Luni,
29.04.2024
Cer Senin
Acum
11°C

A disparut seful centurii ocolitoare

Directorul adjunct al asocierii Max Boegl – Geiger, Ferenc Bereczki, nu mai este de găsit de câteva săptămâni. Întârzierile la secţiunea întâi cresc, iar muncitorilor le-a fost tăiat din salariu.

În rândul angajaţilor Max Boegl – Geiger, de câteva săptămâni circulă tot felul de zvonuri pe seama plecării lui Ferenc Bereczki. Acesta se pare că a avut o serie de disensiuni cu reprezentanţii Geiger, firmă din rândul căreia provine în cadrul asocierii Geiger - Max Boegl. În urma acestor contre, Bereczki a decis să plece. Unde, deocamdată nimeni nu spune. Ewald Brandner este directorul general de proiect al şantierului variantei ocolitoare a Sibiului, secţiunea întâi. Brandner spune că va da mai multe detalii în cursul acestei săptămâni, când va reveni în ţară. Oficial, Bereczki este în concediu de mai bine de o lună, fără ca cineva să îi preia prin contract locul. „Deocamdată nu este nicio problemă, este o chestiune internă a constructorilor. În momentul în care aceştia vor veni cu o nouă propunere, o vom analiza şi vom lua o decizie”, spun reprezentanţii firmei de consultanţă angajată pentru secţiunea întâi a centurii.

Plecarea lui Bereczki vine pe fondul unor discuţii aprinse între Geiger şi Max Boegl, care îşi dispută partea din lucrări şi din profit cuvenită. Cel mai sensibil punct de discuţie este cel referitor la utilajele aduse pe şantierul centurii care, în cea mai mare parte, proveneau din rândurile celor de la Geiger.  Aceştia din urmă, nemulţumiţi de insistenţele celor de la Max Boegl de a-şi numi reprezentanţi în cadrul asocierii, au declarat toate utilajele aduse pe traseul centurii drept „nedisponibile”. Prin urmare, mare parte din lucrări au continuat cu utilaje închiriate. În plus, discuţiile între cele două firme partenere vizează şi cantităţi relativ mari de materiale, facturate, dar de negăsit pe şantier.

Ferenc Bereczki nu a putut fi contactat, având telefonul închis de mai multe săptămâni. El este personajul principal în ceea ce priveşte coordonarea echipelor de muncitori de când au fost reluate lucrările la centura ocolitoare a Sibiului. În vizita pe şantier efectuată după plecarea lui Bereczki, prefectul Constantin Trihenea a criticat dur întârzierile înregistrate în special la lucrările la poduri.

Nemulţumirile pe şantierul centurii ocolitoare a Sibiului sunt în continuă creştere, mai ales de când celor mai mulţi muncitori le-a fost redus salariul de la 7,65 de lei pe oră, la 7,06 lei pe oră.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

reporter adevarat

Acum 14 ani

am aflat pe surse ca omul s-a dus sa se cace, cand se-ntoarce sa vezi ce-ti face!
Raspunde

ptr. 1

Acum 14 ani

mostra de cultura si civilizatie
Raspunde

lore

Acum 14 ani

monstra de lipsa de profesionalism este in articolul acesta care induce in eroare opinia publica...
Raspunde

dana

Acum 14 ani

se gasesc unii comentatori pdl-isti sa se afle in treaba. puteti macar sa cititi materialul? si sa comentati la subiect? sau sunteti toti marca "EBA"?
Raspunde

adolf

Acum 14 ani

nu il mai cautati este la pirnaie in austria ptr infractiuni de drept comun
Raspunde

adolfica

Acum 14 ani

e adevarat ce spune adolf,el stie mai bine,IP-ul de unde a trimis mesajul este al politiei romane-STS
Raspunde

ciocoflendarul

Acum 14 ani

pe bune adolfica este adevarat si cat ia dat
Raspunde

stiu io ceva

Acum 14 ani

nu stiu cat timp iau dat , dar stiu ca lau aprovizionat cu 2 kile de alifie de buci cat sai ajunga cat timp sta cu colegu de celula.
Raspunde

arla

Acum 13 ani

dati mai multe detali
Raspunde

luca

Acum 13 ani

prost sunteti ca toti din tara asta , omul s-a dus in concediu cu familia - are tot dreptul . "Stiu io ceva" prost esti , fiindca nu stii nimic , dar nici macar sa scrii corect
Raspunde

zoe

Acum 13 ani

voi nu aveti destule probleme va intereseaza si ce fac altii in timpul liber . Mai bine mergeti si lucrati .
Raspunde

arla

Acum 13 ani

carei problema ta si a lui luca vreti sa o furati nu team antrebat nici pe tine si nici pe lunceagu de luca. tu nu ai habar cu cine te pui
Raspunde

concediu

Acum 13 ani

ce concediu are asta daca e plecat de 1 luna?
Raspunde

pentru (IP 88.158.20.14)

Acum 13 ani

concediu fara plata ! :P
Raspunde

pentru (IP 88.158.20.14)

Acum 13 ani

sau mai rau (maternal)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus