Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Guvernul vinde din actiunile de la Romgaz si Transgaz

Guvernul a decis, miercuri, vânzarea unor pachete de acţiuni deţinute de statul român la companiile Petrom, Transgaz, Transelectrica şi Romgaz, a anunţat ministrul Economiei, Adriean Videanu.

Potrivit acestuia, de la Petrom statul vinde 9,84 la sută din acţiuni, rămânând cu un pachet de 10,8 la sută, iar astfel îşi va menţine "statutul de acţionar semnificativ" la compania petrolieră controlată de grupul austiac OMV.

De asemenea, de la Transgaz şi Transelectrica statul vinde câte 15 la sută din acţiuni, dar rămâne acţionar majoritar, a menţionat Videanu.

Totodată, Guvernul a decis listarea acţiunilor Romgaz, prin vânzarea unui pachet de 15 la sută.

Potrivit ministrului, procesul de listare a companiilor naţionale va continua în 2011 şi 2012.

"Acest proces de vânzare, de listare a companiilor naţionale este un proces care se va derula atât în 2011, cât şi în 2012", a spus Videanu.

Ministrul Videanu a evitat să menţioneze câţi bani obţine statul prin vânzarea acţiunilor, însă a precizat că România va profita prin faptul că vânzarea acţiunilor de la companiile respective, de interes pentru marile fonduri de investiţii, va dinamiza piaţa de capital şi va stimula fluxurile de capital străine către România.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 204

Comentarii

2 comentarii

Georg

Acum 11 ani

LE CUMPARA PUTIN...in continuare de altfel..Si asa se va realiza PACHETUL UNITAR ENERGETIC preconizat de Videanu (tot mereu e la Moscova in vizita) prin care aceste companii vor fi strans implicate impreuna cu CENTRALA NUCLEARA din Transilvania (aproape sigur Jud. Sibiu, Valea Oltului)...dar SE TACE CU SISTEM mai nou.Centrala va fi de TIP CERNOBAL..chestia este clarificata in RUSESTE, de aceea nu stiti nimic de asta.. Asa ca... ramane cum am stabilit Georg
Raspunde

Georg says

Acum 11 ani

Ai uitat sa mentionezi extraterestrii care vin si fac sondari de oameni. Inca nu corespundem din punct de vedere al inteligentei, dar speranta moare ultima...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus