Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Povestea unei crime pasionale

Din prea multă pasiune, un tânăr sibian îşi va petrece întreaga tinereţe după gratii. Pentru că gelozia i-a luat minţile şi l-a împins până într-acolo, încât şi-a ucis fosta iubită.

Relaţia dintre Daniel şi Elena s-a încheiat cu multe luni în urmă. Pentru ea, căci el n-a reuşit niciodată să o uite. Refuzurile repetate l-au înverşunat pe Daniel atât de tare încât a început să o ameninţe prin mesaje pe telefon. Exasperată, tânăra a renunţat la propriul număr de telefon pe care i l-a dat surorii ei. Schimburile de mesaje între fostul ei iubit şi sora sa au continuat zile întregi, până când ea a depus o reclamaţie la poliţie. Din păcate, legea nu permite măsuri drastice în cazuri de acest gen. „Ameninţările au durat de prin luna martie. Din păcate, suntem victimele sistemului. Mesajele de ameninţare erau semnate Raluca”, spune Gabriel Dăbău, şeful Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Sibiu. Până într-o zi, când ameninţările au devenit realitate. Acum patru zile, tânărul a aşteptat-o ore în şir în faţa blocului iar când a apărut, a înjunghiat-o de mai multe ori iar tânăra a murit pe patul de spital.

De aici încolo, poliţiştii au pornit într-o cursă contracronometru pe urmele tânărului ucigaş. Din informaţiile culese, poliţiştii bănuiau că tânărul se va îndrepta spre casă, în satul Retiş din apropiere de Agnita. „Ştiam că nu are prea mulţi prieteni, nu avea bani, era înfometat şi hăituit, altundeva nu avea unde să meargă”, spune Ioan Mustaţă, adjunctul şefului Poliţiei Municipiului Sibiu. Tânărul a mers peste 100 de kilometri prin pădure, ferit de drumurile judeţene. „Am mers aproape în paralel cu el tot timpul. Am încercat şi căutarea cu câine poliţist dar suprafaţa de cercetat era mult prea mare”, mai spune Mustaţă. Timp de patru zile, peste 60 de poliţişti scotocit întreg judeţul în căutarea tânărului. Duminică seară, pânda poliţiştilor a dat roade. Tânărul a fost prins în timp ce sărea gardul în curtea părinţilor săi din Retiş. A fost trimis imediat la Sibiu şi a primit mandat de reţinere pentru 24 de ore. Ieri dimineaţă, tânărul a fost prezentat instanţei, care a emis mandatul de arestare. „El nu a vrut să recunoască premeditarea, dar noi ştim chiar tot ce a făcut. Deşi a zis că era băut am aflat şi barul în care a băut şi faptul că a consumat o singură bere. Apoi a aşteptat-o mai bine de o oră în apropierea blocului”, mai spune Gabriel Dăbău. Tânărul riscă cel puţin 15 ani de închisoare. Maximul e 25 iar şansele ca să primească cea mai mare pedeapsă sunt destul de mari.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus