Vineri,
21.06.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Ajutoare pentru sinistratii din Moldova, din partea Protopopiatului Sibiu

Protopopiatul Sibiu a trimis ajutoare sinistraţilor din localitatea Pătrăuţi, judeţul Suceava, constând în pachete cu alimente şi îmbrăcăminte, urmând ca reprezentanţii bisericii sibiene să ofere, în această săptămână, şi bani aceloraşi sinistraţi, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă postat, luni, pe site-ul Mitropoliei Ardealului, pachete cu alimente neperisabile şi îmbrăcăminte au fost donate sinistraţilor din localitatea Pătrăuţi, judeţul Suceava, din partea Protopopiatului Sibiu. "Mai multe parohii din Protopopiatul Sibiu au venit în sprijinul persoanelor sinistrate în urma inundaţiilor din ultimele zile, în satele din Moldova. Au fost organizate colecte de alimente, îmbrăcăminte şi bani, pentru a le oferi sinistraţilor din localitatea Pătrăuţi, judeţul Suceava. Iniţiativa aparţine Protopopiatului Sibiu, iar distribuirea s-a făcut cu ajutorul Garnizoanei Militare din Sibiu, care a pus la dispoziţie două camioane pentru transportarea pachetelor în localitatea amintită", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, ajutoarele au fost colectate la Biserica "Naşterea Domnului" din Sibiu, de unde au fost încărcate în camioane şi transportate la Pătrăuţi. "Enoriaşii parohiei noastre şi ai altor parohii din Protopopiatul Sibiu au răspuns la apelul de solidaritate faţă de persoanele sinistrate în urma inundaţiilor din ultima vreme şi au donat alimente, haine şi bani. Urmează să mergem la Pătrăuţi pentru a vedea care este situaţia la faţa locului, să-i încurajăm pe oameni şi să le oferim banii adunaţi la Sibiu, astfel încât viaţa lor să reintre cât mai repede în normalitate şi prin micile ajutoare de la credincioşii din ţară", a declarat protopopul de Sibiu, părintele Ioan Coşa, citat în comunicatul de presă.

La Sibiu se strâng în continuare ajutoare pentru sinistraţi, de principalele partide, dar şi la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, la iniţiativa Prefecturii. Valoarea pagubelor provocate de inundaţii în judeţul Suceava se ridică la 65 de milioane de euro, fiind afectate 90 de localităţi, declara, vineri, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care menţiona că la acestea se adaugă 50 de milioane de euro necesare urgent pentru închiderea unor breşe.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

H.S.

Acum 13 ani

Se mai strang haine pentru sinistrati in vreun loc ? Am cateva plase si trebuie sa le duc , doar ca nu stiu unde . Putin ajutor va rog.
Raspunde

rudolf

Acum 13 ani

Ma numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani si bani prea putini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratarii afectiunilor de care sufar. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, in mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adapost de noapte din Sibiu si nu pot munci pentru ca medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufar de ciroza hepatica, ulcer, leucemie si scolioza toracica si am nevoie, lunar, de medicamente in valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Ma adresez oamenilor cu suflet si credinta in Dumnezeu sa ma ajute pentru a putea continua acest tratament. Cei care doresc, ma pot ajuta cu mici donatii in contul deschis la BCR : RO36RNCB0231088855520001 (lei). Va rog ajutati-ma! daca nu, pot sa mor! E-mail: [email protected] Telefon: 0757205495 Va multu mesc anticipat. Boala, disperare, durere, neajutorare si cate sinonime ar putea descrie situatia acestui om. In jurul nostru in fiecare zi mor oameni. Mor sau traiesc cu o frica teribila de moarte din cauza indiferentei noastre. ÃŽn fiecare zi semenii nostri duc poveri grele in sufletele lor. Cine dintre noi este gata sa intinda o mana de ajutor??? Nu pot sa ajut acest om financiar, dar vreau prin acest anunt sa sesizez pe cei care nu stau cu mana intinsa si pot sa puna ceva deoparte ca sa contribuie la aceasta nevoie. Dumnezeu spune ca: religiunea curata si neintinata inaintea Lui consta in cercetarea vaduvelor si orfanilor in necazurile lor. (Iacov 1). Tu ce faci in acest sens. Contribuie si tu la salvarea lui Rudolf. Am aflat despre situatia lui de la el, cand a lasat mesajul de mai sus intr-un comentariu pe acest blog. 0757205495
Raspunde

ss

Acum 13 ani

ATENTIE! Asta cu mesajul este un escroc care cersea bani pe trenuri, chipurile pentru o fundatie! ALO POLITIA!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus