Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Inca 24 de personalitati pe lista ”Marilor Sibieni”

Organizatorii campaniei ”10 Mari Sibieni” au mai adăugat 24 de nume pe lista celor propuse pentru a intra în competiția finală. Totodată, unii dintre nominalizaţii de pe lista iniţială au fost retraşi, printre ei figurând numele lui Ion Agârbiceanu, George Coşbuc și Ovidiu Drimba.
”Aşa cum am spus de la început, lista marilor sibieni, propusă de organizatori, nu este cea finală. Oricine era invitat a propune şi a veni cu argumente pentru alţi mari sibieni ce astfel să îşi facă loc pe lista mare a personalităţilor şi astfel în luna septembrie să fie votaţi. De aceea la o lună de la demararea campaniei propunem noi nume care să facă parte pe lista generală a marilor sibieni. Lista nu este finală, aşteptăm până în luna septembrie şi alte propuneri, nominalizări care apoi vor fi analizate de board-ul ştiinţific al campaniei”, arată organizatorii campaniei într-un comunicat de presă.

Numele adăugate pe listă sunt:


1.    Andrei OTETEA, istoric, sec. al XX-lea
2.    Sabina COJOCAR, sportiv, sec. al XX-lea
3.    Vasile AARON, scriitor, sec. al XVIII-lea
4.    Septimiu ALBINI, publicist, sec. al XIX-lea
5.    Andrei BARSEANU, etnolog, sec. al XIX-lea
6.    Ilie BEU, economist, sec. al XIX-lea
7.    Dimitrie CUNTAN, teolog, sec. al XIX-lea
8.    Elias NICOLAI, sculptor, sec. al XVII-lea
9.    Pompeiu ONOFREIU, teolog, sec. al XX-lea
10.    Timotei POPOVICI, compozitor, sec. al XX-lea
11.    August von SPIESS, scriitor, sec. al XX-lea
12.    Eduard Albert BIELTZ, om de stiinta, sec. al XIX-lea
13.    Friedrich Albert BOCK, om de stiinta, sec. al XIX-lea
14.    George CALBOREANU, actor, sec. al XX-lea
15.    Bernhard CAPESIUS, scriitor, sec. al XX-lea
16.    Arthur COULIN, pictor, sec. al XX-lea
17.    Ghe. SOIMA, compozitor, sec. al XX-lea
18.    Maria CRISAN, soprana, sec. al XX-lea
19.    Mihaela STANULET, sportiv, sec. al XX-lea
20.    Stefan ROTH, pictor, secolul al XX-lea
21.    Horia TIPURITA, colectionar, secolul al XX-lea
22.    Ioan ICA jr., teolog secolul al XX-lea
23.    Ion POPESCU SIBIU, medic, secolul al XIX-lea
24.    Teodor TULPAN, alpinist, sec. al XX-lea

Citește
lista inițială aici.



Campania ”10 Mari Sibieni” a început prin demersul a doi bloggeri sibieni, Răzvan Pop (www.razvanpop.ro) şi Tudor Popa (www.cemerită.ro) şi sub patronajul Asociaţiei pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu.

În această lună s-au adăugat alţi 23 de bloggeri care susţin campania prin postări şi prin prezentări ale personalităţilor. Aceştia sunt: Răzvan Aldea (www.razbau.blogspot.com), Daniel Bîlbă (www.danielbilba.wordpress.com), Bogdan Brylinsky (www.brylu.ro), Irina Brumă (www.irka2stardust.wordpress.com), Camiku (www.camiku.blogspot.com), Alexandra Capotă (www.alexsleepy.wordpress.com), Citadela Sibiană (www.gigelitatea.blogspot.com), Mihai Copăceanu (www.psihologiebun.wordpress.com), Roberto Dietrich (www.robertodietrich.ro), Adrian Flucuş (www.oppinio.ro), Freecycle (www.freecyclesibiu.blogspot.com), Teo Iuhas (www.bagatorideseama.com), Raluca Lazăr (www.opiniijuridice.blogspot.com), Maria Marin (www.maryamarin.blogspot.com), Liliana Nenciu Blaga (www.parfumdefemeie.wordpress.com), Eliza Penciu (www.greencharme.blogspot.com), Podul Minciunilor (www.podulminciunilor.ro), Claudia Popa (www.nobine.wordpress.com), Sebastian Suceveanu (www.seba-suceveanu.blogspot.com), Viviana Sărac (www.mocaila.com), Maria Tomoiaga (www.mariatomoiaga.blogspot.com), Monica Turcu (www.moni2907.blogspot.com), Zolka Solutions (www.imobiliareSB.ro).

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Ghita din Sibiu

Acum 13 ani

De Octavian Goga nu a auzit nimeni?! De Ion Besoiu?! dar de Hermann Oberth, parintele rachetelor?!... De Nicolaus Olahus nu a auzit chiar nimeni?!...ca sa nu mai zic: cu Cosbuc ce a-ti avut de l-ati scos de pe lista bre oltenilor?!...
Raspunde

x

Acum 13 ani

Ghita...sunt nume adaugate pe lista....tati..citeste atent
Raspunde

abc

Acum 13 ani

Mai usor cu contemporanii, ca mai au timp sa intre in nemurire. Incepeti cu inceputul. Nitica istorie nu strica nimanui.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus