Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Se cern castigatorii

Clujul şi Sibiul sunt marile perdante ale primei runde a Cupei României la baschet masculin. Dacă clujenii au avantajul terenului propriu în retur şi par că pot întoarce rezultatul, sibienii nu mai au aproape nicio şansă.

Cupa României a fost primul test oficial al echipelor angrenate în prima divizie a baschetului românesc. Marea majoritate a rezultatelor au fost previzibile. Surprinzătoare este înfrângerea Clujului în deplasare la Mureş dar şi diferenţa foarte mare de scor dintre Gaz Metan Mediaş şi CSU Sibiu.
Deşi plănuiau să fie în vârf de formă pentru debutul de campionat, cu două meciuri de foc tur-retur cu Gaz Metan şi două partide de campionat cu U Mobitelco BT Cluj Napoca şi Asesoft Ploieşti, sibienii s-au prezentat dezamăgitor în prima partidă oficială. Asta în condiţiile în care nici Gaz Metan nu a strălucit ca echipă dar a profitat din plin de valoarea individuală a jucătorilor. Piesele de bază ale echipei de pe Cibin au clacat una câte una. Earl Brown şi Jared Loyd, jucătorii de la care se aşteaptă cel mai mare aport ofensiv au făcut amândoi un meci extrem de slab. N-au reuşit nici să scape de apărarea agresivă a medieşenilor nici să ajungă în situaţii favorabile de a marca. Împreună, cei doi au avut doar 17 aruncări la coş dintre care au reuşit să transforme doar 6. Greul a căzut astfel pe extreme şi pivoţi însă şi aici lucrurile au stat jalnic. Harrison a reuşit să înscrie 10 puncte însă cu procentaje foarte slabe iar Masiulis doar 6. Lituanianul nu a strălucit nici la recuperare, fiind al cincelea recuperator al echipei, la egalitate de recuperări cu Lefter, folosit doar 10 minute. De altfel, pivotul sibienilor a ieşit de pe teren într-un cor de huiduituri după câteva mingi facile scăpate printre degete. Este de menţionat însă faptul că Masiulis a revenit la antrenamente cu doar două zile înaintea meciului.
De cealaltă parte, Mediaşul a părut o echipă neînchegată dar cu nişte individualităţi de marcă. Iar faptul că nucleul de jucători a fost păstrat şi pentru acest sezon ar putea fi exact atu-ul necesar Mediaşului pentru a câştiga campionatul. În momentul de faţă, Mediaşul pare să aibă cel mai valoros lot. Gaz Metan stă foarte bine la capitolul jucători români. Titus Nicoară este unul dintre cei mai buni români din campionat iar Drăguşin, Jucan şi Dumitrescu oferă o soluţie de rotaţie pe care şi-ar dori-o orice antrenor. Nici tânărul Florin Muntean nu mai este un jucător de ignorat, având o prezenţă destul de consistentă în teren. Iar la capitolul străini, sosirea lui Velickovic a asigurat o tranziţie excelentă a mingii şi o consistenţă a jocului ofensiv. Fundaşul este însă departe de performanţa avută la Timişoara.
Şi pentru că veni vorba de jucătorii Timişoarei, începe să se adeverească faptul că jucătorii echipei de anul trecut funcţionau perfect doar în respectivul angrenaj. Nici Velickovic n-a strălucit ca altă dată iar Milos Pesic, acum clujean cu acte, a dezamăgit total. Cel mai bun jucător al Cupei de anul trecut a avut o prestaţie lamentabilă în partida cu BC Mureş. Pesic a marcat doar 2 puncte şi n-a reuşit nicio aruncare de trei puncte în 25 de minute petrecute pe parchet. Ca şi în sezoanele precedente, Clujul se bazează pe aportul ofensiv al lui Zoran Krstanovic, autor a 28 de puncte, practic singurul jucător care a ţinut Clujul în viaţă la meciul cu Mureşul. De cealaltă parte, tigrii au arătat un apetit ofensiv de speriat. Doi jucător au înscris peste 10 puncte şi alţi doi peste 20 de puncte. Comparativ, în meciul Sibiului un singur sibian a reuşit să înscrie 10 puncte. Mureşenii au folosit însă o rotaţie scurtă, ceea ce ar putea duce la un exces de efort pentru titulari, lucru ce în timp se va simţi.

Rezultate prima manşă a Cupei României:
BC Argeş – CSU Braşov: 95-52
CSU Sibiu – Gaz Metan Mediaş: 62-92
BC Mureş – U Cluj: 82-68
Steaua – CSM Bucureşti: 70-65
CSM Oradea – ELBA Timişoara: 65-81
Poli Iaşi – CS Otopeni: 74-88
Miercurea Ciuc – Craiova: 83-91
Asesoft – Energia Rovinari: 95-83

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

2 comentarii

me

Acum 13 ani

poate ca nici n-aveam nevoie de cupa, dar ce ne facem in campionat? eu zic ca avem un lot destul de bun, dar este clar ca ceva nu merge.
Raspunde

CSU SIBIU

Acum 13 ani

nu din pacata nu avem nici lot, si eu spun ca nici antrtenor mai bun de locul opt, dar lotul este slabut rau, reyervele din alti ani, cel de anul trecut era mult peste, sa nu uitam ca scott care era titular joaca acum la otopeni si a marcat 25 de puncte, si reyerva de acum 2 ani harrison joaca la sibiu, si mai sunt multe alte exemple
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus