Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
22°C

Primul meci, prima infrangere pentru CSU

CSU Sibiu a fost învinsă cu 74-87 de Elba Timișoara, în primul meci din play-off. Elevii lui Drăgan Petricevic nu s-au arătat obosiți după cursa pentru câștigarea Cupei României și au avut o evoluție constantă trei sferturi din meci.

Primele puncte au venit din partea oaspeților, iar Johnson transformă la primul atac. Smith nu își intră în mână, iar Elba profită de greșelile sibienilor și au un run de nouă puncte. Mircea Vulc, antrenorul sibienilor, cere primul time-out la 2-11 pentru Timișoara. Degeaba însă, încă două puncte pentru Sibiu prin Brown, dar culoarele liberele lăsate de gazde ușurează misiunea celor de pe Bega care ajung să conducă cu 20-4. Moment când, exasperat, Vulc cere cel de-al doilea time-out. Haiduc încearcă aruncări de trei însă le ratează pe toate, în timp ce Smith își aduce aportul cu o aruncare de la distanță. Elba înscrie la foc încins șI trece usor prin defensiva sibienilor. Johnson izbutește să învingă coșul, iar sfertul se încheie 10-25 pentru oaspeți. Miskovic aduce primele puncte în sfertul secund, dar Markovic pare de neoprit și nu dă răgaz Sibiului să se apropie la scor. Herndon se mai trezește și încercă să ridice moralul echipei cu câteva reușite. Miskovic faultează, la fel și Herndon, la 30 de secunde după sârb. Motiv pentru care Elba profită șI transformă liberele. Apărarea sibiană pare tot mai șubredă. Prima treiță pentru studenți este dată de Johnson. Apoi urmază Ban care nu dezamăgește la intrarea pe teren șI arată ceea ce știe el mai bine. Milos Pesic face un sfert excelent anulând punctele sibienilor în lupta pentru egalare. Nici Păltinișanu, Dzambic sau Markovic nu se lasă mai prejos. Pe final de sfert CSU pierde două atacuri cu ușurință, în momente în care trebuiau să le fructifice la maxim. Ultimul atac îi aparține lui Johnson și prima repriză se încheie 34-50 pentru oaspeți.

Coșul de la semidistanță a lui B.J. este „anulat” de cel a lui Pesic, iar jucătorii de pe Cibin nu mai reușesc mare lucru. Doar 4 puncte în 5 minute pentru Atlassib, iar Timișoara se distanțează la 19 puncte. Vulc îi dă credit și lui George Tănase, dar acesta pare stângaci în mânuirea mingii. Trec două minute fără vreo reușită din partea celor două echipe. Intră și Andrei Dinu pe final de sfert. Miskovic devine protagonistul ultimelor libere ale sfertului, acesta încheindu-se 52-67. Tot CSU deschide și ultimul sfert prin neobositul Smith. Un run de 5 puncte, iar Timișoara nu mai intreprinde nicio acțiune cu rezultate pozitive. Ușor, ușor, gazdele se apropie la numai 10 puncte. Sala simte presiunea și se ridică în picioare să-şi susțină favoriții. Petricevic cere și el timp de odihnă pentru a-și certa jucătorii din cauza că devin protagoniștii unui joc prea relaxat si pierd teren mai usor. Johnson turează motoarele, iar în minutul 35 tabela arată 65-73. Sibiul se apropie la numai șase puncte și dă semne că ar putea câștiga partida. Însă, mult mai bine gestionează oaspeții situația. Cu Johnson scos de pe teren din cauza greșelilor individuale și cu un stâlp ca Pesic în față, balanța înclină în favoarea câștigătorilor Cupei României care își adjudecă meciul cu 74-87.

Pentru CSU s-au remarcat: Smith 20 p, Johnson, Herndon, Miskovic 14 p, Haiduc 5, Brown 4, Ban 3p.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

contra

Acum 14 ani

Drãgan Petricevic? Superb, ce ar fi sa scrieti CORECT numele antrenorilor...se presupune ca sunteti ZIARISTI PROFESIONISTI...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus