Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
4°C

Inca un plan: Planul de amenajare turistica a zonei Paltinis - Cindrel

După ce acum doi ani, primarii care conduc localități cu interese în stațiunea Păltiniș au încercat să-și unească planurile pentru revitalizarea zonei, după ce în primăvară prefectul Constantin Trihenea a anunțat că relansează proiectul domeniului schiabil din Păltiniș, a venit rândul Consiliului Județean Sibiu să se implice. Și să realizeze un plan.
Aproape 300.000 de lei, inclusiv TVA, a rezervat CJ Sibiu pentru realizarea Planului de amenajare turistică a zonei Păltiniș - Cindrel. Fondurile vor fi alocate unei firme ce va fi aleasă printr-o procedură de achiziție publică.
Planul cerut de CJ Sibiu va trebui să conțină trei capitole mari: diagnosticarea ofertei turistice a zonei, planificarea strategică (definirea poziționării și identificarea axelor strategice de dezvoltare, de dotare și de organizare) și, în fine, elaborarea planului de investiție pentru amenajarea turistică a zonei, se arată în caietul de sarcini elaborat pentru procedura de achiziție publică.
Pentru diagnisticarea ofertei turistice, CJ Sibiu cere analiza infrstructurii turistice, dar și ”benchmarkingu al zonelor turistice concurente la nivel local și din țările vecine. Propunere de best practices”, plus nelipsita analiză SWOT a zonei.
Pentru cea de-a doua fază a planului, un accent important va fi pus pe ”reamenejarea și extinderea domeniului schiabil din întreaga zonă” și pe ”propuneri de ameliorare a căilor de acces spre zonele cu potenţial turistic ridicat, care va favoriza adoptarea mijloacelor de deplasare nepoluante pentru prezervarea calităţii naturalului”.
În fine, cea de-a treia fază, cea de elaborare a planului de investiție pentru amenajarea turistică a zonei, va trebui să conțină ”un plan al activităţilor, clar şi detaliat, pe o perioadă de 3-5 ani, cu o estimare a investiţiilor. Etapizarea şi prioritizarea investiţiilor în zonele identificate
trebuie să permită o implementare eficientă şi rapidă a planului de dezvoltare a zonei
montane”. Alături de acest plan din cadrul planului, vor mai trebui și identificate sursele de finanțare, posibilitatea încheierii unor parteneriate public-private, dar și atragerea de investiții locale și străine.
Licitația pentru contractarea unei firme care să realizeze planul dorit de Consiliul Județean Sibiu este programată pentru 16 august.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

cadrilater

Acum 12 ani

daca as sti ce e \"benchmarkingu\" poate as lua si eu parte la licitatie...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus