Duminică,
21.04.2024
Partial Noros
Acum
12°C

Infarctul "merge" cu 40 de romani pe zi

Bolile cardiovasculare rămân pe primul loc între ucigaşii românilor, 40 de oameni murind în fiecare zi prin infarct miocardic, arată un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Principala cauză a decesurilor în ţară o reprezintă boala coronariană, însemnând 12,2% din totalul mortalităţii, fiind urmată de cancer, accidente rutiere, SIDA şi boli hepatice. În România anului 2010, 30% dintre pacienţii au această boală prezintă riscuri de trei ori mai ridicate decât în cazul cancerului.
Potrivit medicilor, boala coronariană este un ucigaş tăcut, care nu îşi face cunoscută apariţia decât atunci când circulaţia sanguină în organ este întreruptă (ischemie) sau când persoana afectată suferă un infarct miocardic. Doctorii anunţă că schimbarea stilului de viaţă într-unul sănătos poate preveni ischemiile şi boala coronariană.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 225

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus