Vineri,
19.04.2024
Partial Noros
Acum
2°C

Avem proiect de lege pentru legalizarea prostitutiei. Iata prevederile:

Cu tarife la vedere, controale medicale şi u maximă discreţie la adresa prostituatelor dar şi a clienţilor. Acestea sunt o parte din prevederile legii prostituţiei, pe care a depus-o la Parlament deputatul Silviu Prigoană. Potrivit acestui proiect, prostituatele trebuie să aibă minim 20 de ani, iar clienţii, minim 16. Bordelurile se adresează doar heterosexualilor. „Prostituţia există. Problemă a societăţii, cu valenţe complexe prin dificultatea abordării faţă de sensibilitatea comunităţii, prostituţia reprezintă un subiect puţin atrăgător şi controversat din punct de vedere politic. Socotită, rând pe rând, cea mai veche profesie, decădere morală, racilă socială sau sursă de profit, prostituţia rămâne una dintre realităţile societăţii contemporane. România nu face excepţie, cu atât mai mult cu cât traversăm o perioadă de neajunsuri economice, neîmpliniri sociale sau frustrări personale”, se arată în expunerea de motive ce însoţeşte proiectul de lege.

Astfel, prostituatele trebuie să fie autorizate şi să aibă minim 20 de ani, dar şi să facă, lunar, controale medicale. De serviciile lor pot beneficia persoanele care au minim 16 ani. În expunerea de motive, deputatul precizează că iniţiativa sa aduce protecţie atât celor care practică meseria, cât şi celor care apelează la serviciile prostituatelor. De asemenea, potrivit documentului, noul proiect ar reduce agresiunile sexuale.

CE PREVEDE PROIECTUL DE LEGE:

Interzice relaţiile cu homosexuali, şi le permite doar pe cele heterosexuale
Prostituţia se poate defăşura atât la bordel, cât şi acasă, iar fetele vor avea un carnet de sănătate special.
Controlul medical ar urma să se facă lunar, iar practicantele ar urma să aibă un carnet de sănătate special.
Evidenţa persoanelor autorizate să practice prostituţia ar urma să fie ţinută de Ministerul de Interne. Numărul de autorizaţii ce poate fi emis se stabileşte, pentru fiecare localitate, de către Consiliul Local, la propunerea primarului.
Casele de toleranţă să afişeze în interiorul localului, la loc vizibil, tarifele pentru activităţile cu caracter sexual
Casele de toleranţă să păstreze confidenţialitatea cu privire la identitatea clienţilor şi să asigure securitatea acestora, precum şi a bunurilor ce le aparţin.

Noul proiect prevede şi pedepse, care merg de la închisoare pe 3 luni, pentru cei care nu au autorizaţie, până la 12 ani pentru obligarea minorilor să desfăşoare relaţii sexuale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 210

Comentarii

2 comentarii

alex

Acum 13 ani

nu ar fi rea aceasta lege pentru ca ar reduce numarul violurilor si ar afisa un lucru care oricum exista.
Raspunde

sibian

Acum 13 ani

asa e normal
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus