Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Boitan: Am infrant, suntem cei mai saraci din Europa!

Senatorul PNL, Minerva Boitan,salută recordul Guvernului Boc, de a trimite România pe primul loc în topul celor mai sărace ţări din Europa.  "În sfârşit, România a ajuns să ocupe un loc  fruntaş: a devenit, oficial, conform ultimului raport FMI – cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană. Situaţia în care România se află, în momentul de faţă, este generată de măsurile antisociale pe care Guvernul le ia fără a ţine cont de sfaturile specialiştilor. Astfel, România a ajuns la un stadiu în care, în 2010, majoritatea românilor ajung să trăiască de pe o zi pe alta. Conform ultimului raport al FMI, România a ajuns cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană şi acest lucru a reuşit să devină realitate cu "ajutorul" actualului Guvern", spune Boitan în comunicat.
În opinia senatorului sibian, politica dusă de actuala guvernare este bazată pe faptul că "măsurile de austeritate  le protejează interesele de păstrare a căpuşelor în jurul economiei româneşti, în timp ce  milioanele de români trebuie să plătească preţul acestei perioade dificile, iar  firmele patronate de clienţii politici ai guvernanţilor  se alimentează în continuare de la banul public". În aceste condiţii, senatorul PNL, Minerva Boitan, îi întreabă pe “bravii” conducatori ai acestei ţări:“când aveţi de gând, stimaţi domni, să ne prezentaţi soluţii de ieşire din recesiune; care sunt propunerile în acest sens .


COMUNICATUL MINERVEI BOITAN
România – la întâlnirea cu foamea şi sărăcia

În sfârşit, România a ajuns să ocupe un loc  fruntaş: a devenit, oficial, conform ultimului raport FMI – cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană. Situaţia în care România se află, în momentul de faţă, este generată de măsurile antisociale pe care Guvernul le ia fără a ţine cont de sfaturile specialiştilor. Astfel, România a ajuns la un stadiu în care, în 2010, majoritatea românilor ajung să trăiască de pe o zi pe alta. Conform ultimului raport al FMI, România a ajuns cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană şi acest lucru a reuşit să devină realitate cu "ajutorul" actualului Guvern. "Acest  trist record  la care ţara noastră a ajuns în primul rând cu „concursul” nemijlocit al actualilor guvernanţi, ar trebui să ne dea tuturor   de gândit.  Se  pare  că nici măcar acum, la început de secol XXI, la 20 de ani după înlăturarea regimului comunist  şi  la aproape trei ani de când România a fost admisă în U.E. –  cetăţenii acestei ţări, adică românii,  nu pot scăpa de spectrul înfricoşător al FOAMEI." a declarat senatorul PNL,  Minerva Boitan.
Nu este pentru prima dată când românii sunt nevoiţi să treacă prin aşa ceva.”Cozi la alimente – furnizate pentru cei foarte săraci de către UE,  frigul din case şi ameninţarea permanentă cu  creşterea preţurilor gigacaloriei, a gazelor, a curentului electric şi ale alimentelor  -  acesta este un tablou ce pare cunoscut. Parcă l-am mai văzut,  într-un trecut apropiat, când un conducător iubit şi îndelung aclamat pretindea că românii trebuie să îndure foamea, sărăcia şi frigul pentru că ţara are de plătit o datorie externă.  NU mi-aş fi imaginat niciodată că vom retrăi acele vremuri sinistre.  Că vom avea o ţară condusă de piloţi orbi, că aşa-zisa elită conducătoare , sub pretextul unor măsuri de austeritate impuse de organismele bancare internaţionale,  va decide că românii nu mai au decât dreptul la FOAME, SĂRĂCIE, DISPERARE  şi nicidecum la o viaţă decentă.Şi pentru că  tot vorbim despre  disperare,  dar şi  despre nepăsarea totală a guvernanţilor,  aş aminti cazul învăţătoarei din Caracal, aflată în greva foamei de peste 50 zile, în semn de protest faţă de diminuarea nejustificată a salariilor bugetarilor cu 25 la sută. Un caz şocant,  căruia, probabil, i se vor adăuga altele,dacă nu vom stopa acţiunea devastatoare a guvernării Boc-Băsescu.” a adăugat senatorul liberal.
În opinia senatorului sibian, politica dusă de actuala guvernare este bazată pe faptul că "măsurile de austeritate  le protejează interesele de păstrare a căpuşelor în jurul economiei româneşti, în timp ce  milioanele de români trebuie să plătească preţul acestei perioade dificile, iar  firmele patronate de clienţii politici ai guvernanţilor  se alimentează în continuare de la banul public".
În aceste condiţii, senatorul PNL, Minerva Boitan, îi întreabă pe “bravii” conducatori ai acestei ţări:“când aveţi de gând, stimaţi domni, să ne prezentaţi soluţii de ieşire din recesiune; care sunt propunerile în acest sens . Dar cea mai importantă întrebare este: PÂNĂ CÂND AVEŢI DE GÂND  CA SINGURUL ADJECTIV ATAŞAT ROMÂNIEI SĂ FIE FOAMEA?!”
Aceste probleme au fost expuse de senatorul PNL Sibiu într-o declaraţie politică, depusă la Senat, în data de 18 octombrie 2010.

BIROUL SENATORIAL PNL SIBIU




 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Dudu

Acum 13 ani

Doamna Boitan s-a trezit vorbind dupa 2 ani. Felicitari ! Situaţia în care România se află, în momentul de faţă, este generată de indiferenta unora ca dumneavoastra, nu de masurile de austeritate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus