.

Este un semn că societatea se schimbă. Este bine că există interes pentru așa ceva. Este bine că se discută. Fac bine televiziunile că stau cu ochii pe ei. Fac bine ziarele că reiau texte, reiau explicații, pun poze pe prima pagină. E bine că oamenii sunt interesați. Vă aduceți aminte de guvernarea Năstase? Acum e mai ușor de înțeles diferența.

Atunci nimeni nu spunea nimic. Totul era învăluit în ceață. Nicio lege nu se discuta la televizor. La știri îl vedeam pe Năstase primind flori de la copii. Nu tu dosare, nu tu arestări, nu tu luați miniștri la purecat. Batista pe țambal și atât.

Acum avem însă semnale că lumea, poporul nu mai acceptă persiflări. Legea pensiilor se discută. Legea educației se discută. Legea învățământului se discută. Semnul dat de premierul Boc, în momentul în care a luat microfonul unei televiziuni și s-a agitat că aceasta nu servește guvernului, acesta a fost apogeul disperării unui premier. Așa trebuie! Mass-media trebuie să irite, trebuie să accentueze, să fie trează. Aproape nimic nu mai poat fi acoperit. Înainte, o știre ”nesimțită”, strecurată dintr-o eroare era a doua zi acoperită cu un cor de știri pozitive. Astăyi, această știre ”nesimțită” este preluată de un cor de alte publicații. Și așa este bine. Sunt și erori, recunosc. Dar trendul este cel bun. Începem să avem societate civilă. Începem să avem un câine de pază al democrației. Și asta e bine. Chiar dacă din când în când ne irită și pe noi. Îi visăm pe Voicu, Locic, Cășuneanu, dar învățăm că într-o țară democratică nu scapă de justiție nici cei care se cred de neatins. Și asta este bine.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 450

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

lol

Acum 14 ani

fain articolul, dar cati inteleg sensul?
Raspunde

se uita repede

Acum 14 ani

perioada nastase dpdv al presei. degeaba, raul mai mic a fost basescu la alegerile astea! clar nu e destul ce se intampla acum in justitie, dar macar e mai mult decat nimic!
Raspunde

dan

Acum 14 ani

Din pacate e doar apa de ploaie toata povestea asta cu arestarile. Sunt doar niste polite platite, niste amenintari cu bataie lunga.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus