Luni,
28.11.2022
Innorat
Acum
0°C

Premiera duminica in Dumbrava: casa de miner restaurata cu bani norvegieni

Pentru a sărbători Ziua Internaţională a Muzeelor, Complexul Naţional Muzeal Astra vernisează duminică 16 mai incepând cu orele 12.00, în Muzeul în aer liber, monumentul etnografic Gospodărie de miner marmurar din Alun, Judeţul Hunedoara.

Această gospodărie este reconstruită în cadrul proiectului Conservarea şi Restaurarea Patrimoniului Etnografic din Muzeul în aer liber - Dumbrava Sibiului, printr-un grant oferit de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European.

La evenimentul din 16 mai vor fi invitaţi membrii comunităţii din satul Alun împreună cu preotul satului, reprezentanti ai autorităţilor locale, media, reprezentanți ai instituţiilor de cultură, reprezentanţi ai Autoritatii de Coordonare a Instrumentelor Structurale si ai Oficiului de Plăti si Contractare Phare din cadrul Minsterului de Finanțe din Romania.

În cadrul aceluiasi proiect sunt în prag de finalizare reconstructiile altor trei monumente de arhitectură populară care estimăm că vor fi inaugurate în toamna acestui an. Lucrările de executie la aceste monumente au reinceput in primăvara acestui an putând fi urmărite pe tot parcursul lor de către vizitatorii Muzeului in aer liber si totodata accesând siteul proiectului www.conservareapatrimoniului.ro, care vă stă la dispozitie în variantă bilingvă, cu noutati si galerii foto.

"Prin reconstructia acestor monumente in Muzeul in aer liber ne apropiem astăzi de finalizarea unui proiect tematic ambiţios care se află la originea organizării colecţiilor şi a expoziţiei in aer liber din Dumbrava, a ceea ce alcatuieste in prezent patrimoniul Muzeului Civilizatiei Populare Tradiţionale din Romania, punând accent pe conservarea si permanentizarea identitătii traditionale românesti", spun reprezentanţii muzeului sibian.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus