Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Udrea ii raspunde lui Bottesch: Vine la Sibiu cu bani!

Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului vine mâine la Sibiu să semneze două contracte de finanţare nerambursabilă, cu o valoare totală de 34,5 milioane lei. Udrea îi răspunde în acest fel preşedintelui Consiliului Judeţean, Martin Bottesch, care a acuzat-o pe Udrea că acordă bani primăriilor şi consiliilor judeţene pe criterii politice.
Primul proiect pentru care ministrul Udrea ine la Sibiu se numeşte „Conservarea, protejarea şi punerea în valoare a monumentului patrimoniu naţional Biserica Evanghelică CA Sibiu prin restaurarea acoperişului clădirii”, beneficiar fiind Parohia Evanghelică din Sibiu. Valoarea totala a proiectului este de 12.442.166,11 lei, din care 9.615.095,65 lei reprezintă suma nerambursabilă solicitată. Perioada de implementare a proiectului este de 40 luni, obiectivul acestuia fiind restaurarea clădirii Bisericii Evanghelice CA Sibiu, simbol al cetăţii medievale, în vederea conservării identităţii culturale şi istorice a oraşului şi pentru promovarea diversităţii culturale sibiene.
Cel de-al doilea proiect ce va fi semnat, este depus spre finanţare de Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice din România şi se numeşte ”Tezaure Fortificate Redescoperite – Dezvoltarea durabilă a Regiunii Centru prin punerea în valoare a potenţialului turistic al reţelei de biserici fortificate săsești din Transilvania”. Proiectul prevede restaurarea a 18 ansambluri de biserici fortificate din judetele Alba, Braşov, Mureş şi Sibiu, având ca obiectiv general conservarea şi punerea în valoare a potenţialului ansamblurilor bisericilor fortificate unice din Transilvania, ca parte a tezaurului României. Pe parcursul a 36 de luni, beneficiarul va investi o sumă totală de 22.062.696,52 lei, din care 16.593.282,31 lei sunt fondurile nerambursabile solicitate prin program.
 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

15 comentarii

Domnule profesor

Acum 12 ani

de musafira zilei sa va feriti ca de greci cand aduc daruri.
Raspunde

bote

Acum 12 ani

numa buna
Raspunde

Junele!!

Acum 12 ani

De buna e ...bunisoara, adica cam trecuta !! Botesch latra pus de Klaus dar acum sa-l vad daca face fata la .... Leana!! Mai poate ,oare?? N-a dovedit-o parlamentul , n-o va rezolva ...
Raspunde

Cineva

Acum 12 ani

De la o vreme ziarul asta e mancator de cacat portocaliu?De ce oare?
Raspunde

xx

Acum 12 ani

si canalizarea de la bradu? tot in aer ramane
Raspunde

Bibi

Acum 12 ani

Comentatorii articolelor TS.... mari analisti politici! (Wanna-be) :)))))
Raspunde

apa

Acum 12 ani

Sa vina d-na Udrea la Bradu si sa bea apa nepotabila asa cum beau bradenii. Nu ti-e mila doamna de copiii care se imbolnavesc inainte de a se naste? Rusine PDL! Rusine Udrea!
Raspunde

cata

Acum 12 ani

nimic e bun??daca nu s-ar face aceste 2 proiecte cred ca Sibiul ar scadea din interesul turistilor.e bine sa pastram si turismului pentru ca ne aduce fonduri noi din exterior care ne sunt folositoare
Raspunde

xx

Acum 12 ani

@cata - ba e bun cata, dar nu anunti ca nu mai dai bani ptr canalizare la bradu si vii si te bati cu caramida in piept ca dai bani pentru alte 2 proiecte. asta isi face reclama pe banii nostrii.
Raspunde

bambi

Acum 12 ani

\"Tezaure fortificate\" ? Nu suna cam ciudat? Sau e traducere libera din germana si a iesit cum a iesit?
Raspunde

Bradeanul

Acum 12 ani

Rezolvati apa si canalizarea la Bradu si lasati turismul pentru mai tirziu,ca de asta v-am ales si pe unii si pe altii.
Raspunde

Georg

Acum 12 ani

Ar fi mai cinstit sa dati sumele in EUR, ptr. ca acesti bani nu-i da nici Statul Roman, nici citata Udrea, ci Consiliul European, din fonduri imense NERAMBURSABILE ptr. dezvoltare..si sunt de fapt o picatura pe piatra fierbinte, daca va ganditi cat costa renovarea numai a Bisericii Evanghelice..bine..e un fond separat. dar sutele de Biserici monumente..multe din sec.XII-XIII...se duc naibii...ca si satele parasite in care sunt. deci NU SUNT din BANII contribuabililor LOCO, ci din banii CONTRIBUABILILOR din EUROPA CENTRALA si VESTICA...si nu sunt rambursabili..si marea suma-rest primita..se duce unde? Georg Schoenpflug von Gambsenberg
Raspunde

@cata

Acum 12 ani

cata=javra portocalie,asta-i bun?
Raspunde

@cata

Acum 12 ani

cata=javra portocalie,asta-i bun?
Raspunde

rea

Acum 12 ani

Stati ca sunt doua programe f. bune. Sa le duca la bun sfarsit!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus