Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Bursa locurilor de munca pentru persoane cu dizabilitati si tineri care parasesc sistemul de protectie sociala

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu organizează vineri, 15 octombrie 2010, „Bursa locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilităţi şi tineri care părasesc sistemul de protectie sociala”, în Sibiu (la sediul AJOFM, str. Morilor nr. 51 A), începând cu ora 10:00.
Această măsură activă pentru combaterea şi prevenirea şomajului se adresează în mod deosebit persoanelor cu nevoi speciale, dar este deschisa tuturor celor care nu au un loc de munca si doresc sa se angajeze. Participarea, atat a reprezentantiilor agentiilor economici cat si a persoanelor in cautarea unui loc de munca, este gratuita.
Acest tip special de bursă a locurilor de muncă reprezintă o importantă acţiune de mediere a muncii şi face parte dintr-o serie de acţiuni pe care AJOFM Sibiu le promovează în vederea sporirii şanselor de ocupare ale persoanelor cu dizabilităţi şi ale tinerilor care părăsesc sistemul de protectie sociala prin valorificarea abilităţilor, experienţelor şi cunoştiinţelor fiecărei persoane. Finalitatea acestei acţiuni constă în integrarea pe piaţa muncii a persoanelor aparţinând acestor categorii prin punerea în legătură directă a angajatorilor cu persoanele în căutarea unui loc de muncă, în vederea stabilirii relaţiilor de muncă.
În cadrul acţiunilor întreprinse de AJOFM Sibiu în vederea identificării locurilor de muncă vacante au fost trimise până la această dată învitaţii unui număr de 50 de agenţi economici din judeţ.
Reamintim angajatorilor care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminata absolvenţi din cadrul persoanelor cu handicap, că vor beneficia, pe o perioadă de 18 luni pentru fiecare absolvent, de o sumă egală cu de 1, 1,2 sau 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, cu condiţia să menţină raporturile de muncă sau de serviciu cel puţin 3 ani de la data incheierii acestora. De asemenea, angajatorii care în raport cu numărul de angajaţi nu au obligaţia potrivit legii de a încadra în muncă persoane cu handicap (sau şi-au îndeplinit această obligaţie), si încadrează în muncă pe o perioadă nedeterminată persoane cu handicap, beneficiază lunar de la bugetul asigurărilor pentru şomaj, pe o perioadă de 12 luni, de o subvenţie egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, pentru fiecare persoană cu handicap angajată.

Director executiv
Ioan Lucian Hămbăşan

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Georg Schoenpflug von Gambsenberg

Acum 13 ani

Tin mortis sa va anunt ca-s handicapat mintal!!! O fi din cauza faptului ca am fost abuzat de verii si fratii mai mari cand eram prescolar, sau din cauza lui taica-meu, care era beat turta cand i-a pus-o mamei sub coada? Oricum ar fi, prostia mea nu ma doare, si m-am impacat de minune cu dansa. Cu deosebit respect, Georg Schoenpflug von Gambsenberg.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus