Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
7°C

"Cadoul" noului PUG pentru Carabulea: tot terenul, afara din intravilan

Epopeea schimbului de terenuri între ADS şi familia Carabulea, schimb de terenuri considerat de Ministerul Agriculturii în defavoarea statului, a dus inclusiv la schimbarea Planului Urbanistic General al Sibiului, pentru următorii zece ani.

La momentul în care familia magnatului sibian Ilie Carabulea a primit în schimbul celor 160 de ha din Slimnic, Şura Mare sau Topârcea cele aproximativ 100 de hectare la marginea Sibiului, PUG-ul încă în vigoare al Sibiului prevedea că aproximativ două treimi din suprafaţa lotului imens sunt în intravilanul municipiului Sibiu.

În primăvara anului acesta, propunerile făcute pentru zona respectivă de către firma Planwerk, angajată să realizeze PUG-ul Sibiului pentru următorii zece ani a venit cu propunerea ca întreaga suprafaţă de teren să fie trecută în intravilanul municipiului Sibiu.

În această vară, însă, fără vreo dezbatere publică, propunerea pentru viitorul PUG al Sibiului a fost modificată pe alocuri. Iar printre modificările propuse se numără inclusiv scoaterea în extravilan a întregii suprafeţe de teren aflată acum în proprietatea familiei Carabulea.

„Nu a fost nici-o intervenţie din partea lui Ilie Carabulea. Primăria a decis singură că acolo e mai bine să fie o zonă de extravilan, pentru a crea un tampon între oraş şi centura ocolitoare, viitoarea autostradă”, au declarat surse oficiale pentru Turnul Sfatului. Potrivit primarului municipiului Sibiu, formula actuală a viitorului PUG nu va mai fi supusă dezbaterii publice pentru modificare.

Ministerul Agriculturii, o dă cotită

Schimbul de terenuri între Agenţia Domeniilor Statului şi familia Ilie Carabulea a devenit subiect de anchetă al Corpului de control al ministrului Agriculturii, după dezvăluirile făcute de Turnul Sfatului în primăvara acestui an. Raportul corpului de control a fost finalizat, însă, doar cu câteva zile înainte ca ministrul Mihail Dumitru să demisioneze, în urma presiunilor făcute de PD-L pentru remanierea Guvernului.

Venit la cârma Agriculturii, noul ministru Valeriu Tabără nu a putut fi contactat direct de Turnul Sfatului. Însă prin intermediul angajaţilor ministerului, acesta a refuzat să mai facă publice concluziile raportului Corpului de control, în ceea ce priveşte schimbul de terenuri între familia Carabulea.

Singurele precizări pe care le mai face ministerul condus acum de Tabără se referă la „aruncatul pisicii” în ograda altor instituţii ale statului. „În conformitate cu prevederile art. 12, alin.1, lit. e) din Legea nr. 544/2001  privind liberul acces la informaţiile de interes public nu vă putem înainta în copie Nota de control a Corpului de Control al Ministrului privind verificările efectuate la Agenţia Domeniilor Statului. Un exemplar din Nota de control a fost înaintat Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie, pentru ca prin cercetările ce se vor efectua să se stabilească dacă aspectele constatate pot fi apreciate ca infracţiuni”, se arată într-un document transmis de oficialii ministerului pe adresa ziarului Turnul Sfatului. Motivul pentru care, acum, oficialii ministerului refuză să mai facă publice concluziile raportului sunt cele amintite în alineatele din Legea 544/2001, amintite: „Se exceptează de la accesul liber al cetăţenilor, prevăzut la art. 1 şi, respectiv, la art. 111, următoarele informaţii: informaţiile privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, dacă se periclitează rezultatul anchetei, se dezvăluie surse confidenţiale ori se pun în pericol viaţa, integritatea corporală, sănătatea unei persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfăşurare”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

eu sunt cara********

Acum 13 ani

ce bine-mi pare ca ai luat... tzeapa!!!
Raspunde

dan

Acum 13 ani

adica in loc sa plateasca impozit pentru intravilan va plati pentru extravilan si il va trece treptat ca intavilan pe portiunile de care are nevoie
Raspunde

ULOS

Acum 13 ani

Bai dar e incredibila situatia ... nimeni nu se sesizeaza nimeni nu face nimic? In ce tara de cacat traim? Unde e legea, unde sunt autoritatile? Am si eu un teren si vreau impozit mai mic pe el. Cum mama dracu se poate face asa? Tara de jeguri.
Raspunde

socialistul

Acum 13 ani

Cine imi poate spune cum pot schimba si eu suprafete de circa 10 hectare de teren din zona Saliste cu Sibiul> Cui si unde trebuie sa ma adresez. Multamesc frumos de indicatie. Poate ma invata tot Carabulea ca sa nu fie singurul. Consultatia nu i-o platesc ca doar imi spune din experienta. Nu dau mita nici spaga asa ca schimbul trebuie facut la vedere
Raspunde

eu

Acum 13 ani

Raspunde

eu

Acum 13 ani

baiat destept n-am ce zice...ai teren in buza ograzii si platesti impozit de coclauri din fundu lumii. EU ZIC CA MERII AIA PLANTATI NU SE VOR PRINDE!!!;)
Raspunde

Votati Fuhrerul!

Acum 13 ani

Ce sa mai dezbata ca oricum ramane cum vrea Iohannis! Nu vedeti ca asta schimba orice dupa bunul lui plac?Daca mai iese si a 4 a oara ne meritam soarta!
Raspunde

neamt

Acum 13 ani

Heil Hitler!
Raspunde

pesedistul

Acum 13 ani

Aceasta scoatere in extravilan s-a facut de ochii lumii. Veti vedea caci peste cativa ani ,cand lucrurile urate se uita, acest teren intra tot in raza Municipiului Sibiu. HOTIE LA DRUMUL MARE FRATILOR IAR DNA N-AUDE NU VEDE
Raspunde

DNA

Acum 13 ani

ba aude...ba aude....
Raspunde

neamtu 2

Acum 13 ani

Arbeit macht fraieri.Hohohohoho Mos Craciun.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus