Duminică,
20.06.2021
Cer Senin
Acum
17°C

O femeie la conducerea guvernului Australiei

Australia are pentru prima oară, începând de joi, o femeie în funcţia de premier în persoana lui Julia Gillard, în urma demiterii surprinzătoare în cadrul Partidul Laburist a lui Kevin Rudd a cărui popularitate scăzuse considerabil, scrie Mediafax. "Următorul premier, prima femeie prim-ministru din această ţară, va fi Julia Gillard", a anunţat un purtător de cuvânt al Partidului Laburist. 

De profesie avocat, Gillard, în vârstă de 48 de ani, născută în Ţara Galilor, a obţinut voturile parlamentarilor laburişti, care s-au adunat pentru a desemna un succesor al lui Kevin Rudd, a cărui popularitate s-a diminuat considerabil după o serie de schimbări la nivel politic.

Rudd a demisionat recent de la conducerea partidului după ce a deţinut timp de doi ani şi şapte luni funcţia de premier.

"Sunt foarte onorată", a declarat Julia Gillard la ieşirea din sediul Parlamentului din Canberra. Ea a anunţat ulterior organizarea unui scrutin în următoarele luni.

"Le-am cerut colegilor mei să facă o schimbare la nivelul conducerii deoarece cred că un Guvern bun era pe cale de a fi pierdut", a afirmat ea. "Nu aş fi putut să stau cu mâinile încrucişate".

Acest "puci" din cadrul Partidului Laburist a luat pe multă lume prin suprindere, inclusiv pe specialişti.

"Viteza cu care au fost făcute schimbările este halucinantă", a afirmat politologul Elizabeth van Acker. "Ieri la aceeaşi oră, nimic nu prefigura un astfel de scenariu".

Julia Gillard, necăsătorită şi fără copii, urmează să-şi preia atribuţiile după ce va depune jurământul în cursul zilei în faţa guvernatorului general al Australiei, Quentin Bryce.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus