Miercuri,
29.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Consiliul Judetean mai incearca o data: cine aduce sonorizarea de 100.000 de euro?

Dacă tot a ”reușit” să mai disponibilizeze doar 24 de persoane, în loc de aproape 170, cât calcula acum trei săptămâni, conducerea Consiliului Județean Sibiu lansează din nou o licitație pentru achiziția unui sistem de sonorizare. Pentru aceste cumpărături care să doteze noul sediu al CJ Sibiu sunt alocați 400.000 de lei, fără TVA, adică aproximativ 100.000 de euro. În iunie, anul acesta, același CJ Sibiu a mai plătit alte aproape 4.000 de lei pentru fiecare din cele 36 de laptopuri care să ușureze munca aleșilor județeni.

Licitație în reluare

Aceasta este a doua licitație pentru achiziția unui sistem de sonorizare - cea programată pentru iunie a fost anulată, în urma unei decizii emise de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Prin decizia emisă la 1 iulie, CNSC a dat, parțial, dreptate unei firme din București, care a acuzat CJ Sibiu că a aranjat caietul de sarcini astfel încât să împiedice anumite firme să treacă de stadiul analizei dosarelor depuse. Mai mult, potrivit firmei bucureștene, CJ Sibiu nici nu a răspuns la anumite solicitări de clarificare a documentației, care, susține aceeași sursă, conținea ”cerinţe care nu au legătură cu obiectul achiziţiei”.
În urma decizie CNSC, Consiliul Județean Sibiu a anulat prima licitație și a reluat-o cu un caiet de sarcini modificat.

Sunet de calitate într-o sală de calitate

Sistemul de sonorizare de 100.000 de euro va fi amplasat în noua sală de ședințe a CJ Sibiu, ridicată în curtea interioară a actualului sediu al instituției județene. Această nouă aripă care face să dispară bruma de curte interioară a costat 3,5 milioane de lei, fără TVA, pentru prima etapă. Cea de-a doua etapă, costă alte 1,5 milioane de lei și ar urma să se încheie în toamna acestui an. Pe lângă acești bani, la mijlocul lui iunie, conducerea CJ Sibiu a cerut consilierilor județeni să mai aprobe alte 600.000 de lei, pentru dotări suplimentare. Din această sumă, cea mai mare parte merge pe piatra naturală care să decoreze noua clădire. La protestele consilierilor PSD, piatra naturală a fost trecută, cel puțin deocamdată, pe lista de așteptare.
Nu și sistemul de sonorizare, care vine să îl înlocuiască pe cel existent. Potrivit noului caiet de sarcini, sistemul pe care vrea să îl cumpere acum CJ Sibiu este puțin diferit de cel de la licitația anulată.
Astfel, dacă la prima licitație, intenția era de a achiziționa un sistem de conferințe și, separat, unul de traducere, la noua licitație sistemul de conferințe va trebui să îl înglobeze și pe cel de traducere simultană. Suma pusă la dispoziție rămâne aceeași: 400.000 de lei, fără TVA.

Termen ”din scurt”

Deschiderea ofertelor este programată pe 10 august, la ora 10.00, cu o oră înainte expirând și termenul de depunere a dosarelor. Firmele interesate sunt chemate să viziteze locația, având în vedere că după finalizarea lucrărilor, CJ Sibiu nu va mai fi de acord cu schimbarea configurației sălii de conferințe, prevăzută cu 115 locuri.
Tot ”din scurt” a fost stabilită și data limită de depunere a clarificărilor. Deși această a doua licitație a fost lansată pe Serviciul Electronic al Achizițiilor Publice abia joia trecută, 29 iulie, termenul limită de depunere a clarificărilor expiră azi, 3 august, la trei zile lucrătoare după lansarea licitației.
Tot termene ”din scurt” au fost impuse de CJ Sibiu și la prima licitație de achiziție a sistemului de sonorizare, stabilită pentru iunie 2010.


Soarta laptopurilor

Primite deja de mai multe ședințe, laptopurile de aproximativ 4.000 de lei bucata zac, în proporție de aproximativ o treime, nefolosite. După ce o parte dintre aleși a recunoscut că nu a pornit niciodată un calculator, acum aproximativ o treime din aleșii județeni nici măcar nu își mai aduc calculatoarele portabile la ședințele ordinare sau extraordinare.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus