Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Fetita de 11 ani care a nascut vrea sa stea in continuare cu bunica

Direcţia de protecţie a copilului a finalizat primele cercetări legate de fetiţa de 11 ani din localitatea Târnava, care a născuz zilele trecute la maternitatea din Mediaş.
Fata a povestit celor de la Direcţie că părinţii ei sunt plecaţi de aproximativ un an în Grecia, iar de atunci este în grija bunicii. „Starea de sănătate a mamei şi a copilului este bună. Reprezentanţii DGASPC Sibiu, au consiliat minora C.M. cu privire la găzduirea acesteia împreună cu nou-născutul în cadrul Centrului Maternal Sibiu, în vederea dezvoltării abilităţilor parentale şi evitării separării copilului de mamă, însă aceasta a refuzat”, se arată într-un comunicat al Direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţie a copilului Sibiu.
Nici rudele fetei nu s-au arătat dispuse să stea deoparte de tânăra mămică, inspectorii DGASPC întâmpinând acelaşi refuz. Cu toate acestea, autorităţile statului sunt hotărâte să întervină „în interesul superior al copilului”. „Având în vedere situaţia în care se află în momentul de faţă minora C.M. şi copilul acesteia, potrivit interesului superior al copilului, DGASPC Sibiu va propune indiferent de opinia părinţilor acesteia găzduirea în cadrul Centrului Maternal Sibiu, a cuplului mamă-copil. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu va lua o măsură faţă de persoana găsită vinovată că a întreţinut relaţii sexuale cu minora C.M.”, se mai arată în răspunsul scris al instituţiei menţionate.
Totodată, conducerea DGASPC susţine că autorităţile locale au informat târziu organele competente de această situaţie. „DGASPC Sibiu nu a fost informată de către autorităţile locale despre situaţia acestei minore însărcinate în vârstă de 11,5 ani, decât în data de 18 iunie 2010 (cu o zi înainte de a naşte – n.r.). La această dată minora s-a prezentat la Spitalul Municipal Mediaş fiind însărcinată în 40 de săptămâni”.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

cadrilater

Acum 13 ani

cand se intervine " in interesul superior al copilului" sa se ia in acest caz in considerare si copilul-mama si sa i se asigure cel putin mersul la scoala!
Raspunde

ion

Acum 13 ani

Foarte profesionistii DGASPC!!!Ce o sa i ofere cuplului mama-copil dupa perioada de "Centru Maternal"???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus