Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Johannis, prezumtiv candidat al PNL. Ca premier

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian, venit la sfâşrit de săptămână în Sibiu pentru a-şi lansa o carte a declarat că liberalii au făcut "portretul robot al unui posibil candidat" la funcţia de premier, în cazul în care moţiunea de cenzură va fi votată. Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, "se află pe lista de candidaturi prezumtivă", după cum spune vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian.

"În PNL nu s-au făcut, la Comitetul Naţional Executiv, nominalizări de candidaţi. Tot ce am discutat a fost tipologia unui prezumtiv candidat. S-a vorbit despre posibilitatea unui candidat care să provină din rândul zonei financiar-bancare şi a pieţei de capital, poate un om de afaceri cu bună reputaţie, poate cineva care are experienţă politică, dar provine din zona civică. Aşadar, nu am nominalizat şi nu am discutat candidaţi, ci am discutat portretul robot al unui posibil candidat. Cel mai important motiv ar fi că ni se pare nepoliticos să anunţăm o candidatură fără să discutăm cu ceilalţi parteneri ai susţinerii moţiunii", spus Vosganian. Întrebat dacă primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se încadrează în limitele discutate ale  portretului robot", vicepreşedintele PNL a spus că "Iohannis se află pe lista de candidaturi prezumtivă". "Domnul Iohannis se află pe lista de candidaturi prezumtivă. Nu legăm însă existanţa unui nou guvern numai de numele său. Într-o ipotetică  listă există ipotetice acceptări şi ipotetice negocieri", a afirmat Vosganian.

Replica primarului legată de acest subiect este cunoscută: "Sunt speculaţiile unor oameni care lucrează în mass-media mai degrabă decât ale politicienilor", a spus Johannis. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că a primit mandat de la Consiliul Naţional Executiv al  ormaţiunii să discute cu PSD pe tema premierului, el precizând că liberalii au deja cel puţin trei propuneri de prim-ministru independent. "Sunt mandatat de Consiliul Naţional Executiv să discut propuneri pentru primul-ministru. Avem câteva variante, cel puţin trei. Nu le fac publice în acest moment din eleganţă faţă de partener, le voi face cunoscute în discuţiile cu PSD. E vorba de personalităţi independente, recunoscute, cu prestigiu profesional, public, oameni care ar putea să conducă un guvern de criză în situaţii de criză", a spus Antonescu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

diana

Acum 13 ani

Cand o sa inceapa sa dea pe goarna procurorul Apostu tot ce stie, ca sa-si salveze piele, o sa apara si numele lui Johannis, care este partener de afacei pe bani publici cu Carabulea.
Raspunde

lala

Acum 13 ani

johannis va fi scos din schema de premier si asta o stie si el din acest motiv a si declarat acu ceva timp ca nu se mai gandeste la aceasta functie...
Raspunde

YYY

Acum 13 ani

chiar nu mai avem ROMANI competenti in tara?? este necesar un SAS NEAMT sa ne conduca tara?? frati romani, mai cititi istorie sa va improspatati memoria cu faptele NEMTILOR!!!
Raspunde

sasu

Acum 13 ani

YYY ba da prost mai esti !!!
Raspunde

tavi

Acum 13 ani

bai lenesilor, nemtii sunt cu 50 de ani inaintea noastra, tocmai pentru ca au alta mentalitate...si dorinta. In ceea ce priveste istoria, propuns sa o lasam in trecut si sa ne uitam spre viitor, cu speranta,...dar si cu implicare. Sunt roman, ardelean si sunt mandru de ceea ce a facut sasu la noi in oras. Indiferent cum e treaba, a adus firme in Sibiu, firme ce ne dau la toti de mancare... Rusine sa va fie..puneti mana la munca in palaria mea....
Raspunde

pt. tavi

Acum 13 ani

Esti un dobitoc si un fripturist. Poate-ti dau tie sasii de mancare resturi de la festinurile lor. Firmele adus de sasul tau iubit platesc cu un salariu decent practicat in Germania 5 sibieni fraieri!
Raspunde

tavi

Acum 13 ani

culmea este ca ... asa este! ma hranesc cu resturi din tomberoanele sasilor si inschimbul bunavointei lor , ma las abuzat de sasi: care vrea poate sa mi-o puna la gaoz, care doreste poate sa-mi dea cateva mui gratis. pe scurt, sunt WC-ul lor.
Raspunde

sunshine

Acum 13 ani

bai YYY.. daca vrei sa te uiti inapoi in istorie.. poate vezi cine i-a furat pe sasi din 1918 incoace.. cine le-a luat casele, firmele, proprietatiile.. si acum stati multi in casele lor pentru putini bani, iar cei care i-au construit nu au primit un banut.. eu ma judec de 10 ani !!!! cu statul roman pentru casa parintiilor, care au lucrat o parte din viata lor pentru ea. si voi ce a-ti realizat pana acum??? ia gandeste, ca de aia ai masa cenusie in cap...
Raspunde

sunshine

Acum 13 ani

..pentru pt. tavi.. macar firmele germane aduse de sasul iubit platesc salariile !!! iar tu esti o javra care stie numai sa insulte.. mare realizare in viata ta...
Raspunde

ss

Acum 13 ani

Pe sasi nu i-a furat nimeni dupa 1918! Averile bisericii evanghelice, nu a persoanelor fizice!,au fost confiscate de regele Mihai prin decretul din 1944 pentru apartenenta bisericii la organizatia hitlerista Grupul Etnic German. Clar, mai \'sunshine\', ca tot te dai cunoscator!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus