Vineri,
30.07.2021
Cer Senin
Acum
21°C

ULBS incepe oficial admiterea

Anul acesta admiterea la facultățile Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu se face pe bază de concurs de dosare. Există însă câteva excepţii, mai exact în acele domenii care necesită abilităţi speciale în practicarea meseriilor. Cu excepţia Facultăţii de Ştiinţe Economice şi a Departamentului de Teologie protestantă, toate facultăţile din cadrul ULBS încep admiterile astăzi. Puţin înainte au luat-o Facultăţile de Medicină şi Teologie, care au început încă de sâmbătă înscrierile.
de Dan Onescu
Probe efective se dau doar la câteva facultăţi şi specializări. La medicină, la specializările de Medicină Generală şi Medicină Dentară admiterea se face pe bază de examen, acesta având o pondere de 100 % în media finală de admitere. Proba constă în test grilă din materia de biologie (clasa a XI-a) sau chimie organică (clasa a X-a şi a XI-a) la alegere. Examenul va fi susţinut în data de 19.07.2010, începând cu ora 16.00. La cele două specializări din cadrul Facultăţii de Teologie examenele constă în două probe eliminatorii de testare psihologică şi examinare aptitudini muzicale, precum şi şi o probă de cunoştinţe religioase pentru specializarea de teologie ortodoxă pastorală, iar pentru specializarea de teologie socială eliminatorie va fi doar testarea psihologică, proba de cunoştinţe religioase luându-se în calcul pentru media finală. Candidaţii care doresc să urmeze specializarea de Design sau de Conservare – Restaurare din cadrul Facultăţii de Istorie şi Patrimoniu „Nicolae Lupu” vor trebui să demonstreze că au aptitudini artistice. Pentru admitere la specializarea Artele spectacolului  sau actorie candidaţii vor trebui să susţină tot două probe de aptitudini. Prima etapă, constând în recitarea unei  poezii, balade, fabule, etc. şi în prezentarea a  1-2 povestiri şi a două monoloage din repertoriul propriu, la alegere va fi susţinută în data de 17 iulie 2010, după trecerea probei medicale eliminatorii, desfăşurată în aceeaşi zi. Cea de-a doua probă, constă în prezentarea unor poezii, a unei povestiri şi a unui monolog din repertoriul candidatului, la alegerea comisiei de concurs. În cadrul Facultăţii de Drept „Simion Bărnuţiu” se organizează concurs de admitere pentru specializarea de Poliţie Comunitară. Candidaţii vor trebui să treacă în primul rând de examinările medicală şi psihologică, urmând să susţină proba sportivă.

 

Comentarii

2 comentarii

Pentru Danut

Acum 11 ani

Mai Onescu, te citez: "...examenele consta..." Unde ai facut studiile? La universitatea lui Oprean si Carabulea? Vorbesti si scrii ca ei.
Raspunde

sibian

Acum 11 ani

lol
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus