Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-4°C

Tratamente noi pentru bolnavii de psoriazis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Psoriazisului, în 29 octombrie, Asociaţia Medicală Română (AMR) a organizat la Bucureşti, o conferinţă dedicată acestei afecțiuni, în care tema principală a constituit-o tratamentul biologic, o metodă care reprezintă un pas înainte pentru găsirea unei soluţii, care să permită vindecarea acestei boli.
La eveniment au fost prezenți medici specialiști din toată țara, printre care şi conf. dr.  Maria Rotaru, coordonatorul Compartimentului de Dermatologie din cadrul Spitalului Clinic Judetean Sibiu. „Pentru prima dată în România, de Ziua Mondială a Psoriazisului, am reuşit să ne unim specialişti, asociaţii şi pacienţii pentru a atrage atenţia asupra cauzelor care duc la declanşarea acestei afecţiuni cronice supăratoare şi a dificultăţilor pe care le creează pacientului şi familiei”, a declarat Maria Rotaru, coordonatorul Compartimentului de Dermatologie.
Referindu-se la tratamentul biologic, dr. Maria Rotaru spune că acesta este un tratament dur, costisitor- aproximativ 2000 de euro pe lună- dar de el beneficiază în acest moment, gratuit, 10  pacienţi din Sibiu, cu forme severe ale bolii.
„Zilele acestea muncim la realizarea unui registru electronic al pacienţilor cu psoriazis, pentru că până acum nu au existat în Romania statistici în privinţa pacienţilor cu acestă afecţiune” a mai adaugat Dr. Maria Rotaru. La nivelul judeţului Sibiu sunt înregistrate aproximativ 1.000 de persoane cu această boală, dar specialiştii estimează că numărul celor neînregistraţi la medicul de familie, depăşeşte 4.000.   
Psoriazisul este o afecțiune cutanată cronică ce presupune existenţa unor leziuni eritemato-scuamoase tipice localizate pe scalp şi în zonele de extensie (coate și genunchi). În lume, există peste 125 de milioane de bolnavi de psoriazis, iar în România 500.000 de persoane sunt diagnosticate cu această boală. Deși cauzele apariției acestei afecțiuni nu sunt pe deplin elucidate, de-a lungul timpului s-au observat o serie de factori care conduc la declanșarea bolii - stresul (stările conflictuale, depresia), traumatismele, factorii ambientali (clima rece și uscată), infecţiile și chiar anumite medicamente. Tratamentul în formele ușoare de psoriazis constă în aplicarea unor unguente pe zonele afectate. Pentru cazurile severe există un tratament modern – terapia biologică  injectabilă, ce acţionează la nivel imunologic, întrerupând astfel lanţul de evenimente care provoacă şi întreţin erupţia de pe piele. Din octombrie 2008, și pacienții din România pot beneficia în mod gratuit de acest tratament, dacă sunt asigurați medical.
Date de contact:
Asociaţia  Bolvanilor de Psoriazis  „Speranţa”
Str. Ionel Perlea nr. 10, sector 1, Bucureşti
Asociaţia Medicală Română
Str. Ionel Perlea nr.10, sector 1, Bucureşti, România
tel. 021 3141062

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

alina

Acum 12 ani

asi dori si eu tratamentul pentau psoriazis cum trebuie sa procedez ma puteti ajuta sunt asigurata medical
Raspunde

mariana

Acum 11 ani

vreau un tratament pt ameliorarea psoriazisului va rog din suflet
Raspunde

silvia

Acum 9 ani

daca este vorba despre tratamentul cu METROTREXAT va sfatuiescsa nu urmati acest tratament ,deoarece provoaca ciroza si alte sensibilitati ale ficatului.Eu am urmat acest tratament la spitalul Colentina din Bucuresti si nu am fost avertizata despre reactile adverse.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus